Madplaner Ugeplaner

Madplan for uge 28

[wpsocialite]

Godmorgen I kære læsere! Jeg håber weekenden er startet godt, om ikke andet vil jeg gøre mit for at gøre den mere overskuelig. Her får I madplanen fra næste uge, uge 28, og tilbuddene starter om søndagen, altså i morgen. 🙂

Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 28

Mandag – Paneret flæsk m. nye kartofler, persillesovs & bønner 

Ingredienser

  • 2 pk. 400 g. stegeflæsk i skiver
  • 2 æg
  • 1 kg. nye kartofler
  • 1 bdt. frisk persille
  • 1 pk. bønner
  • Rasp
  • Mælk
  • Mel
  • 1 tsk. citronsaft
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kartoflerne gøres rene og koges (behøver ikke skrælles)
  2. Æg piskes med en smule mælk og puttes i en skål – rasp i en anden skål
  3. Flæsket hamres med en kødhammer og vendes først i æg og derefter i rasp
  4. Flæsket steges i fedtstof på en pande
  5. Bønnerne koges efter anvisning på pakken
  6. Der laves en opbagt sovs – først røres en melbolle (mel + fedtstof), derefter puttes der mælk i sovsen. Der røres godt rundt så klumperne røres ud. Derefter kommes der fedtstof i fra panden med flæsket. Til sidst, når sovsen har kogt op, puttes persillen i, og der smages til med salt, citronsaft og peber.

 

Tirsdag –  Risengrød 

19894486_448048825571711_897443488_n

Ingredienser

  • 1,5 liter sødmælk
  • 1 dl vand
  • 230 gram grødris
  • 1 tsk. salt
  • Sukker
  • Kanel
  • Smør

Opskrift

  1. Bring mælk i kog i en tykbundet gryde – tilsæt risene
  2. Rør godt rundt i gryden til det begynder at koge
  3. Kog risengrøden ved svag varme i 40-45 minutter
  4. Rør af og til rundt i grøden for at sikre, at det ikke brænder fast
  5. Smag til med salt
  6. Spises med kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen 4:1) og en smørklat.

 

Onsdag – Æggekage m. kartofler & skinke

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 løg
  • 500 g. kartofler
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 pk. skinke i strimler
  • 1 rød peber
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kartoflerne koges knap færdig og skæres i skiver.
  2. Løget skrælles og skæres fint
  3. Rød peber skæres i små tern
  4. Kartofler, rød peber, løg og skinke lægges i et ovnfast fad som er smurt med fedtstof.
  5. Æg, mælk, salt og peber piskes godt sammen over og hældes over grøntsagerne. Retten skal ca. have 40 min. i alm. ovn ved 200 grader.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Softkernerugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver
  • Æg

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes tomat, ristede løg, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Rislasagne m. kålsalat 

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • Vand + 1 terning grøntsagsbouillon
  • 3 ps. ris
  • 2 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 tsk. paprika
  • En halv ds. tomatpuré
  • 1 glas champignon
  • 1 ps. revet mozzarella
  • Olie + margarine
  • Easy Tasty kålsalat
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 3 ps. ris koges efter anvisning på pakken
  2. Gulerødderne skrælles og rives fint
  3. Løg & hvidløg pilles og skæres i små tern
  4. Olie opvarmes i en gryde og løg & hvidløg svitses til det er gennemsigtigt
  5. Tilsæt gulerødderne og oksekøddet – steg til oksekøddet er brunt
  6. Tilsæt hakkede tomater efterfølgende og derefter vand så det dækker fyldet – bouillonterning tilsættes
  7. Retten skal simre indtil vandet er fordampet – smag nu til med salt og peber
  8. Et ildfast fad smørres med fedtstof og risene puttes i bunden af fadet
  9. Kødsovsen fordeles ovenpå – til sidst hældes revet ost ovenpå
  10. Bag lasagnen i ovnen indtil osten har fået farve (gerne gylden)

 

Lørdag – kartoffel/porre suppe m. brød & baconknas

Ingredienser

  •  750 gram kartofler i små tern
  • 1 spsk. smør
  • lidt mælk
  • 2 porrer (det hvide)
  • Vand så det dækker kartoflerne
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 pk. bacon i tern
  • Baguettes (2 stk. i 1 pk.)

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porrerne skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt mælk i suppen hvis den er for tyk
  7. Smag til med salt og peber
  8. Brød varmes i ovnen efter anvisning på pakken
  9. Bacon steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind

  • 2 pk. 400 g. stegeflæsk i skiver = 40 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 15 kr.
  • Softkernerugbrød = 5 kr.
  • Easy Tasty kålsalat = 15 kr.
  • 3 kg. nye kartofler = 30 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 8 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • Persille = 7 kr.
  • 2 stk. porrer = 8 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Salami i skiver = 9,95 kr.
  • Skinke i strimler = 8,95 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • Bønner fra frost = 9,95 kr.
  • 15 æg = 21,50 kr.
  • 2 l. minimælk = 13 kr.
  • Sødmælk = 7,50 kr.
  • ½ l. sødmælk = 5,50 kr.
  • Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
  • Champignon = 4,50 kr.
  • Grødris = 10 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Kogeposeris = 4,95 kr.
  • Tomatpasta = 2,50 kr.

Basislager denne uge:

  • Rasp
  • Mel
  • Citronsaft
  • Sukker 
  • Kanel
  • Løg + hvidløg 
  • Grøntsagsbouillon
  • Paprika
  • Olie/margarine
  • Salt + peber 

Alt i alt for denne uge er 276,15 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

  • Svar
    Tanja
    8. juli 2017 den 10:18

    Kort og godt: du er satme sej, tak for dig!

    • Svar
      Madforfattigrøve
      8. juli 2017 den 10:58

      Hej Tanja,

      Mange tak skal du have! Det varmer rigtig meget. Jeg er bare glad for at kunne hjælpe 🙂

      God weekend 🙂

  • Svar
    john
    8. juli 2017 den 13:38

    Hej..
    Madplanen ser vildt lækker og nem ud, til en enlig far med 2 børn, men kan ikk lige gennemskue, hvor mange pers. Den er til..

  • Svar
    Line
    8. juli 2017 den 14:21

    Hej!
    Jeg vil bare sige tusindetak for nogle fantastiske madplaner! Min kæreste og jeg er begyndt at følge dem, og med din hjælp er vi gået fra at bruge 4600kr på mad om måneden til blot 1300kr 😊

  • Svar
    Maria
    8. juli 2017 den 18:22

    Hejsa😄
    Jeg er ny i det her med at følge en blogger. Men jeg elsker dine mad planer og kunne godt tænke mig at gå tilbage og se nogle af dine tidligere ugeplaner. H ordan gør jeg det?

  • Svar
    Henriette
    14. juli 2017 den 10:56

    Du skal vide, at dine madplaner hjælper mig på alle mulige måder. Dejlig, nem og overskuelig mad og så spiser børnene med hver dag! Jeg er selv med 2 børn og har ikke alverden resurser i form af økonomi og tid. Og her er dine planer et kæmpe plus i min hverdag.
    Jeg takket mange gang for at følge dig og bliv endelig ved ;D

Skriv kommentar