Print

Spinatret m. kylling & grøntsager

En overskrift med spinat plejer normalt aldrig at inspirere og lokke læsere til, men jeg er nødt til det, da det simpelthen er SÅ lækkert – og det skal bare prøves! Alle spiste med herhjemme, hvilket jeg var rigtig overrasket over. Især min mand der faktisk ikke er den store spinatelsker spiste med og så endda med stor interesse. Spinaten er på ingen måde dominerende, nærmere er det mere kyllingen der er i fokus – det er en sund ret der i den grad mætter! 🙂

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.

 


Spinatret m. kylling & grøntsager

Tidsforbrug: 30-35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 3 ps. ris
 • 120 g. gulerødder
 • 1 peberfrugt
 • 6 hakkede spinatkugler fra frost (eller en pose frisk spinat)
 • 450 g. kyllingebrystfilet el. 2/3 kyllingelår
 • 1 løg
 • Salt + peber
 • Olie
 • 1,5 dl. vand

Fremgangsmåde

 1. Kyllingebrysterne skæres i små tern og steges i wokken eller en gryde. (hvis der bruges kyllingelår koges disse først i letsaltet vand i 45 min.) og steges derefter med krydderi i wokken eller gryden..
 2. Kog vand til ris op tilsæt ris i letsaltet vand. Se kogetid på emballagen.
 3. Rød peber skylles. Gulerødderne skrælles og begge dele skæres i små tynde stænger
 4. Løget skæres i grove tern
 5. Tilsæt vand, gulerødder, spinat, rød peber til wokken og rør rundt og lad det simre i 15-20 min.
 6. Smag til med salt og peber

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

 • Svar
  Annika
  9. juni 2017 den 19:41

  Jeg er nok atypisk… Jeg elsker spinat, både morgen, middag og aften – og i smooties med banan og avocado – så jeg springer straks ind og se.. og en dejlig ret 🙂

 • Svar
  Emma Iversen
  17. august 2017 den 8:47

  Hej Fie. Jeg tænkte på om du kunne en nogle øko madplan? 🙂

  • Svar
   Karina Aakær
   20. marts 2019 den 17:01

   Du kan vel umiddelbart bare købe alle ingredienserne som øko? Syntes i forvejen at Fie hjælper min hverdag med madplaner😊 jeg køber bare øko i stedet.

 • Svar
  Karen
  27. august 2017 den 14:53

  Efter at have lavet denne ret nogle gange er jeg begyndt at bruge spinat i risen til andre retter også. Det er en fin måde at få grøntsager på, og spinat smager ikke af så meget, så alle mand kan lide det 🙂

 • Svar
  Lina
  20. juni 2018 den 17:22

  Blander man ris i retten?

  • Svar
   madforfattigroeve
   20. juni 2018 den 19:26

   Hej Lina,

   Nej, det serveres ved siden af. 🙂

 • Svar
  Agnese
  14. april 2019 den 18:27

  Hej. Jeg fik lavet denne i går. Smagte godt. Jeg vil bare gerne spørge omkring løg – efter den skulle skæres i grove tern, så var det ikke nævnt mere. Jeg fik så svitset løg på panden, inden jeg stegte kylling. Så sat løg til side og bagefter tilsat dem igen med øvrige ingredienser. Er bare nysgerrig for at høre hvordan du lavede det?

 • Svar
  Jimmy
  30. maj 2019 den 18:26

  Jeg er enig med Agnese, og vil også gerne høre hvilke krydderier du bruger 🙂

Skriv kommentar