Print

Hjemmelavede pandekager uden æg (24 stk.)

Når vejret er overskyet, koldt og fyldt med regn får vi ofte pandekager! Og i går var ingen undtagelse. Som vejret er her i Danmark burde vi nærmest få det hver dag, men så er det jo heller ikke specielt, og det skal det helst gerne være når mor går i køkkenet for at lave pandekager.

Jeg prøver hele tiden forskellige opskrifter af, men denne her er uden tvivl min favorit indtil videre – og børnene var ganske enige, hvilket egentlig er det vigtigste for mig! Opskriften indeholder ingen æg. Prøv dem, de er suuuper lækre.


Hjemmelavede pandekager uden æg (24 stk.)

Tidsforbrug: Ca. 1 time

Antal: 4 personer - 24 stk.

Ingredienser

  • 100 gram margarine/smør/olie
  • 500 g. hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 4 spsk. cremefraiche
  • 8 dl. letmælk
  • 2 dl. vand
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Find en skål
  2. Mel, sukker og vaniljesukker blandes sammen.
  3. Cremefraiche tilsættes og hældes over i skålen med de tørre ingredienser
  4. Halvdelen af mælken hældes i skålen og der piskes godt
  5. Margarinen/smør smeltes og hældes også over i skålen sammen med resten af mælken og vandet.
  6. Steg dem på panden (gerne papirstynde), i fedtstof – der skulle gerne blive 24 stk. ca. Singleversionen halveres til 12, og så er der til frokost eller morgenmad også.

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

  • Svar
    Kimi
    17. november 2018 den 12:15

    Hvad serverer du til? 🤔 I min verden er pandekager nemlig dessert, så min hjerne gik lidt i skuddermudder da jeg lige så vi nu skal have det til aftensmad i næste uge. 😂

    • Svar
      Eva Lenschow
      19. november 2018 den 22:22

      Jeg tænkte også med det samme: Jamen det er jo en dessert.
      Jeg tror, at min mand ville blive noget lang i hovedet, hvis han kom hjem efter en lang, hård dag på arbejdet og blev spist af med dessertpandekager 😂😂

  • Svar
    Diana
    23. februar 2019 den 17:39

    Jeg tænker man evt kunne bruge rester af kylling og grønt fra dagen før 😁 e

  • Svar
    Karina
    25. februar 2019 den 14:34

    Kimi/Eva det får vi 2-3 gange om året til aftensmad fx 13/2 hvor det er international pandekagedag – ungerne er helt vilde og der skal være plads til andet end kartofler og sovs 😉 og hvad der serveres til… lige hvad hjertet begærer, is/marmelade/sukker/sirup 😊

  • Svar
    Mia
    25. februar 2019 den 18:02

    Jeg har bare rykket pandekagerne til fredag hvor vi har vores snoldedag

  • Svar
    Jette Martlev
    25. februar 2019 den 22:54

    Hos os er pandekager en slags indpakning af rester. Hvis vi har en rest kylling, eller kødsovs, nogle tomater, agurk, gulerødder mv. så laver jeg en stabel pandekager UDEN sukker. Så spiser vi først pandekager med kødfyld, og bagefter spiser vi dem som dessert med marmelade eller sukker……
    Pandekager uden sukker kan også laves, og så pakker man det kødfyld og grøntsager man nu har ind i pandekagerne, lægger dem i et smurt ildfast fad, og drysser ost på og sætter ind i en 175 grader varm ovn i en 20 minutters tid.

  • Svar
    Mia
    26. februar 2019 den 16:02

    Meget ærgerlig aftensmad, det mætter ikke længe og er en dessert :/
    Men jeg har dertil købt ind til at lave madpandekager, med oksekød, bacon, og diverse grøntsager, og salsa 🙂

  • Svar
    Stine Blixt
    1. juli 2020 den 16:36

    Hejsa!
    Jeg har brugt den opskrift et par gange – men lækre pandekager til følge :)! Men nu er der tilføjet vand?? Og vaniljesukker er fjernet??

Skriv kommentar