Print

Mørbradgryde med ris

Denne weekend skulle børnene og jeg tilbringe tid med min søster, og derfor skulle der gerne kunne laves mad hurtigt og nemt, når 3 små børn er samlet! Vi afveg derfor fra madplanen og gik i gang med at lave den lækreste mørbradgryde med ris til. Den kan laves i mange forskellige afstøbning i forhold til grøntsagerne, så man kan sagtens lige smide det i, som er i køleskabet fra ugen.

Retten er yderst børnevenlig, da man snildt kan “gemme” grøntsagerne i saucen, og derved faktisk få dem til at spise en hel del mere, end hvis de lå ved siden af helt synlige. Måske ikke så pædagogisk, men det virker. Alt i alt en rigtig lækker vinterret, der sagtens kan laves i større mængder og fryses ned.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Mørbradgryde med ris

Tidsforbrug: Ca. 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 1 mørbrad
 • 165 ml. kokosmælk
 • 1 stor rød peberfrugt
 • 3 store gulerødder
 • 100 g. champignon
 • 3 ps. ris

 

Basislager

 • 1 liter vand
 • Kulør
 • Salt + peber
 • Fedtstof
 • Meljævning (mel + vand)
 • ½ tsk. kværnet chili
 • 1 stort rødløg

Fremgangsmåde

 1. Mørbraden renses og skæres i små tern
 2. Alle grøntsagerne skæres ud – gulerod i skiver og resten i tern
 3. Kødet brunes med løg i fedtstof i en gryde – tilsæt chili
 4. Vand, grøntsager og kokosmælk hældes ved og lades simre i 15 min.
 5. Ris koges efter anvisning på emballagen.
 6. Smag til med salt og peber
 7. Jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).
 8. Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.
 9. Server med risene.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar