Print

Nemme flødekartofler

Som småbørnsmor er flødekartofler noget af det, som hitter rigtig meget herhjemme. Ikke så meget på vægt-delen, men det er SÅ nemt bare at smide det i ovnen og lade det passe sig selv, lidt ligesom de ovnstegte frikadeller jeg lavede, som også blev et kanon hit hjemme hos os! Egentlig har jeg aldrig været en haj til at lave flødekartofler, men efter utallige forsøg herhjemme med ovnen tændt, er det endelig lykkedes mig at lave dem, så de ikke slår fejl og bliver helt perfekte. Flødekartoflerne blev cremede og lækre, uden at der bliver for lidt sauce.

Sidst vi fik flødekartofler, lavede vi det til skinke og bønner. Et stort hit herhjemme. Men det er også ret godt til frikadeller, karbonader, hamburgerryg, bøffer mm.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Nemme flødekartofler

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 1 kg. kartofler
 • ½ liter madlavningsfløde OMA

 

Basislager

 • 1 løg
 • 1 tsk. paprika
 • Fedtstof til det ildfaste fad
 • Salt + peber

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
 2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres tynde skiver
 3. Ildfast fad smørres med fedtstof
 4. Kartoflerne fordeles i fadet.
 5. Løget hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.
 6. Fløde, paprika, salt og peber puttes i en gryde og givet et opkog.
 7. Fløden hældes nu over kartoflerne og bages i ovnen i 1 time.

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

 • Svar
  Karina storm
  27. oktober 2017 den 23:12

  Kan den laves på madlavningsfløde 4% ?

  • Svar
   Madforfattigrøve
   27. oktober 2017 den 23:14

   Hej Karina,

   Umiddelbart vil jeg sige ja! Jeg kan dog ikke vide om saucen derved ville blive lidt tyndere ved lavere fedtprocent. Men så ville jeg bare skrue lidt ned for temperaturen i ovnen og give den 15-20 min. længere derinde. 🙂 Men prøv dig frem! Lad mig endelig vide, hvordan det blev.

   • Svar
    Karina storm
    28. oktober 2017 den 12:19

    Tak for hurtigt svar 😉
    Kan se det er med i næste uges madplan, så jeg skal nok give en feedback på det 🙂🙂

 • Svar
  Rikke Olesen
  20. februar 2018 den 23:29

  Jeg prøvede din opskrift jer af til aften som tilbehør til hamberryg. Min mands kommentar var: “hold da op. Det er da luksus på en tirsdag ?” og bege mine piger spiste flere portioner. Det er ikke sidste gang jeg laver det ?.

 • Svar
  Helle
  9. februar 2019 den 11:51

  Hej Fie
  Jeg oplever nogle gange når jeg bruger madlavningsfløde til retter i ovnen, at det skiller og ikke bliver til en tyk sovs, men derimod en vandet suppe med klumper i. Har du oplevet det?
  Derfor er jeg faktisk gået over til kun at bruge almindelig piskefløde til retter i ovnen, hvilket er lidt ærgerligt taget fedt% i betragtning.
  God weekend og tak for en god blog 🙂
  Helle

 • Svar
  Louise
  12. februar 2019 den 15:26

  Jeg har fulgt med længe og er vild med madplanerne. Det er så dejligt at få hjælp til at sammensætte en god og varieret menu, selvom man ikke har så mange penge, så mange tak for dit store arbejde.

Skriv kommentar