Print

Hjemmelavet salatpizza (bradepande)

“Det skal være nemt, det skal være hurtigt”. Ofte falder man i fælden med take-away, som smager virkelig godt, men efterlader en dårlig samvittighed. Igen at have valgt den nemme løsning, igen at spise sig så mæt og 20 min. efter være sulten. Det holder bare ikke længere her! Så der skulle ske noget.

Herhjemme er vi egentlig glade for nærmest alle pizzaer, men én falder bedre i smag end andre – og det er salatpizzaen. Men efter vi lavede den selv opdagede vi, at det var noget mere lækkert. En dejlig tyk bund man faktisk blev mæt af, og at man selv kunne bestemme topping af salat, det var skønt! Og jeg citerer fra min mand: “Det var sgu’ bedre end fra den lokale!”. Ja tak siger jeg bare! Så nu er det kun hjemmelavet vi laver dem – og så går det altså også noget hurtigere end at bestille udefra, især hvis man også tænker på leveringstiden (dovne os).

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Hjemmelavet salatpizza (bradepande)

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 ds. hk. tomater
  • Revet mozzarella
  • 1 pk. skinke i strimler
  • 1 pk. pepperoni i skiver
  • 1/4 iceberg
  • 1/4 agurk
  • 2 tomater
  • 50 g. gær

 

Basislager

  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 0,5 dl. olie
  • ½ tsk. salt (dejen)
  • ½ tsk. salt (pizzasauce)
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • Dressing

Fremgangsmåde

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Tænd ovnen på 225 grader.
  4. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  5. Hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes til pizzasauce og hældes over dejen
  6. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  7. Skinke og pepperoni fordeles som det næste – resten af osten som det sidste.
  8. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
  9. Salaten skæres som ønsket til at komme ovenpå pizzaen
  10. Dressing puttes på ved servering sammen med salaten.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Monica
    5. maj 2018 den 22:09

    Hvilken dressing? 😉

    • Svar
      madforfattigroeve
      6. maj 2018 den 19:39

      Den man lige har på lager 🙂 Jeg plejer at bruge cremefraiche 🙂

Skriv kommentar