Print

Madplan for uge 50

img_20171209_001502

Godaften/nat skønne læsere.

Normalt bliver madplanen udgivet om lørdag morgen, og det er egentlig også det, jeg bestræber mig efter. Men lige til morgen har jeg simpelthen så travlt. For IDAG er noget helt specielt, det er ikke bare en ganske almindelig lørdag – det er vores søns første fødselsdag. I dag bliver han 1 år gammel, hvilket vil sige, at mor har haft SÅ travlt med at bage og kokkerere hele dagen. Og vi glæder os! Men madplanen må vi ikke glemme, så derfor kommer den ud nu – fordi jeg har rygende travlt i morgen, og starter dagen allerede kl. 6.00 med tøjvask – så der er nok at se til, når gæsterne nu kommer kl. 11 🙂

Men tilbage til madplanen. Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂

 

Madplan for uge 50

Mandag – Risengrød 

19894486_448048825571711_897443488_n

Ingredienser

  • 1,5 liter sødmælk
  • 1 dl vand
  • 230 gram grødris
  • 1 tsk. salt
  • Sukker
  • Kanel
  • Smør

Opskrift

  1. Bring mælk og vand i kog i en tykbundet gryde – tilsæt risene
  2. Rør godt rundt i gryden til det begynder at koge
  3. Kog risengrøden ved svag varme i 40-45 minutter
  4. Rør af og til rundt i grøden for at sikre, at det ikke brænder fast
  5. Smag til med salt
  6. Spises med kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen 4:1) og en smørklat.

 

Tirsdag – Gulerodssuppe m. brød & baconknas

Ingredienser

  • 450 gram gulerødder
  • 1 pk. bacon
  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 8 dl. grøntsagsbouillonvand (2 stk. terninger)
  • 3 spsk. olie
  • Baguettes
  • salt + peber

Opskrift

  • Skræl gulerødder og skær dem i små tern
  • Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
  • Olien varmes op i en gryde og løg/hvidløg steges (ikke brune!)
  • Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder
  • Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
  • Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bacon svitses på panden til det er sprødt
  • Varm brødet og server med gulerodssuppe og baconknas

 

Onsdag – Fars hakkedrenge m. bearnaisekartofler & ærter

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 pk. bacon i tern
  • 2 breve bearnaise
  • 5 dl. mælk
  • Ærter
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Bacon steges let på en pande og tages derefter af til afdrypning
  2. Farsen røres rundt med baconstykkerne og formes til 4 store bøffer og krydres med salt og peber
  3. Bøfferne steges på panden i baconfedtet (evt. mere fedtstof) indtil de er gennemstegte
  4. Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand til de er møre
  5. Mælken varmes i en gryde og brevene tilsættes – der røres godt rundt under opkog til saucen har en tykkere konsistens
  6. Ærterne koges i 5 min.
  7. Hæld vandet fra kartoflerne (gem 1 dl.) og vend bearnaisesaucen med det gemte kogevand og server med fars hakkedrenge og ærter!

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Kærgården
  • Tusindfryd, smør
  • Gøl salami
  • Gøl kødpølse
  • Bag selv leverpostej

TIP: Der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.

 

Fredag – Svensk pølseret m. kyllingepølser

Ingredienser

  • 300 gram kyllingepølser
  • 75 gram tomatpuré
  • 650 gram nye minikartofler i bakke
  • 1 finthakket løg
  • 2,5 dl fløde
  • Mælk efter behov
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kog kartoflerne og lad dem køle af
  2. Skær pølserne og kartoflerne i små skiver
  3. Hak løget – gerne groft
  4. Svits løg, kartofler og pølser i en gryde
  5. Tilsæt tomatpuré og fløde – lad det simre i 10 minutters tid
  6. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk

 

Lørdag – Klassiske flæskestegsburgere (vi varmer op til julen)

Ingredienser

  • 1 kg. Flæskestegsskiver (ribbensteg -resten gemmes til søndag)
  • Rødkål
  • Syltede agurker
  • Hjertesalat
  • 4 fuldkornsburgerboller
  • Dressing
  • Vand
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gnid salt ned mellem sværene og krydr stegen med peber
  2. Find et ildfast fad og læg flæskestegen deri sammen med en smule vand så det dækker lidt af bunden af flæskestegen
  3. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme og sæt stegen ind i ovnen – lad stegen få 1 time og 20 min. i ovnen
  4. Sørg for undervejs at hælde lidt af væden i fadet over flæskestegen for at gøre sværene ekstra sprøde
  5. Stegen er helt færdig når den når en temperatur indeni på 55 grader.
  6. Lad flæskestegen hvile lidt inden den skæres ud i skiver.
  7. Varm burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
  8. Smør bollen med dressing
  9. Fyld burgeren med, rødkål, hjertesalatblade, flæskesteg og syltede agurker. Mums! Lige en opvarmning til juleaften.

OBS! Resterne af flæskestegen kan altid bruges til en lækker biksemad søndag 🙂 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 kg. gulerødder = 10 kr.
  • 2 kg. kartofler = 15 kr.
  • Hjertesalat = 8 kr.

Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Schulstad levebrød = 10 kr.
  • Burgerboller = 9,95 kr.

Kølevarer + frost

  • 1,5 liter sødmælk (1 liter + ½ liter) = 14 kr.
  • Minimælk = 7,5 kr.
  • Kærgården = 9 kr.
  • 2 pk. bacon i tern = 21,90 kr.
  • 1 kg. Ribbensteg = 29,90
  • Hk. oksekød 3-7% = 20 kr.
  • Gøl salami = 9 kr.
  • Gøl kødpølse = 9 kr.
  • Kyllingepølser = 9,95 kr.
  • ½ liter fløde = 18,95 kr.
  • Ærter, frost = 9,15 kr.
  • Bag selv leverpostej, frost = 5 kr.

Kolonial

  • Grødris = 5 kr.
  • Bearnaisesauce = 9,85 kr.
  • Rødkål = 8,75 kr.
  • Syltede agurker = 7 kr.

Basislager denne uge:

  • Salt + peber
  • Løg + hvidløg 
  • Grøntsagsbouillon
  • Olie
  • Kanel
  • Sukker
  • Tomatpuré
  • Dressing

 

Alt i alt for denne uge er 250,85 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Sarah
    10. december 2017 den 14:14

    Først vil jeg lige sige, at jeg er så meget fan af dine lækre madplaner. Det er altid spændende at se fra uge til uge hvad du har fundet på og et kæmpe + at det er så let og overskueligt. Faktisk er det en kæmpe hjælp i en ellers travl hverdag, så tak for det 💗 nå, men min egentlige grund til at skrive er, at jeg er nysgerrig efter at vide hvilken slags dressing du vælger at bruge i flæskestegs burgerne? På forhånd tak 😊

Skriv kommentar