Print

Fyldte madpandekager i ovn uden æg

Fyldte madpandekager i ovnen er en virkelig lækker ret, som er fyldt med både sød smag fra pandekagerne, men også den varme saftige smag fra fyldet. Den er nem at lave, hvis man får gaster, og herhjemme er det generelt en stor sucess. Jo mere ost på toppen, jo bedre.


Fyldte madpandekager i ovn uden æg

Tidsforbrug: 50-55 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Dejen:

  • 5 dl. mælk
  • 1,5 spsk. smør

Fyld:

  • 400 g. hk. oksekød
  • 2 gulerødder
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 125 g. revet ost

 

Basislager:

  • 1 dl. vand
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft
  2. Mel, salt og bagepulver blandes først sammen, derefter tilsættes vand, mælk og smeltet smør. Der røres godt rundt
  3. Pandekagerne steges på panden i fedtstof.
  4. Oksekødet brunes i en gryde i fedtstof
  5. Løget & hvidløg pilles og hakkes fint
  6. Gulerødderne skrælles og rives fint
  7. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, tomatpure og hakkede tomater til gryden og lad det koge godt op
  8. Smag til med salt og peber
  9. Læg lidt af fyldet ovenpå en pandekage, pak det ind (saml pandekagen om fyldet) & læg dem i et fad.
  10. Når pandekagerne er fordelt i et ildfast fad/bradepande puttes ost på toppen
  11. Bages i ovnen i 15-20 min.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Janni
    6. august 2017 den 18:12

    Lækker ret pandekagerne er ikke så gode

    • Svar
      Madforfattigrøve
      8. august 2017 den 21:14

      Hej Janni,

      Tak skal du have, hvad synes du var træls ved pandekagerne? Mine blev nemlig ret lækre 🙂 hav en dejlig dag.

  • Svar
    Helle
    11. august 2017 den 23:39

    Jeg erstattede halvdelen af melet af fuldkorn. De blev rigtig lækre 🙂
    Tak for en dejlig opskrift 🙂

Skriv kommentar