Print

Husk tøffetid <3

Jeg er blogger. Jeg nyder at skrive om maden, jeg nyder at hjælpe, at gøre en forskel. Men bloggen er også til for at give min mening til kende, og ikke mindst for at komme ud med nogle af de ting, som trykker i min hverdag. Det er mit frirum, og i dag er tøffetid på menuen. Kender I til det? Tøffetid er helt forskelligt fra familie til familie, men helt overordnet set betyder det, at man blot tøffer rundt og ikke styrter rundt som I den travle hverdag. 

Husk at børn ikke behøver  at lave en masse i deres ferier – det er en fuldstændig åndssvag tendens der er kommet – at man SKAL tage på dyre rejser, længe i sommerhus mm. for at hygge sig og have en god ferie! For det er langt fra virkeligheden.  Jeg skal ikke sidde og gøre mig kloge på andre folks opdragelse, det er helt okay at være uenige, men herhjemme er vi FAN af tøffetid og dyrker det i stor stil. Vi har ikke behovet.. og pengene.. til de dyre rejser, ferierne i Lalandia, de evige ture til forskellige sommerlands, vi har valgt at tage få endagsture og ellers bare hygge hjemme i vores nærområde. Jeg synes det er super fint at man kan give sine børn en ferie med knald på, men børn har ikke samme tanker som forældrene.

Børn elsker bare at være sammen med familien – og så er det uanset hvor man er og hvad man laver. Der er SÅ mange ting man kan give sig til i ferierne, som ikke behøver koste spidsen af en jetjager, men som faktisk mere eller mindre er gratis. Det handler om at være sammen, at nyde hinanden og ikke mindst give sig selv tid til bare at være familie, og lægge hele den travle hverdag vi kender lidt på hylden.

Man kan tage en tur i skoven, på stranden, på pokemonjagt, orienteringsløb i gaderne. Samle ting fra naturen og lave en krea dag. Hoppe i vandpytterne og danse i regnen. Lave en omvendt dag med morgenmad til aftensmad, tage tøjet på omvendt, snakke baglæns, spille nogle gode spil sammen. Man kan lave vandkrig. Synge en masse sange, indspille dem på telefonerne.

Man kan cykle til nærmeste ishus og købe en is, turen derhen er også en fornøjelse i sig selv. Tage tæppet med ud i haven og lave en picnic, lave frokosten sammen. Male nogle billeder sammen. Sidde hele dagen i sit nattøj foran tv’et. Tænde computeren/Ipad. Tage på det lokale bibliotek. Der er massere af gode ideer, som ikke koster en krig. Og jeg vil love jer for at de vil elske jer! Lige så højt som en tur i sommerland/udlandet mm. 

Vi bliver hjemme denne sommer, men det betyder ikke nul ture, men en masse hygge nær omkring. Og selvom jeg havde pengene, så synes jeg at børnene er for små til lange ture udenlands, og simpelthen ville de ikke få noget ud af det. Jeg elsker at bruge tid med min familie og priser mig lykkelig over at kunne have 5 ugers sommerferie med min mand og børn. Jeg elsker at tøffe rundtFaktisk elsker jeg bare at kunne nyde livet uden at skulle ruineres og have en skemalagt sommer. Vi tager et sekund af gangen. Tøffer . Nyder vejret, hinanden og lader ferie være ferie. Så ikke bong dig selv oveni hovedet for mindre rådighedsbeløb – husk at dine børn elsker jer uanset hvor I er, så længe I er sammen. <3

Rigtig god sommer! 🙂

Du kan også følge vores sommer på Facebook & Instragram

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Heidi
  5. juli 2017 den 9:32

  Dejlig der er andre. Med samme mening og holdning vi har kun været i udlandet en gang i de 12 år vi har haft børn ellers har vi altid været i Danmark og oftes bare endagstur og til stranden fisketur cykemtur mm og ungerne har aldrig brokkes sig og de er 6-12 år

 • Svar
  Jeanette
  5. juli 2017 den 21:47

  Vi tager på shelter nogle dage i ferien de kan vores unger godt li 👍 Det er heller ikke så dyrt . Jeg kræver bare et toilet ikke andet 😄

Skriv kommentar