Madplaner Single-madplaner Ugeplaner
Print

Single madplan for uge 43 – #11

single

Beklager den lidt forsinkede madplan – men nu er den her – og denne gang bliver det med tilbud fra næste uge, uge 43. Bemærk derfor at denne ikke passer primæssigt, hvis du handler ind om 2 måneder og lige får kigget den igennem igen! Krebinetterne vil gå igen fra sidste uge, men med sådan et godt tilbud, lader jeg det ikke gå forbi. Jeg håber I fik godt brug af sidste uges madplan. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de!

Da dette er en ugeplan denne gang kan tilbuddene handles efter søndag, så lad være med at handle lørdag, så får I ikke den rigtige pris. Som altid vil mine madplaner altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Madplan for singler uge 43

Mandag – Krebinetter m. kartofler, sauce og smørstegte gulerødder 

Ingredienser

  • Danske krebinetter (2 stk. i pk.)
  • 200 g. kartofler
  • 3 gulerødder
  • Smør
  • Salt + peber
  • Mel + vand
  • Margarine
  • Kulør

Opskrift

  1. Skræl kartofler, skær dem halve og kog dem
  2. Krebinetterne steges på panden i fedtstof (gem stegefedtet til saucen)
  3. Gulerødderne skrælles og skæres i halve, krydres med salt og peber steges derefter i smør i 2 min- der skal gerne være lidt bid i.
  4. Saucen laves – først fedtstof og mel piskes sammen til en “smørbolle”. Derefter kommes kartoffelvand over i gryden og alle klumperne røres ud. Smag den til med salt, peber og væde fra panden, som bøfferne har stegt i. Til sidst kommes kulør i.

 

Tirsdag –Couscous salat 

Ingredienser

  • 1 dl. couscous
  • 1 dl. vand
  • Salatost i tern
  • 1 forårsløg
  • 5 cherrytomater
  • 1/4 agurk
  • 1 tsk. citronsaft

Opskrift

  1. Vandet koges og hældes over couscous – lad det trække i 10 min.
  2. Skær agurk og tomater i tern
  3. Forårsløget snittes fint og vendes med couscous, agurk, tomat, salatost og citronsaft.

 

Onsdag – Risret m. forårsruller og soya

Ingredienser

  • Daloon forårsruller (2 stk.)
  • 1 ps. ris
  • 2 gulerødder
  • 1 forårsløg
  • 75 gram champignon
  • ½  spsk. karry
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kog ris efter anvisning på pakken
  2. Skær grøntsagerne i tern (forårsløg i skiver)
  3. Steg forårsrullerne i fedtstof på en pande
  4. Når forårrullerne er færdig puttes de i ovnen på 50 grader (for at forblive varme)
  5. Put grøntsagerne på panden forårsrullerne har stegt i og brun dem af – tilsæt lidt mere fedtstof og karry
  6. Si vandet fra risene og skær dem op
  7. Når grøntsagerne er brunet af tilsættes risene på panden og der røres godt rundt
  8. Smag til med salt og peber
  9. Soya puttes på ved servering.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Kogte kartofler
  • Agurk
  • Cherrytomater
  • Hamburgerryg

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag –  Indbagt vildlaks m. ovnstegte kartofler og champignonsauce

Ingredienser

  • ½ løg
  • 100 g. champignon
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl. oksefond – 1/5 oksebouillonterning til 100 ml. vand
  • 1 pk. indbagt vildlaks
  • 250 g. kartofler
  • Olie + Herbes De Provence
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne rengøres med en svamp og skæres i tynde skiver
  3. Kartoflerne vendes i olie & herbes de provence og salt og lægges på en bradepande med bagepapir – bages i ovnen i ca. 40-45 min. (de skal gerne have lidt farve)
  4. Laksen bages i ovnen efter anvisning på pakken
  5. Champignon renses og skæres i skiver
  6. Løget pilles og hakkes fint
  7. Svits løg i en gryde – tilsæt champignon bagefter
  8. Når champignonerne er stegt godt tilsættes fløde og bouillon. Smag til med salt og peber.

 

Lørdag – Lasagne m. råkostsalat 

Ingredienser

  • Resten af gulerødderne
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 pk. lasagneblanding
  • Resten af fløden fra fredag
  • 2 pk. skinke i tern
  • Mælk
  • Vand
  • Frisk mozzarella
  • Fedtstof
  • Evt. meljævning

Opskrift

  • Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  • Skinketern steges i fedtstof og lasagnepulveret tilsættes
  • Mælk og vand kommes i efter anvisning på pakken – fløden til sidst og gives et opkog.
  • Er saucen for tynd tilsættes meljævning til ønskede konsistens
  • Lasagnen laves – start med at fylde bunden med lasagne fyld – derefter lasagneplader – skift således til der ikke er mere fyld – slut med fyld på toppen.
  • Bages i ovnen i 35 min – slut med osten efter 25 min.
  • Mozzarellaen skæres i tynde skiver
  • Mozzarella skiverne fordeles som skrevet ovenover når der er 10 min. tilbage af bagetiden.
  • Mens lasagnen laves udarbejdes råkostsalaten
  • Resten af gulerødderne skrælles og rives fint
  • Gulerødderne vendes med rosiner og citronsaft og er klar til servering.

TIP! Her er der snildt rester til søndag, hvis ikke også en frokost med.

 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1,5 kg. kartofler = 5 kr.
  • Gulerødder = 7 kr.
  • Forårsløg = 6 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • Champignon = 10 kr.

Brød:

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Krebinetter (2 stk. i pk.) = 10 kr.
  • Smør, tusindfryd = 10,5 kr.
  • Salatost i tern = 10 kr.
  • Daloon forårsruller = 5 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Hamburgerryg = 7 kr.
  • Madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Indbagt vildlaks = 15 kr.
  • 2 pk. skinke i tern = 14 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • Frisk Mozzarella = 5,25 kr.

Kolonial: 

  • Couscous = 10 kr.
  • 1 pk. kogepose ris = 4,5 kr.
  • Rosiner = 8,95 kr.
  • Lasagneblanding = 10 kr.

Fra basislager:

  • Salt + peber
  • Mel
  • Løg
  • Karry
  • Vand
  • Kulør
  • Oksebouillon
  • Fedtstof
  • Citronsaft
  • Olie + Herbes De Provence

Alt i alt for denne uge er 181,65 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.  min

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar