Print

Nem og billig karrysuppe m. kylling

Sponsoreret af ROSE Kylling
26755098_523371101372816_707467371_n

Vinteren er lige tid til de dejlige fyldige supper, der giver godt med varme i dette kolde vejr. Jeg er egentlig ret glad for de fleste slags supper, men de cremede supper med en masse smag i, er altid de bedste. Det er selvfølgelig den ultimative grund til, at min yndlingsret er en nem kyllingesuppe. Før var det en god omgang kartoffelsuppe, men det må siges at være en nr. 2’er nu. Og bedst som det skal være, tog den kun 10 minutter at lave. Ret praktisk når der er børn i hjemmet.

ROSE kylling har lavet et nyt madkit, som er utroligt. Jeg er normalt ikke til færdigvarer, da det efter min mening, mangler noget charme og personlighed, men jeg var ret vild med den her karry suppe. Pakken indeholder 2 dele. Kylling i den ene side og væske med suppe i den anden halvdel. Kyllingen skal blot brunes og væsken tilsættes sammen med nedenstående, det er ret nemt.

Kyllingen i suppen er 100% dansk. Jeg har det så fedt med, at dyrerne har haft det godt inden slagtning. De har levet under gode forhold, hvilket jeg sætter stor pris på. Kyllingerne er klækket, født, opvokset og slagtet i Danmark. De har spist og drukket, når de har lyst. Bor i en varm, tør stald og får en god, lang nattesøvn. Derudover er kyllingerne salmonellafri. Det er bestemt værd at tage med, når man står og skal vælge kylling i supermarkedet. Jeg skal ikke være hellig, men lige med høns, kylling og æg, der bløder mit hjerte, hvilket lige præcis er derfor jeg sagde ja til denne kampagne. Jeg vil GERNE være med til at dele viden om tilstanden hos dyrene, og dét med at vi er nødt til at vælge med omhu.

 

Det skal være nemt og billigt

Det lækre ved denne suppe samt formålet er, at det ingen tid tager at lave. Derudover er det billigt med suppe, hvilket er en af mine primære budskaber på bloggen. For mig handler det om at hjælpe andre mennesker på en billig måde, og det må siges at være tilfældet med denne suppe. Oprindeligt blev bloggen lavet for at skabe fokus og formindske tabu om, at man må spise havregrød, når man ingen penge har, for det er en løgn. Det handler i bund og grund om planlægning, strategier og et væld af tålmodighed. For det kan sagtens lade sig gøre at leve billigt, godt og endda sundt, det er jo bevist med mine madplaner de sidste 2 uger. Jeg har aldrig været ude i de avancerede retter som kræver 1000 ingredienser, jeg er mere til de simple retter, som smager vidunderligt uden tilsættelse af mange ingredienser.

26648328_523380268038566_1590770221_n

Som madblogger, som iøvrigt også er mega-mor, så er det vigtigst af alt, at jeg har tid med mine børn. Jeg behøver ikke at stå flere timer foran komfuret, da jeg hellere vil bruge tiden med mine børn. Og lige præcis derfor er den her ret så fantastisk. Grøntsagerne kan man endda forberede på forhånd, så det hele bare skal I gryden og simre – nemmere bliver det altså bare ikke.

Man kan sagtens undvære fyldet uden ekstra fyld og blot tilsætte vand, evt. fløde, evt. kokosmælk, kylling og væde i pakken. Dog synes jeg det giver en meget bedre smag og mæthed at tilsætte lidt ekstra 🙂 Der bliver mere suppe til familien, hvilket giver en billigere oplevelse og eventuelle rester. Ffemgangsmåden uden fyld findes på emballagen og er super nem at følge.

 

Nem karrysuppe m. kylling


Mine opskrifter er altid beregnet ud fra 4 personer. (2 voksne og 2 børn). 

Ingredienser 

 • Madkit – karrysuppe fra ROSE Kylling
 • 3 dl. vand
 • 2,5 dl. fløde
 • 1 rød peberfrugt
 • 3 kartofler
 • 1 løg
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. citron
 • ½ tsk. gurkemaje
 • 1,5 spsk. karry
 • 1,5 tsk. hk. ingefær
 • Salt + peber

Topping: 

 • Frisk persille
 • Rød peberfrugt
 • Evt. forårsløg

 

 Opskrift: 

 • Kartoflerne skrælles og rives fint
 • Løg og peberfrugt skæres i fine stykker
 • Kyllingen fra madkittet steges i en gryde i olivenolie, karry og gurkemaje
 • Tilsæt løg og peberfrugter og lad det stege i 1 min.
 • Tilsæt derefter vand, den anden halvdel af madkittet, fløde, kartofler, ingefær og citron
 • Lad det simre i 5 minutters tid og smag til med salt og peber.
 • Server med lækker grov flutes med topping af friskhakket persille og røde peberfrugter i stykker.

 

Det var alt fra mig for denne gang, jeg håber I får lavet suppen. Det er jo mega smart med 2i1 ret! Kylling og suppe i én. Retten er super børnevenlig og kræver blot 10 min. af din tid. 🙂

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Lina
  18. august 2018 den 18:37

  Hvor kan man købe rose kylling suppe ?

  • Svar
   madforfattigroeve
   22. august 2018 den 11:06

   Jeg har set dem i Fakta, Kvickly og Føtex 🙂

Skriv kommentar