Print

Gratis oplevelser i efterårsferien

Hejsa I kære læsere! 

Har I fået ferie? Og nyder I den? 

22532256_488962051480388_29488746_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det gør vi i hvert fald herhjemme! Vi startede efterårsferien med at tage et smut ud til Ebeltoft til min familie, og havde os en lækker lille miniferie fra fredag til søndag. Vi tog til Ebelfestival – et super hyggeligt arrangement, hvor æbler er i fokus. Her kan der blandt andet ses på antikke varer, laves æblesaft, smages på mange forskellige æbler, lave sit eget lys mm. Alle mulige spændende aktiviteter, som er fra børn i alle aldersgrupper – Haley på 2 var i hvert fald vild med at smage alle æblerne – haha! 🙂

Men videre til selve indlægget og formålet. Ferier handler ikke kun om at bruge 1000 kroner på forskellige ting, det handler i bund og grund bare om at være sammen! Hygge i ferien med forskellige oplevelser – som ganske vidst sagtens kan være gode, selvom de ikke har kostet noget.

 

Gratis oplevelser i efterårsferien

En hyggelig tur i skoven

Noget af det vi selv elsker er at tage en tur i skoven og bare nyde naturen. Få set en masse og snakke om alle de ting, vi finder. Det kan evt. være en svampejagt, hvor I får lækre svampe med hjem til maden. Sørg selvfølgelig for at det ikke er gifte svampe I får med jer hjem – tjek dem altid inden I plukker. En tur i skoven kan også snildt være anledning til at lave noget kreativt derhjemme. Der kan samles kastanjer, der kan laves forskellige kastanjedyr ud af. Her op til julen kan det være anledning til at lave nogle dekorationer, så man virkelig er erfaren når december måned nærmer sig. Få brugt et par timer i skoven til at gå rundt, nyde at I ikke har travlt og at I bare kan puste ud og være sammen.

 

En tur på biblioteket 

Hvem elsker ikke at fordybe sig i en god bog? Eller tage børnene med ned og kigge i de mange forskellige børnebøger? hvis bøgerne derhjemme er sjove, så er en hel sal fyldt med bøger garanteret et hit! Det giver anledning til en masse hygge – garanteret med legerum for de mindste. I kan evt. selv holde et lille loppemarked hjemme, hvor I har muligheden for at sortere fuldstændig ud i jeres gamle ting – så andre kan få glæde af det. Der går nærmest helt konkurrence i, hvem der kan finde de bedste fund, eller hvem der kan sælge mest!

 

Pokemonjagt! 

Er det noget tid siden du har spillet spillet Pokemon Go? Eller er du stadig ligeså vild med spillet? Nu har du i hvert fald muligheden for at få jagtet en masse Pokemons! Tag familien med på jagt, lad alle få spillet og kom i gang. Gå en lang tur alle sammen og kom højt i niveau. Der er altid en Pokemon at finde – lige rundt om hjørnet. Det giver super god anledning til at tage til den nærmeste by – det er jo der de alle er.

 

Spil brætspil 

Herhjemme elsker vi at spille spil! Et af vores favoritter er Monopoly, dog kan vores helt små ikke være med, men det bliver spillet ofte når vi har gæster! De større børn vil garanteret elske at vinde et økonomispil over mor og far! Og hvem har håneretten? Læg alt teknologien fra jer, og fordyb jer med de klassiske brætspil. En oplagt mulighed for at være sammen – uden at telefonerne bipper om kap! 🙂

 

Store bagedag 

Som madblogger er denne aktivitet en, som virkelig bliver brugt herhjemme. Vi elsker at bage og det er virkelig hyggeligt når de små kommer med i køkkenet. Vores pige på 2 år er begyndt at være med, mens ham på 10 måneder bare sørger for at det hele smager, lige præcist som det skal. Lav nogle lækre kager – efterårsferien giver anledning til at lave noget kreativt med halloweentema! I gang med bolledejen – så er der lidt lækkert til eftermiddagskaffen. En aktivitet for alle aldre. Hvem kan lave den smukkeste kage?

 

Besøg en bondegård 

Mange bondegårde holder åbent hus, som ikke koster noget. Her er der mulighed for at tage de mindste ud at se alle dyrere. Tag en madpakke med og hold en lille picnic. I kan evt. fodre nogle dyr, hvis bondemanden synes, at det er okay. Det kan også være, at bondemanden selv tager jer med, når der skal fodres.

 

Hjemmebio med hele familien 

Hvem siger at film derhjemme ikke kan være lige så sjovt og hyggeligt som i biografen? Tag et par timer ud af en måske presset kaldender. Find popcornene og tæpperne frem og en film for hele familien. Nogle gange er det nok, at blot hele familien er samlet og slapper helt af.

 

Museer 

Mange musser i Danmark er med fri éntre og hvorfor ikke udnytte det? Tag hele familien med på museum og snak om gamle dage!

Legepladser 

Det kræver ikke en tur i Djurs Sommerland for at alle børn hygger sig. De mindste er ofte lige så tosset med at brug et par timer på legepladsen. Find gerne nogle nye, som ikke er blevet udforsket. Og det giver selvfølgelig også rigtig god anledning til trætte børn, der gerne sover et par timer, hvor mor og far rigtig kan få slappet af sammen og få et par timer med hinanden.

 

Omvendt dag 

Jeg kan huske at jeg elskede at have en omvendt dag, da jeg var lille. Det der med at spise morgenmad til aften, det var altså et hit! Eller ikke mindst at gøre tingene i forkert rækkefølge. Start fx morgenmaden med desserten, efterfulgt af aftensmaden. Måske ikke et hit for de ældre børn, men for de mindste kan der næsten garanteres en dag fyldt med grin!

 

Gør et fund på loppemarkedet 

Denne er måske ikke gratis, men det er i hvert fald ikke dyrt! Brug en dag på at kigge på loppemarkeder, det er altid super hyggeligt! Vi herhjemme går 100% ind for genbrug, og dét at finde noget man virkelig manglede til en formidabel pris, det er jo fantastisk! Markedskalenderen.dk kan hjælpe dig med  at finde lige præcis et marked i dit område.

 

Græskarskæring 

Denne aktivitet er jo næsten oplagt i efterårsferien, dog ikke helt gratis – et græskar koster jo altid lige lidt, medmindre I selv dyrker dem i haven. Skær flotte og sjove græskar og brug et par timer på dette. Hvem kan lave det flotteste græskar? Det sjoveste? Det mest uhyggelige? Tænd dem med lys om aftenen og se det flotte resultat. Fyldet fra græskarene kan bruges til lækre supper eller kager. Brug fantasien!

 

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad I som familie kan lave sammen i denne efterårsferie. Det behøver som sagt ikke koste en bondegård, for at være hyggeligt! Ofte er det også de gratis oplevelser, som bliver husket bedst. 🙂 Må I have en helt fantastisk ferie. 🙂

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar