Print

Madplan for uge 42

42

Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder madplansdag. Denne uge er en af mine favoritter, og det håber jeg selvfølgelig også, at I synes. Selvom det er en forholdsvis nem madplan, så er den stadig fyldt med lækre retter.

Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂

 

Madplan for uge 42

Mandag – Svamperisotto m. bønner svøbt i bacon

Ingredienser

  • 250 gram champignon
  • Bønner fra frost
  • 2 pk. bacon i skiver
  • 50 gram smør
  • 75 gram parmesanost
  • 2 løg
  • 4 dl. grødris
  • 8 dl bouillon (høns eller grøntsags)
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 180 g. alm ovn.
  2. 5 bønner samles i en stak og bacon rulles rundt om, Der bliver ca. 16 stk. alt efter hvor mange skiver, der er i baconpakkerne.
  3. Læg bønnerne i et ildfast fad og giv dem 35 min. i ovnen – alt efter hvor sprøde de skal være.
  4. 25 gram smør smeltes gylden i en gryde og champignonerne steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  5. Champignonerne tages op af gryden og resten af smørret smeltes i gryden
  6. Snit løgnene i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
  7. Tilsæt risene og svits ca. 30 sekunder mere.
  8. Kom bouillon i og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre..
  9. Til sidst vendes champignonerne, ost, salt og peber med risottoen og serveres med bønner svøbt i bacon

TIP: Man kan med fordel bruge hvidvin i stedet for alt bouillonen & i stedet for grødris kan der også bruges risottoris*. Smager dejligt med brød til også.

 

Tirsdag – Kylling i sursødsauce m. nudler, gulerødder, edamame bønner og spidskål 

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • Sød chilisauce
  • ½ spidskål
  • 1 pk. nudler
  • Edamamebønner, frost
  • 5 gulerødder
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og skæres i små tern
  2. Spidskål skylles og skæres i strimler
  3. Kyllingen skæres i tern og brunes i en gryde i fedtstof
  4. Gulerødder og spidskål tilsættes og vendes kort
  5. Sur sød sauce tilsættes og simrer – der skal stadig være lidt bid i gulerødderne.
  6. Nudlerne koges og vendes i sur sød saucen.
  7. Bønnerne koges efter anvisning på pakken og serveres i en skål ved siden af nudelretten.

 

Onsdag – Bradepandepizza m. kylligekebab og kålmix

Ingredienser 

Dejen:

  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • 0,5 tsk. salt

Fyld:

  • Kyllingekebab
  • 1/4 spidskål
  • 75 g. salatmix
  • Pizzatopping
  • Dressing

Pizzasauce:

  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 fede hvidløg
  • ½ tsk. salt

 

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Tænd ovnen på 225 grader alm. ovn.
  4. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  5. De hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes til pizzasauce og hældes over dejen
  6. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  7. Kyllingekebab kommes ovenpå og derefter resten af osten som det sidste.
  8. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader alm. ovn. eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
  9. Spidskålen snittes fint og blandes med salatmix, en smule salt og peber
  10. Kålblandingen puttes på pizzaen og serveres straks derefter med dressing.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Kohberg rugbrød
  • Kærgården
  • Varm leverpostej – bag selv
  • Bierwurst
  • Æg

TIP: Der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.’

 

Fredag – Hotdogs 

Ingredienser

  • 1 pk. pølsebrød
  • 1 pk. partypølser
  • Ketchup
  • Remolade
  • Sennep
  • 1 løg
  • Ristede løg

Opskrift

  1. Vandet koges – når vandet er i opkog slukkes der for det og pølserne kommes i.
  2. Brødene varmes i ovnen efter anvisning på pakken og pølserne tages op som de skal i brødene ved servering.

 

Lørdag – Forloren hare m. kartofler, sauce og grønt 

Ingredienser

  • 500 g. hk. grisekød
  • 1 løg
  • 1/4 spidskål
  • Resten af gulerødderne
  • 1 dl. havregryn
  • ½ dl. vand
  • Salt + peber
  • 1 kg. kartofler
  • 1 pk. blåbær
  • Salatost i tern
  • 1 pk. salatblanding, 200 g.
  • Mel + vand
  • Kulør
  • Fedtstof

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Løget hakkes fint
  3. Gulerødderne skrælles og rives fint
  4. Spidskål skylles og snittes fint
  5. Kød, spidskål, gulerødder, løg, vand, havregryn, salt og peber blandes sammen, formes i et ildfast fad og rasp fordeles rundt om hele haren (ovenpå).
  6. Kartoflerne skrælles og koges
  7. Haren smides i ovnen, 200 grader alm. ovn i 25-30 min.
  8. Når der er 15 min. tilbage af bagetiden i ovnen, puttes 2 dl. mælk og kulør (blandes sammen) ned i det ildfaste fad med haren.
  9. 5 min. før haren er færdig tages væden op.
  10. Fedtstof steges i gryden, mel puttes ved og der røres rundt. Væden fra haren kommes i sammen med lidt kartoffelvand indtil den rette tykkelse. Smag til med salt og peber.
  11. Blåbær, salatost og salat blandes sammen og serveres til haren, kartofler og saucen.

TIPS! En god klat syltetøj eller ribsgele i saucen giver en herlig smag! 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 500 g. champignon = 10 kr.
  • Spidskål = 13 kr.
  • Øko. gulerødder = 7 kr. (Tilbud)
  • Salatmix 75 g. = 8 kr. (Tilbud)
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Blåbær = 12 kr. (Tilbud)
  • Salatblanding = 8 kr. (Tilbud)

Brød 

  • Kohberg rugbrød = 10 kr.
  • Pølsebrød = 5 kr.

Kølevarer + frost

  • 2 pk. bacon i skiver = 17,90 kr. (Tilbud)
  • Kærgården = 9 kr. (Tilbud)
  • 500 g. grisekød = 20 kr. (Tilbud)
  • Edamamebønner, frost = 10 kr. (Tilbud)
  • Pizzatopping = 8 kr. (Tilbud)
  • Bag selv leverpostej = 5 kr. (Tilbud)
  • Kyllingekebab, frost = 24,95 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Bønner, frost = 9,95 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • Parmesanost = 11,95 kr.
  • Partypølser = 17,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Salatost i tern = 10 kr.

Kolonial

  • Sød chilisauce = 15 kr. (Tilbud)
  • Grødris = 10 kr.
  • Nudler = 5 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.

Basislager denne uge:

  • Løg + hvidløg 
  • Ristede løg 
  • Æg
  • Sukker 
  • Kulør 
  • Grøntsagsbouillon 
  • Salt + peber 
  • Fedtstof + olie 
  • Mel + havregryn 
  • Oregano 
  • Dressing 
  • Ketchup
  • Remolade 
  • Sennep 

 

Alt i alt for denne uge er 297,50 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Relaterede indlæg

5 Kommentarer

  • Svar
    Louise
    16. oktober 2017 den 6:25

    Hejsa
    Hvor mange Pers. Er en alm madplan til? Måske det står et sted?
    Vh louise

    • Svar
      Madforfattigrøve
      16. oktober 2017 den 11:13

      Hej Louise. 🙂

      Det står øverst i indlægget – det er til 2 voksne og 2 børn 🙂

      Kærligst, Fie.

  • Svar
    Peter
    16. oktober 2017 den 18:26

    Hej Fie
    Er lige stødt på din madplan, og den kommer vil til at følge herhjemme, med nogle små ændringer hist og pist. Tak!
    En bøn herfra kunne være, at skrive, hvor lang tid, retten tager at lave.
    Det ville for os, være rigtig rart at vide.
    Tak for en god madplan!

  • Svar
    Jeanette
    17. oktober 2017 den 16:58

    Hej Fie 🙂 Hvor meget sursød sovs skal der bruges til nuddelretten?

    • Svar
      Madforfattigrøve
      18. oktober 2017 den 19:45

      Hej, vi plejer at bruge det hele. Men det handler meget om hvor meget sauce man ønsker at have deri 🙂

Skriv kommentar