Print

Sprøde ovnstegte frikadeller

Vi eeeelsker frikadeller herhjemme – nærmest i alle afstøbninger! Jeg har efterhånden lavet en del forskellige slags, men en af dem, som er klart favorit er disse ovstegte frikadeller. Det mest fantastiske er nemlig at se bare passer sig selv! Faktisk har jeg lavet en lille oversigt over alle fordelene herhjemme ved lige præcis disse frikadeller.

 

  1. Alle i husstanden må spise dem, de er nemlig uden æg! 
  2. Der skal ikke bruges fedtstof deri – heller ikke til stegning 
  3. Man er fri for mad/stegeos i køkkenet (de laves jo i ovnen) 
  4. Man er aldrig i tvivl om de er færdige, for de skal bare have lige meget i ovnen hver gang – de skal ikke vendes et hav af gange – faktisk slet ikke. 
  5. De giver ikke en slem skorpe der er træls for små børn at tygge sig igennem 
  6. Og sidst men bestemt ikke mindst, de passer sig selv, mens jeg kan lave 700 andre ting, det er så nemt! 

 

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Sprøde ovnstegte frikadeller

Tidsforbrug: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinefars
  • 2 store gulerødder

 

Basislager

  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn

Fremgangsmåde

  1. Gulerod skrælles og rives
  2. Løg pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  3. Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt.
  4. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)
  5. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  6. Find en bageplade og beklæd den med bagepapir
  7. Form frikadellerne og put dem på bagepladen
  8. Bag frikadellerne i ovnen i 30-35 min. efter hvor sprøde du vil have dem. Jeg har ikke oplevet dem tørre efter 35 min!

 

OBS: Frikadellerne kan sagtens fryses.

 

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Jeanette
    25. september 2017 den 5:41

    Mener du virkelig spsk salt og peber det er meget syntes jeg ?

  • Svar
    Malu Sikemsen
    2. maj 2018 den 14:58

    Hej, kan man i stedet bruge hakket oksekød i stedet for svinekød?

Skriv kommentar