Print

Squashtærte

En af mine absolutte favoritter er denne alt for lækre squashtærte. Jeg er mildest talt imponeret over, hvor få ingredienser der skal til, for at lave noget lækkert. Vi får det dog ikke så tit herhjemme, da Liam ikke kan tåle æg – så oftest er det, hvis der er andre rester til ham. Squashtærten minder mest af alt, om en æggekage, dog med de ændringer, at der er mel, bagepulver osv. i. Det hele skal blot blandes sammen og i ovnen, så ingen tærtedej – udover ingredienserne i fyldet.

Tærter og æggekager er generelt altid et hit herhjemme, da det mest af forberedelserne kan laves på forhånd, så skal det blot smækkes sammen og i ovnen (og passe sig selv!). Og nu kender I mig godt nok til at vide, at det er sådan jeg elsker det mest. Mad der passer sig selv, så jeg kan få mere tid med familien. Nemt skal det være. En anden fordel er, at det er billigt at lave, og man kan næsten putte alle rester i sådan en æggekage eller tærte. Man får hele tiden prøvet noget nyt. Men denne her er vores favorit.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Squashtærte

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 pk. bacon i skiver
  • 2 gulerødder
  • 2 squash
  • ½ ps. cheddarost
  • 6 æg

 

Basislager

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt + peber
  • 0,5 dl. olie
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Gulerødderne skrælles og rives
  2. Squash skylles og rives med skræl
  3. Løg og hvidløg snittes fint
  4. Baconen skæres i små stykker og svitses på panden
  5. Alt undtagen æg blandes sammen (altså der blandes også mel, bagepulver, olie osv i.)
  6. Æggene piskes med en smule salt og peber
  7. Tærteformen smøres og fyldet puttes deri
  8. Sidst hældes æggemassen over.
  9. Tærten skal have 35 min. ved 180 grader alm. ovn.
  10. Imens tærten bages i ovnen forberedes en evt. lækker salat.

 

Relaterede indlæg

11 Kommentarer

  • Svar
    Anne
    7. oktober 2018 den 11:39

    Hej Fie
    Cheddar kommer i lidt forskellige størrelser, så hvor mange gram er 1/4 cheddar?

    • Svar
      madforfattigroeve
      9. oktober 2018 den 20:01

      Det er 37 gram ca. Der er 150 g. i en pose fra rema 🙂

  • Svar
    Stine
    22. december 2018 den 15:26

    Er den traditionelle tærtebund ikke nødvendig? 🤔

    • Svar
      madforfattigroeve
      28. december 2018 den 21:29

      det skal bare alt sammen blandes sammen 🙂 det er mere en æggekage end tærte, men stadig med samme ingredienser som en tærte 🙂

  • Svar
    Sara
    11. marts 2019 den 8:54

    Hejsa
    Kan man bruge andet end æg til “æggemassen”? Måske et fjollet spørgsmål, men har æggeallergi 🙂

  • Svar
    Elina Langtved
    12. marts 2019 den 0:25

    Er det meningen at “dejen” skal blive ligesom en tærtedej, altså sprød og dej agtig? 😅

    • Svar
      madforfattigroeve
      15. marts 2019 den 21:10

      Nej, konsistensen er mere som en æggekage, men det er tærteingredienser 😀

  • Svar
    Gritt
    14. marts 2019 den 17:43

    Jeg forstår simpelthen ikke hvordan tærten skal laves – skær det lige ud i pap for mig 😉 . Skal alt indhold blandes sammen, så der altså ikke skal laves en tærtebund for sig?

    • Svar
      madforfattigroeve
      15. marts 2019 den 21:09

      Præcis! Det er alle ingredienserne til en tærte, men de er mere blandet sammen som en æggekage 🙂

  • Svar
    Agnese
    14. april 2019 den 18:40

    Hej. Hvornår skal cheddarost komme på? Skal den blandes ind i fyld? Jeg har kommet den på toppen ca 8 min inden tærten var færdig…

    • Svar
      madforfattigroeve
      14. april 2019 den 21:32

      Hejsa,

      Den skal faktisk indeni sammen med fyldet 😀

      Kh Fie

Skriv kommentar