Print

Madplan for uge 27

Så blev det lørdag igen, hvilket betyder madplansdag. Jeg er så taknemmelig for alle mange tusinde mennesker der hver dag sidder bag skærmen og følger med – jeg er glad for at kunne hjælpe. Madplanen er fra næste uge, uge 27, og tilbuddene starter søndag. 🙂

Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret.

Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den – rigtig dejlig weekend! 🙂

 

Madplan for uge 27

Mandag – Pitabrød

17888065_406422543067673_974160895_n

Ingredienser

  • 1 iceberg
  • 1 agurk
  • 1 ds. majs
  • 1 rød peber
  • 1 pk. skinke i tern
  • 1 pk. bacon i tern
  • 1 ds. tun
  • 2 pk. pitabrød
  • Dressing

Opskrift

  1. Salaten skæres som ønsket
  2. Bacon steges på panden indtil det er sprødt
  3. Kød og salat fyldes i skåle og serveres på bordet med pitabrød og dressing

 

Tirsdag –  Kylling i karry m. kokosmælk

19489282_442209329488994_588179371_n

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 400 kokosmælk 15-17 %
  • 1 løg
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk. karry
  • 2 dl. vand
  • 400 g. bønner
  • 3 ps. ris
  • 2 tsk. Groft salt
  • 25 g. fedtstof evt. smør
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Kog ris og bønner efter anvisning på emballagen
  2. Løg & forårsløg hakkes i tern
  3. Gulerødderne skrælles og rives groft
  4. Kyllingen skæres i små strimler
  5. Fedtstof hældes på panden og karryen puttes på og lader det brænde af
  6. Tilsæt kyllingen og lad det stege ved høj varme 1 min på hver side
  7. Tag kyllingen af panden og skru ned til middel varme
  8. Put 0,5 dl. vand, groft salt, løg, gulerødder og forårsløg på panden og lad det simre til det er blødt (ikke brunt)
  9. Tilsæt 1,5 dl. vand og kylling og lad det simre ved middel varme i 10 min. Husk at røre engang imellem.
  10.  Tilsæt kokosmælk og lad det simre yderligere 5 min og smag til med salt og peber

TIP: Saucen kan godt virke sød, tilsæt da lidt mælk og krydderier, hvis det ønskes. 

 

Onsdag – Forårsruller med nudler og grøntsager

Ingredienser

  • Daloon forårsruller (8 stk.)
  • Bloknudler (250 g.)
  • Grøntsagsblanding fra frost
  • Ketchup mv.

Opskrift 

  1. Forårsrullerne steges på panden efter anvisning på pakken
  2. Nudlerne koges efter anvisning på pakken
  3. Grøntsagsblandingen steges i en wok/gryde – til sidst vendes de kogte bloknudler ned i wokken
  4. Server!

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • Kondikarl (1000 g.)
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Hamburgerrug
  • Salami i skiver

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes æg, tomat, agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.

 

Fredag – Fyldt svinemørbrad m. ovnbagte rodfrugter & bearnaisesauce

Ingredienser

  1. 500 g. svinemørbrad
  2. 100 g. Garli flødeost
  3. 1 pk. bacon i skiver
  4. 1 pk. øko. rodfrugter fra frost
  5. 2 breve bearnaisesauce knorr
  6. 4-5 dl. mælk
  7. Salt + peber

Opskrift

  1. Start med at “rense” svinemørbraden fra fedt og sener
  2. Krydr svinemødbraden med salt + peber
  3. Svinemørbraden skæres op på midten og flødeost puttes ind over det hele
  4. Den lukkes ved at vikle bacon rundt omkring kødet
  5. Den lægges nu i et ildfast fad og bages i ovnen i 25 min. ved 190 grader alm. ovn
  6. Rodfrugterne lægges i endnu et ildfast fad og bages i ovnen ved 220 grader i 40 min. alm. ovn
  7. Bearnaisesaucen laves ved at hælde 4-5 dl. mælk i en gryde og lad det varme godt op
  8. Tilsæt derefter 2 breve bearnaisesauce og lad det koge godt op.
  9. Server!

TIP: Jeg bruger ofte min actifry til fritterne, det er simpelthen en helt fantastisk ven i køkkenet. Nogle er helt overbeviste om at der skal margarine/smør i bearnaisesaucen og dette er slet ikke nødvendigt. Det er bare spild af fedtstof og giver (for mig) ingen mening at tilsætte. Saucen bliver ganske fin med smag og konsistens uden.

 

Lørdag – Fiskefrikadeller m. nye kartofler, smørsovs og smørstegte gulerødder

Ingredienser

  • 400 g. fiskefars
  • 1 kg. øko. kartofler
  • Fedtstof
  • Tusindfryd smør
  • 2 gulerødder til fars
  • 7-8 gulerødder
  • Mælk
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skræl og riv de 2 af gulerødderne – resten af gulerødderne skæres i mindre stykker
  2. Fiskefarsen blandes sammen med salt, peber og 2 revne gulerødder, tilsæt lidt mælk hvis det er for fast
  3. Steg frikadellerne på panden i fedtstof
  4. Kartoflerne koges
  5. Gulerødderne steges 2 min på panden og derefter 5 min. under låg
  6. En pakke smør smeltes i en gryde og serveres med frikadeller, gulerødder og nye kartofler.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

  • Skinke i tern = 7 kr.
  • Bacon i tern = 7 kr.
  • 2 pk. pitabrød = 7,9 kr.
  • Daloon forårsruller (8 stk.) = 15 kr.
  • Kondikarl (1000 g.) = 10 kr.
  • 500 g. svinemørbrad = 20 kr.
  • Bearnaisesauce knorr = 10 kr.
  • 400 g. finthakket fiskefars = 20 kr.
  • Dansk agurk = 6 kr.
  • Forårsløg = 6 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • Iceberg salat = 10 kr.
  • Peber = 7 kr.
  • 1 kg. øko nye kartofler = 9 kr.
  • 420 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Salami i skiver = 9,95 kr.
  • Grøntsagsblanding = 8,95 kr.
  • Grønne bønner frost = 9,95 kr.
  • Øko rodfrugtmix = 12,95 kr.
  • 2 l. minimælk = 13 kr.
  • 2 pk. tusindfryd smør = 21 kr.
  • Garli flødeost = 9,50 kr.
  • Bloknudler = 5 kr.
  • Kogeposeris = 4,50 kr.
  • Kokosmælk 400 ml. = 8,95 kr.
  • Tun i vand = 9,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.

Basislager denne uge:

  • Dressing 
  • Løg 
  • Karry
  • Vand
  • Salt + peber 
  • Fedtstof 
  • Groft salt 
  • Ketchup

Alt i alt for denne uge er 311,70 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Freja
    2. juli 2017 den 11:27

    Jeg vil bare sige tusind tak for dine fantastiske madplaner. De hjælper rigtig meget i en travl hverdag, man undgår madspild og sparer en del på madbudgettet. Vi bruger kun halvt så mange penge på indjøb om ugen i fht. før, så dit koncept er virkelig smart. Og så er alle retterne enkle og nemme at tilberede i hverdagen. Så tusind tak, jeg håber du fortsætter din blog.

  • Svar
    Maj Kirstine
    7. juli 2017 den 21:31

    Hej først og fremmest vil jeg gerne sige tak for en fed blok du har. Ærger mig over at jeg ikke har kendt til den før for 1 uge siden. For det er virkelig en opvågning det med at få lavet madplan og så tjekke hvad vi har af ingredienser osv. Og så skrive ned hvad vi mangler og det at skrive priserne ned og regne ud af hvad det kommer til at koste. Det er blevet en fast ting her i huset

  • Svar
    Bearnaisesauce Knorr – MOMRUB
    21. oktober 2018 den 7:11

    […] Madplan for uge 27 – Mad For Fattigrøve […]

Skriv kommentar