Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder madplansdag. Denne uge er en af mine favoritter, og det håber jeg selvfølgelig også, at I synes. Selvom det er en forholdsvis nem madplan, så er den stadig fyldt med lækre retter.
Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.
Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.
Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂
Madplan for uge 43
Mandag – Grøntsagsfarsbrød med kartofler & sovs
Ingredienser
- 500 g. hk. svinekød
- 1 pk. bacon i skiver
- 1 løg
- 1 dl. vand
- 2 fede hvidløg
- 200 g. ærter & gulerødder fra frost
- 1 kg. kartofler
- Fedtstof
- Mel + vand
- Kulør
- Salt + peber
Opskrift
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- Løg & hvidløg pilles
- Løget skæres fint
- Fars, optøede ærter & gulerødder, peber, salt, løg og vand blandes sammen
- Hvidløg presses ned i farsen og røres endnu engang rundt
- Et ildfast fad smørres med fedtstof
- Farsen formes til et brød i det ildfaste fad.
- Put bacon ovenpå farsbrøddet
- Farsbrødet bages i ovnen i 30 min. på 200 grader alm. ovn
- Kartoflerne skrælles og koges
- Fedtstof kommes i en gryde, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld kartoffelvand i og smag til med salt + peber + kulør.
- Server!
Tirsdag – Couscous salat
Ingredienser
- 4 dl. couscous
- 4 dl. vand
- Salatost i tern
- 2 forårsløg
- 12 cherrytomater
- 1 agurk
- 2 tsk. citronsaft
Opskrift
- Vandet koges og hældes over couscous – lad det trække i 10 min.
- Skær agurk og tomater i tern
- Forårsløgene snittes fint og vendes med couscous, agurk, tomat, salatost og citronsaft.
Onsdag – Kylling m. ris, paprikasauce og bønner
Ingredienser
- 3 poser ris
- 2 pk. kyllingeoverlår
- Mælk
- 1 hønsebouillonterning + 2 dl. vand
- 2 tsk. mel
- Fedtstof
- 1 spsk. paprika
- Salt + peber
- Olieblanding (olie + paprika)
- Bønner fra frost
Opskrift
- Overlårene ligges på en bradepande og olieblanding laves
- Pensl kyllingen med paprikaolieblanding og put dem i ovnen i 45 min ved 200 grader alm ovn.
- Risene koges efter anvisning på pakken
- Fedtstof tilsættes i en gryde (lad bruse af) – paprika tilsættes og svitses kort – melet bagefter. Tilsæt derefter hønsebouillon og mælk for resten (kommer an på hvor meget sauce du ønsker). Smag til med salt, peber og paprika.
- Kog bønnerne efter anvisning på emballagen
- Server kylling med ris, sauce og bønner.
Torsdag – klassisk rugbrødsdag
Ingredienser
- Hamburgerryg
- Leverpostej
- Rullepølse
- Kogte kartofler
- Tusindfryd, smør
- Softkerne rugbrød
TIP: Der kan tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.
Fredag – Lasagne m. skinke og råkostsalat
Ingredienser
- 400 g. revne gulerødder
- 2 håndfuld rosiner
- 1 løg
- 2 tsk. citronsaft
- 1 pk. lasagneblanding
- 3 pk. skinke i tern
- Mælk
- Vand
- Frisk mozzarella
- Fedtstof
- Evt. meljævning
Opskrift
- Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
- Løg pilles og skæres i tern
- Skinketern og løg steges i fedtstof og lasagnepulveret tilsættes
- Mælk og vand kommes i efter anvisning på pakken
- Er saucen for tynd tilsættes meljævning til ønskede konsistens
- Lasagnen laves – start med at fylde bunden med lasagne fyld – derefter lasagneplader – skift således til der ikke er mere fyld – slut med fyld på toppen.
- Bages i ovnen i 35 min – slut med osten efter 25 min.
- Mozzarellaen skæres i tynde skiver
- Mozzarella skiverne fordeles som skrevet ovenover når der er 10 min. tilbage af bagetiden.
- Mens lasagnen laves udarbejdes råkostsalaten
- Gulerødderne skrælles og rives fint – derefter vendes med rosiner og citronsaft og er klar til servering.
TIP! Her er der snildt rester til søndag, hvis ikke også en frokost med.
Lørdag – Mørbradgryde med ris
Ingredienser
- 500 g. mørbrad
- 800 ml – 1 liter vand
- 400 ml. kokosmælk
- 1 stor rød peberfrugt
- 3 store gulerødder
- 1 stort rødløg (2 små)
- 100 g. champignon
- 3 ps. ris
- Kulør
- Salt + peber
- Fedtstof
- Meljævning (mel + vand)
- ½ tsk. kværnet chili
Opskrift
- Mørbraden renses og skæres i små tern
- Alle grøntsagerne skæres ud, vi skar gulerødder i skiver og resten i tern
- Kødet brunes med løget i fedtstof i en gryde – tilsæt også chili
- Vand og kokosmælk hældes ved og simrer med kokosmælk i 15 min.
- Grøntsagerne tilsættes og vand til ris koges
- Risene puttes i og koges i 15 min.
- Smag til med salt og peber og jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).
- Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.
- Server med risene.
OBS! Retten kan godt virke noget suppe-agtig først – men det skal jævnes godt!
Søndag – klassisk restedag!
Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂
Indkøbsliste fra Rema 1000
Husk at tjekke basislageret inden du handler ind
Frugt & grønt
- 1,5 kg. kartofler = 5 kr. (Tilbud)
- 1 agurk = 5 kr. (Tilbud)
- 500 g. champignon = 10 kr. (Tilbud)
- Forårsløg = 6 kr.
- Cherrytomater = 11 kr.
- 1 kg. gulerødder = 7 kr.
- Rød peberfrugt = 6 kr.
Brød
- Softkerne rugbrød = 5 kr. (Tilbud)
Kølevarer + frost
- 500 g. mørbrad = 25 kr. (Tilbud)
- 3 pk. skinke i tern = 14 kr. (Tilbud)
- Rullepølse = 7 kr. (Tilbud)
- 2 pk. kyllingeoverlår = 20 kr. (Tilbud)
- Hamburgerryg = 7 kr. (Tilbud)
- 500 g. hk. svinekød = 19,95 kr.
- 1 pk. bacon i skiver = 8,95 kr.
- Ærter + gulerødder, frost = 9,95 kr.
- Salatost i tern = 10 kr.
- Minimælk = 6,50 kr.
- Leverpostej = 7,50 kr.
- Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
- Bønner, frost = 10,50 kr.
- Frisk mozzarella = 5,25 kr.
Kolonial
- Couscous = 10 kr. (Tilbud)
- Lasagneblanding = 10 kr. (Tilbud)
- Kokosmælk 400 ml. = 8,95 kr.
- 2 pk. kogepose ris = 9 kr.
- Rosiner = 8,95 kr.
Basislager denne uge:
- Løg + hvidløg + rødløg
- Fedtstof
- Mel + vand
- Paprika
- Olie
- Kulør
- Salt + peber
- Hønsebouillon
- Citronsaft
- Kværnet chili
Alt i alt for denne uge er 271,00 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂
Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.
6 Kommentarer
Maria
22. oktober 2017 den 12:00Det er sådan en lettelse, bare at kunne gå ind og bruge dine madplaner. Det gør alt meget nemmere. Økonomien bedre. Og fantasien får et pust. Tak fordi du gider at gøre arbejdet for os andre.
Rigtig god søndag.
Mvh. Maria
Anette
22. oktober 2017 den 20:36Er fuldstændig enig med Maria og jeg var kørt træt i indkøb og madlavning men efter at vi er begyndt at følge dine kostplaner er det en fornøjelse at handle/lave mad. Jeg glæder mig hver dag nu til madlavning og så sparer vi jo også en del penge. SUPER TILFREDS.
Mvh Anette
Mia
24. oktober 2017 den 18:14Lige et heads-jo til couscous. Følg anvisningen på pakken. Har måtte smide aftensenmaden ud i dag.. 😐
Madforfattigrøve
25. oktober 2017 den 9:53Hej Mia,
Ej hvor mystisk! Mit blev ellers ret godt – hvad skete der med dine siden du måtte smide det ud? Tænker bare så det bliver godt til næste gang! 🙂
Line
25. oktober 2017 den 15:07Hvor mange grader skal kyllingen have, om onsdagen?😂
Madforfattigrøve
25. oktober 2017 den 16:24Hej. 200 grader alm. Ovn 🙂