Madplaner Ugeplaner
Print

Madplan for uge 29

k

Så blev det lørdag igen, hvilket betyder endnu en madplan, og denne gang også i sommerens tegn – når selvfølgelig ikke dagene fyldes med regn i det kære DK. Som altid er jeg vildt spændt på at høre, hvad I synes om den! Så endelig smid en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt!

Madplanen er fra næste uge, uge 29, og tilbuddene starter altid om søndagen. 🙂 Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 29

Mandag – tomatsuppe m. suppehorn

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. tomatpasta / puré (70 g.)
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt + peber
  • 200 g. suppehorn

Opskrift

  1. Løg og hvidløg skæres/hakkes i grove tern
  2. Varm det op i olivenolie i en gryde – det må ikke blive brunt, men blot bløde.
  3. Put resten af ingredienserne i og lad det simre i 10 minutters tid
  4. Blend suppen når det har simret og smag til med salt og peber
  5. Kog suppehorn efter anvisning på emballage

 

Tirsdag –  Byg selv burger

Ingredienser

  • 1 pk. burgerboller
  • 500 gram oksekød
  • Cheddar i skiver
  • 2 tomater fra bakke
  • ½ agurk (resten gemmes til torsdag)
  • ½ iceberg fra mandag
  • Rødløg
  • Ketchup
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Form oksefarsen til 4 bøffer
  2. Krydder bøfferne med salt og peber
  3. Steg dem på panden i fedtstof, når de er ved at være færdige puttes osten burgerne og steges videre ved svag varme (vend ikke bøfferne når osten er kommet på)
  4. Varm bollerne i ovnen efter anvisning på pakken
  5. Skær salat, agurk, tomat, rødløg i ringe og put på forskellige tallerkener
  6. Byg dine burgere som du ønsker!

 

Onsdag – Koldskål m. kammerjunker & friske hindbær

Ingredienser

  • 125 g. hindbær
  • 1 l. kærnemælk
  • Jordbær yoghurt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Kammerjunker

Opskrift

  1. Kærnemælk, yoghurt & vaniljesukker blandes sammen
  2. Koldskålen serveres med friske skyllede hindbær og kammerjunker

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • 2 x fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Tunsalat
  • ½ agurk
  • Iceberg blade (ca. 1/4 af hovedet)

TIP: En lækker rugbrødsmad er for mig en rugbrød m. smør, salatblad, pålæg og agurk på toppen. For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Kyllingesalat 

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 3/4 iceberg
  • 1 agurk
  • 2 tomater fra bakke
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Dressing

Opskrift

  1. Skær kyllingebrystfilet i små stykker og svits dem i fedtstof på en pande – krydr med salt og peber
  2. Skær grøntsager & frugter som ønsket og put kyllingen ved salaten
  3. Server med dressing til.

 

Lørdag – Aubergine lasagne m. tomatsalat 

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 500 g. oksekød
  • Lasagneplader
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 2 fede hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 dl. vand
  • 1 løg
  • 1 rødløg
  • Resten af tomaterne fra bakken
  • Margarine & olivenolie
  • Sorte oliven
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd oven på 200 g. alm. ovn
  2. Løg & hvidløg pilles og skæres i fine tern
  3. Oksekødet, løg og hvidløg brunes i fedtstof i en gryde
  4. Auberginerne skæres i skiver og steges med fedtstof på en pande ved høj varme
  5. Gulerødder skrælles og rives fint
  6. Gulerødder, hakkede tomater og vand til oksekøddet i gryden og rør godt rundt
  7. Er saucen for tynd laves en meljævning (vand + mel røres sammen uden klumper) og tilsættes under kogning
  8. Smag til med salt og peber
  9. Når det har simret i ca. 15 min. puttes skiftevis sauce, lasagneplader & aubergine ned i et ildfast fad. Start med sauce.
  10. Lasagnen gives 30 min. i ovnen ved 200 g. alm. ovn
  11. Tomaterne skæres i skiver og ligges i et fad, rødløg pilles, hakkes fint og tilsættes fadet. Olivenolie hændes over i et tyndt lag og krydres med lidt salt og peber. En smule oliven ligges fint på toppen af tomatsalaten

TIP: Auberginerne kan også steges på en grillpande. 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 stk. aubergine = 14 kr.
  • Friske hindbær = 12 kr.
  • 2 icebergsalat = 16 kr.
  • Tomater i bakke = 10 kr.
  • 3 danske agurker = 18 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.

Brød 

  • Burgerboller = 9 kr.
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.

Kølevarer

  • 1000 gram oksekød = 45,90 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 20 kr.
  • Tunsalat fra Mayo = 6 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Smør / tusindfryd = 10,50 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Jordbær yoghurt = 11,95 kr.
  • Kærnemælk = 6,95 kr.
  • Cheddar i skiver = 10 kr.

Kolonial

  • 4 ds. hakkede tomater = 15,80 kr.
  • Kammerjunker = 5,95 kr.
  • Lasagneplader = 9,95 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.
  • Sorte oliven = 6,65 kr.

Basislager denne uge:

  • Løg
  • Hvidløg 
  • Tomatpuré
  • Grøntsagsbouillon
  • Oregano
  • Olivenolie 
  • Salt + peber
  • Rødløg 
  • Ketchup
  • Margarine/olie
  • Vaniljesukker
  • Dressing 

Alt i alt for denne uge er 272,05 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

  • Svar
    Michael
    15. juli 2017 den 15:18

    Tak, du gør sku tingene meget nemmere 😁

    • Svar
      Madforfattigrøve
      4. august 2017 den 14:02

      Hehe, tak Michael. Det er jeg rigtig glad for. God weekend til dig 🙂

  • Svar
    Ulla Overgaard
    15. juli 2017 den 17:49

    Lækker madplan… Har desværre ingen penge, da de er blevet stjålet…så krydser fingre for hjælp…god weekeend

    • Svar
      Madforfattigrøve
      4. august 2017 den 14:02

      Hej Ulla,

      Det lyder sørme ikke rart at du har fået stjålet dine penge, jeg håber alt flaskede sig alligevel. 🙂 Tak for dine søde ord, jeg håber at kunne hjælpe mere i fremtiden også. God weekend til dig også.

  • Svar
    Maria
    16. juli 2017 den 9:29

    Du gør det hele meget nemmere! Sikke nogle lækre madplaner du laver, meget lækkert med nogle forskellige retter istedet for altid det samme – vi er meget inspirerede!

    • Svar
      Madforfattigrøve
      4. august 2017 den 14:01

      Tak skal du have, det er så rart at høre! 🙂 Jeg er bare glad for at kunne hjælpe lidt til inspiration 🙂 Tak til dig.

  • Svar
    Katja
    17. juli 2017 den 19:24

    Rigtig lækker tomatsuppe! Vi er lige blevet færdige med maden. Jeg synes bare, at den mangler ét eller andet pift

    • Svar
      Madforfattigrøve
      4. august 2017 den 14:01

      Hej Katja!

      Dejligt at den kunne bruges, vi synes også at den var super lækker. Hvad synes du at der mangler? Krydderier? 🙂

Skriv kommentar