Print

Daim islagkage m. mandel/peanutbund og friske bær

Det er lige ved at være et par dage for sent, men som I jo ved, så er jeg en travl kvinde. Til nytår lavede jeg denne ultra lækre islagkage! Jeg er ikke særlig erfaren med at lave is, men jeg synes virkelig det blev et godt resultat, så selvfølgelig skal den deles med jer! 🙂

Forsamlingen var helt vilde med kagen – store som små, det er dog ikke en kage man kan spise for meget af, da den er ret sød og vores lille Liam måtte ikke sætte tænderne i den pga. allergier, men han var også for længst gået kold da desserten blev serveret! Jeg ser mange, der laver denne islagkage, så derfor prøver jeg at give mit bud på en anderledes kage. Jeg er ikke særlig fan af mandels priser, hvilket er grunden til at jeg lavede halv peaunuts / halv mandel bund.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Daim islagkage m. mandel/peanutbund og friske bær

Tidsforbrug: 6 timer.

Antal: 12 personer.

Ingredienser

 • 6 æggehvider
 • 3,5 dl rørsukker
 • 100 gram mandler
 • 100 gram peanuts

 

Islagkagen:

 • 8 pasteuriserede æggeblommer
 • 1,5 tsk vaniljesukker (basislager)
 • 0,75 liter fløde
 • 1 dl rørsukker
 • 150 gram Marabou m. daim

 

Pynt:

 • Friske bær
 • Marabou m. daim

Fremgangsmåde

Nøddebund: 

 1. Først skal mandler og peanuts hakkes fint – jeg brugte min Herb Chobber fra Tupperware.
 2. Æggehviderne piskes stive (hvide), sukker tilsættes og til sidst alle nødderne. Rør det godt sammen.
 3. Put bagepapir i bunden af springformen på 28 cm. og kom massen ned i formen.
 4. Nøddebunden bages ved 175 g. alm. ovn i ca 30-35 min.
 5. Lad den køle helt af inden isen kommes ovenpå.

 

Islagkage:

 1. Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes med elpisker til det er hvidt og luftigt. Det tager et stykke tid, men det kommer pludselig.
 2. Fløden piskes til flødeskum og vendes med æggemassen.
 3. Chokoladen hakkes fint og blandes med æggemassen og fløden.
 4. Næstsidst hældes massen ovenpå nøddebunden, der er helt kold. Jeg beklædte springformen med konditorplast, da jeg var i tvivl om isen ville flyde ud af siderne inden det blev frossen. Det fungerede ret godt.
 5. Den skal fryses i gerne 5 timer før den er helt god.
 6. Sidste punkt er at dekorere den med chokolade og friske bær til sidst.

 

Velbekomme! Og held og lykke med det! Den er super lækker og ikke mindst nem at lave, så det er bare at komme i gang.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Nicole
  15. januar 2018 den 8:42

  Hejsa lækker opskrift
  Vil lige høre om det er mandler uden skal og usaltede peanuts. ??

  • Svar
   Madforfattigrøve
   16. januar 2018 den 17:00

   Hejsa, det er mandler med skal og saltede peanuts 🙂

 • Svar
  Nicole
  31. januar 2018 den 13:24

  Tak for svar??

Skriv kommentar