Print

Spinatret m. kylling & grøntsager

En overskrift med spinat plejer normalt aldrig at inspirere og lokke læsere til, men jeg er nødt til det, da det simpelthen er SÅ lækkert – og det skal bare prøves! Alle spiste med herhjemme, hvilket jeg var rigtig overrasket over. Især min mand der faktisk ikke er den store spinatelsker spiste med og så endda med stor interesse. Spinaten er på ingen måde dominerende, nærmere er det mere kyllingen der er i fokus – det er en sund ret der i den grad mætter! 🙂

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.

 


Spinatret m. kylling & grøntsager

Tidsforbrug: 30-35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 3 ps. ris
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 6 hakkede spinatkugler fra frost (eller en pose frisk spinat)
  • 450 g. kyllingebrystfilet el. 2/3 kyllingelår

 

Basislager:

  • 1 løg
  • Salt + peber
  • Olie
  • 1,5 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebrystet skæres i små tern og steges i wokken/dyb pande/gryde.
  2. Hvis ikke man har kyllingebryst bruges der kyllingelår. Lårene koges i en gryde med vand i 1 time og pilles efterfølgende.
  3. Kog vand til ris opg tilsæt ris. Kog efter anvisning på pakken.
  4. Rød peber og gulerødderne skylles, gulerødderne skrælles og begge dele skæres i skå tynde stænger
  5. Løget skæres i grove tern
  6. Tilsæt vand, gulerødder, spinatkugler eller frisk spinat, kylling, gulerødder, rød peber til wokken, rør rundt og lad det simre i 15-20 min. Det skal være varmt og alt spinaten optøet, hvis der bruges spinatkugler.
  7. Smag til med salt og peber

Relaterede indlæg

5 Kommentarer

  • Svar
    Annika
    9. juni 2017 den 19:41

    Jeg er nok atypisk… Jeg elsker spinat, både morgen, middag og aften – og i smooties med banan og avocado – så jeg springer straks ind og se.. og en dejlig ret 🙂

  • Svar
    Emma Iversen
    17. august 2017 den 8:47

    Hej Fie. Jeg tænkte på om du kunne en nogle øko madplan? 🙂

  • Svar
    Karen
    27. august 2017 den 14:53

    Efter at have lavet denne ret nogle gange er jeg begyndt at bruge spinat i risen til andre retter også. Det er en fin måde at få grøntsager på, og spinat smager ikke af så meget, så alle mand kan lide det 🙂

  • Svar
    Lina
    20. juni 2018 den 17:22

    Blander man ris i retten?

    • Svar
      madforfattigroeve
      20. juni 2018 den 19:26

      Hej Lina,

      Nej, det serveres ved siden af. 🙂

Skriv kommentar