Print

Madplan for uge 51

unavngivet

Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder madplansdag. Denne uge er lidt (meget faktisk) speciel! For i næste uge, går vi ind i jule-ugen! Den uge jeg glæder mig til hele året rundt! Søndag er det nemlig juleaften, og da den ligger på min sædvanelige restedag, så må der rokeres om i madplanen. Derfor vil der komme en rugbrødsdag først på ugen og en restedag midt på ugen. Nogle tænker nok også, om jeg virkelig er så idé forladt, at der skal laves risengrød 2 uger i træk, og nej, det er helt med vilje. Der skal nemlig være til Ris’a’la Mande om søndagen. Så nyd de lækre, nemme retter i løbet af ugen – tænker stress og madlavning sidst på ugen gør, at man måske gerne vil have det lidt nemt først på ugen 🙂 Sådan tænker jeg i hvert fald, så sådan er det blevet! 😀

Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂

 

Madplan for uge 51

Mandag – Rugbrødsdag 

Ingredienser

  • 5 æg
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • 1 pk. lurpak smør
  • Makral (dåse)
  • Leverpostej

 

Tirsdag – Wokret m. kylling, pasta, kokosmælk og grøntsager 

Ingredienser

  • 1 pk. wokblanding (frost)
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 500 g. pasta
  • 1 ds. kokosmælk, 400 gram.
  • Olie
  • Salt + peber

Opskrift

  • Kog pastaen i 5 min.
  • Wokken varmes godt op og kyllingen krydres med salt og peber og steges i olie
  • Tilsæt wokblandingen, til sidst tilsættes pasta og kokosmælk
  • Retten er færdig, når pastaen er kogt i kokosmælken.

 

Onsdag – Æggekage m. skinke og grøntsager

Ingredienser

  • ½ pk. broccoliblanding
  • 10 æg
  • 1 pk. skinke i tern
  • 2 dl. mælk
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Broccoliblandingen koges i 5 min og vandet hældes fra
  3. Blandingen lægges i et ildfast fad
  4. Æg, salt, peber og mælk piskes sammen til en æggemasse
  5. Hæld æggemassen og skinke over broccolien
  6. Bag æggekagen i ovnen til æggemassen er fast og toppen er gylden.

Tip: Denne ret smager super godt med et stykke ristet rugbrød / franskbrød til. 

 

Torsdag – Restedag

Her spises alt godt fra mandag, tirsdag og onsdag. Find inspiration i nedenstående links.

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Fredag – kartoffel/porre suppe m. brød & baconknas

Ingredienser

  •  750 gram kartofler i små tern
  • 1 spsk. smør
  • lidt mælk
  • 2 porrer (det hvide)
  • Vand så det dækker kartoflerne
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 pk. bacon i tern
  • Baguettes (2 stk. i 1 pk.)

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porrerne skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt mælk i suppen hvis den er for tyk
  7. Smag til med salt og peber
  8. Brød varmes i ovnen efter anvisning på pakken
  9. Bacon steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.

 

Lørdag – Risengrød under dynen (dobbelt portion)

Ingredienser

  • 3 liter sødmælk
  • 2 dl vand
  • 500 gram grødris
  • Sukker
  • Kanel
  • Smør

Opskrift

  1. Bring mælk i kog i en tykbundet gryde – tilsæt risene
  2. Rør godt rundt i gryden til det begynder at koge og tag den derefter af varmen
  3. Gryden puttes nu på en bordskåner og ind under dynen (pakket godt ind), og lader den stå der i 1 time.
  4. Rør indimellem. (Man sparer på strømmen, smart!)
  5. Spises med kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen 4:1) og en smørklat.

OBS! Resterne af risengrøden gemmes til søndag, juleaften, og bruges til Ris a’ la’ mande. 

 

Søndag – Juleaften, flæskesteg & medister m. hvide og brunede kartofler, sauce og tilbehør 

Ingredienser 

  • 1 kg. flæskesteg
  • 1 medister
  • 1 kg. kartofler
  • 2 stk. glaskartofler
  • Franske kartofler (salt)
  • Rødkål
  • Mælk
  • 200 g. sukker + en klat smør
  • Kulør + mel
  • Salt + peber

Ris a’ la’ Mande 

  • ½ liter fløde
  • Vaniljesukker
  • Rester af risengrøden
  • 100 g. mandler
  • Kirsebærsauce
  • Evt. sukker

 

Opskrift 

Ris a’ la’ Mande: 

  1. Mandlerne smuttes og hakkes (gem selvfølgelig én til mandelgaven)
  2. Pisk fløden til flødeskum
  3. Blanding risengrød, flødeskum og hakkede mandler.
  4. Smag til med vaniljesukker – evt. lidt sukker hvis man ønsker den sødere.
  5. Stil på køl – gerne lav den julemorgen.

Julemad: 

  1. Flæskestegen placeres i et ildfast fad. Stegen skal have 20-25 minutter på 250 grader i alm. ovn (over/under)
  2. Varmen skrues ned til 170 grader, vandet tilsættes i fadet og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.
  3. Kartofler skrælles og koges møre
  4. Medisteren koges i 10 min. og steges på hver side i 12. min.
  5. Find en stor pande frem. Tilsæt sukker og smør på panden og lad det smelte helt. Glaskartoflerne skylles i vand og duppes tørre med et viskestykke. Kartoflerne tilsættes panden og omrøres til de er karmaliserede. Skru gerne ned for varmen undervejs.
  6. Fedtet fra flæskestegen sies fra (gem væden til senere!!) og tilsætttes i en gryde. Mel puttes i gryden og der røres rundt til en fedtbolle. Væden fra flæskestegen puttes nu i gryden og der røres godt rundt. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt, peber og kulør.
  7. Rødkålen varmes og serveres med ovenstående mad +franske kartofler.
  8. Til dessert spises lækker Ris a’ la’ mande, hvor kirsebærsaucen lunes inden. Velbekomme og rigtig glædelig jul <3

OBS! Er du typen der hellere spiser and juleaften, så har Rema også and på 3000 gram tilbud til 79 kr, samt svesker til 12 kr. 

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 kg. kartofler = 15 kr.
  • 2 porrer = 8 kr.

Brød 

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost

  • Æg = 23,50 kr.
  • Lurpak = 9 kr. (Tilbud) 
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Wokblanding = 9,50 kr.
  • Kyllingebrystfilet, 450 g. = 20 kr. (Tilbud) 
  • Broccoliblanding = 9,95 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • 4 l. sødmælk = 20 kr. (Tilbud) 
  • 1 kg. flæskesteg = 23,90 kr. (Tilbud) 
  • 500 g. julemedister = 10 kr. (Tilbud) 
  • ½ liter fløde = 5 kr. (Tilbud) 

Kolonial

  • Makrel = 5 kr. (Tilbud) 
  • Pasta = 4,50 kr.
  • Kokosmælk, 400 ml. = 8,95 kr.
  • Grødris = 10 kr.
  • 2 stk. glaskartofler = 8 kr. (Tilbud) 
  • Franske kartofler = 6,16 kr.
  • Rødkål = 8,75 kr.
  • Mandler = 14,50 kr.
  • Kirsebærsauce = 6 kr. (Tilbud) 

Basislager denne uge:

  • Olie 
  • Kulør 
  • Mel
  • Sukker + vaniljesukker
  • Kanel 
  • Grøntsagsbouillon 
  • Salt + peber 

Alt i alt for denne uge er 268,31 kr. Vil du erstatte flæskesteg med and, så kan dette gøres for 55,1 kr. (And 79 kr & svesker 12 kr.) 

Velbekomme & rigtig god weekend og juleuge! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

  • Svar
    Anne rud
    16. december 2017 den 11:42

    Dejligt med inspiration .

  • Svar
    Dorthe
    16. december 2017 den 17:44

    God inspiration til den ugentlige madplan baseret på tilbud ! Tak for det, jeg synes du gør det rigtig godt. Glædelig jul.

  • Svar
    Charlotte
    18. december 2017 den 7:13

    Du skal nok nævne at folk skal tage risengrød fra, før de putter salt. Ellers bliver ris a la mande noget anderledes.

    • Svar
      Madforfattigrøve
      18. december 2017 den 9:45

      Hejsa, ja det er helt korrekt – det var en lille stavefejl – plejer normalt ikke at putte salt i, når det skal være til ris a’la mande ja 😀

  • Svar
    Carla
    23. december 2017 den 16:11

    Du har ikke skrevet hvad man skal gøre med vandet til risengrøden…?

    • Svar
      Madforfattigrøve
      23. december 2017 den 16:13

      Det skal I sammen med mælken 😋

Skriv kommentar