Print

Kylling i karry m. kokosmælk og grøntsager

Denne lækre kylling i karry med kokosmælk er helt klart en favorit hjemme hos os, og noget der bliver spist med stor stil. Vi laver nogle gange saucen som en opbagt sauce, men vi er altså bare lidt mere vild med kokosmælk. Den giver lidt sødme til retten, hvilket spiller godt med den stærke karry. Det udligner hinanden og herhjemme spiste store som små med. Bønnerne er med til at give det det sidste til retten og det undværer vi aldrig. Det er skønt med lidt sprødhed i retten, så det ikke bliver for ensformigt.


Kylling i karry m. kokosmælk og grøntsager

Tidsforbrug: 30-35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 400 kokosmælk 15-17 %
  • 2 forårsløg el. 1 alm. løg
  • 400 g. grøntsager (fx bønner eller grøntsagsblanding)
  • 3 ps. ris

 

Basislager: 

  • 1 løg
  • 2 tsk. karry
  • 2 dl. vand
  • 2 tsk. Groft salt
  • 25 g. fedtstof evt. smør
  • Salt + peber

 

Fremgangsmåde

  1. Kog ris og bønner efter anvisning på emballagen
  2. Løg & forårsløg hakkes i tern
  3. Kyllingen skæres i små strimler
  4. Fedtstof hældes på panden og karryen puttes på og lader det brænde af
  5. Tilsæt kyllingen og lad det stege ved høj varme 1 min på hver side
  6. Tag kyllingen af panden og skru ned til middel varme
  7. Tilsæt vand, groft salt, løg og forårsløg på panden og lad det simre til det er blødt (ikke brunt)
  8. Tilsæt  kylling og lad det simre ved middel varme i 8-10 min. Husk at røre engang imellem.
  9.  Tilsæt kokosmælk og lad det simre yderligere 5 min og smag til med salt og peber

 

TIP: Saucen kan godt virke sød, tilsæt da lidt mælk og krydderier, hvis det ønskes.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Thomas
    6. september 2018 den 19:08

    Super lækker ret, uhm det var godt.

Skriv kommentar