Uncategorized Vegetarisk madplan
Print

VEGETARISK MADPLAN

jd

Jeg er så glad for at lave dette indlæg, for jeg kommer virkelig udover mine normale færdigheder. Jeg er ikke van til at lave vegetarisk mad, men efter meget efterspørgsel, går jeg alligevel i krig med det. For det er jo dét, det hele handler om, at hjælpe hvor jeg kan. Så det gør jeg!

Finder I nogle fejl er I mere end velkomne til lige at skrive “aaaargh Fie, det er vidst ikke helt rigtigt det der”. Jeg er helt grønt på området, men det har været så spændende, og jeg glæder mig til at komme rigtig i gang med bloggens nye kategori “Vegetarisk madplan”. Jeg har taget udgangspunkt i den mest anvendte vegetar, lacto-ovo-vegetar.

Madplanerne er til 2 voksne og 2 små børn. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på.

 

Mandag – Broccolisalat med falafelkugler

Ingredienser

  • 250 gram tørrede kikærter
  • 2,5 dl. cremefraise
  • 1 spsk. sukker
  • i broccolihoved
  • 1 rødløg
  • 1 dl. rosiner
  • 1 dl. solsikkekerner
  • Vand
  • 1 bundt persille (friske)
  • 2 fede hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk. spidskommen (stødt)
  • 2. tsk. groft salt
  • 2 tsk. fint peber
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. mel
  • Vand
  • Olie til stegning (friture)

Opskrift

  1. Læg kikærterne i en stor skål med vand dagen før tilberedning. Kikærterne hæver en del op, så godt med vand i!
  2. Sigt vandet fra kikærterne
  3. Put kikærter, salt, peber, citronsaft, persille, hvidløg og løg i en blender eller foodprocessor, og blend det.
  4. Rør mel og bagepulver rundt i skålen, så det bliver fordelt godt.
  5. Tril små kugler ud af farsen.
  6. Varm olien op til 180 grader og giv dem 2 minutters tid i frituren.
  7. Læg dem på et stykke køkkenrulle eller lignende efter stegning.
  8. Cremefraice blandes med sukker, og lades stå i køleskabet i 1 time.
  9. Rødløget hakkes i meget små stykker og blandes sammen med broccoli, rosiner og kerner.
  10. Cremefraisen blandes med salaten.

 

Tirsdag – Aspargessuppe m. brød 

Ingredienser

  • 2 ds. aspargessnitter
  • 35 gram smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl piskefløde
  • salt + peber
  • Baguettes (2 stk.)

Opskrift

  1. Afdryp aspargesnitterne og gem væden
  2. Lav en smørbolle i en gryde (mel + smeltet smør)
  3. Tilsæt væden fra asparges og pisk til der ikke er flere klumper
  4. Tilsæt bouillon og lad suppen koge i 5-6 minutters tid
  5. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
  6. Til sidst tilsættes aspargesene til suppen
  7. Varm brød og server!

 

Onsdag – Spinatlasagne m. brød 

Ingredienser

  • 900 gram spinat (frost)
  • 2 løg
  • 3 revne gulerødder
  • 4 fede hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl. mælk
  • 9 lasagneplader
  • Revet ost
  • Baguette (2 stk.)

Opskrift

  1. Løg skæres i grove små tern
  2. Gulerødder skrælles og rives
  3. Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres fri for væde
  4. Kom løg, hvidløg, gulerødder, hk. tomater, spinat i en stor gryde og lad det simre i 20 minutters tid
  5. Find et ildfast fad og begynd at anrette lasagnen – start med sovs, dernæst spinat og til sidst plader – start forfra indtil der ikke er flere plader. Slut med at putte ost på toppen.
  6. Lasagnen skal have 30 minutter i ovnen – lad den hvile i 10 minutter.
  7. Varm brød og server!

 

Torsdag – rugbrødsdag

Ingredienser

  • Kondi Karl rugbrød
  • Smør
  • C20 minut øko kartofler
  • Æg
  • Hummus
  • Tomater i bakke

 

Fredag – Æggekage med linser 

Ingredienser

  • Fedtstof
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 300 kogte linser
  • 200 gram cherrytomater
  • 6 æg
  • En sjat mælk
  • Purløg
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Fedtstof smeltes på varm pande
  2. Løg og hvidløg svitses på panden
  3. Tilsæt linser, rød peber og tomater og svits videre
  4. Pisk æg, mælk, salt og peber til en æggeblanding
  5. Tilsæt blandingen til panden
  6. Bag det færdigt i 15 minutter eller til kagen er stiv i toppen
  7. Drys til sidst æggekagen med purløg

 

Lørdag – Pastasalat m. pesto

Ingredienser

  • 300 gram penne pasta
  • 1 broccoli
  • 3 stk. gulerødder
  • 3 spsk. pesto
  • 1 tsk. salt

Opskrift

  1. Skær broccoli i små buketter
  2. Skræl gulerødder og skær dem i små stykker
  3. Kom broccoli og gulerødder i koldt vand
  4. Kog pasta efter anvisning på pakken
  5. Bland grøntsager, pasta og pesto sammen.

 

Søndag –  klassisk restedag! 

Alt godt fra ugens løb spises på ugens sidste dag. Vi elsker denne dag fordi der altid er rester fra ugen, og derved sparer vi et helt måltid! Det er fantastisk og super nemt, når nu vi har 2 små børn. Det tager ingen tid at anrette og vi ved, at det er noget vi godt kan lide.

Indkøbsseddel Rema 1000

  • 2 pk. baguettes ( 2 stk. i hver) = 7,90 kr.
  • Kondi karl = 10 kr.
  • 2 broccoli = 24 kr.
  • C20 minut kartofler = 7 kr.
  • Cherrytomater 250 g. = 5 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 2 bundter persille = 14 kr.
  • Purløg = 7 kr.
  • Tomater i bakke = 10 kr.
  • Øko peber = 6,40 kr.
  • Hakket spinat = 9,95 kr.
  • Cremefraiche 18 % = 9,5 kr.
  • Minimælk = 5,95 kr.
  • Piskefløde 250 ml. = 9,95 kr.
  • Tusindfryd = 10,5 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 2 ds. aspargessnitter = 17,90 kr.
  • Grøn pesto = 7,70 kr.
  • Grønne linser = 14 kr.
  • 2 ds, hk. tomater = 7,90 kr.
  • Hummus = 6,95 kr.
  • Kikærter = 14 kr.
  • Lasagneplader = 9,95 kr.
  • Penne pasta = 5,95 kr.
  • Rosiner = 8,95 kr.
  • Solesikkekerner = 8,95 kr.
  • 3 liter solsikkeolie = 29,85 kr.

Den samlede pris for hele ugen er 287,20 kr.! Velbekomme!

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret.

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

  • Svar
    Randi
    16. maj 2017 den 16:45

    Du mangler protein i nogen af tingene også vil jeg sige at en rigtig vegetar ikke spiser æg 🙂

    • Svar
      Madforfattigrøve
      16. maj 2017 den 22:39

      Kære Randi,

      Jeg må være ærlig at sige at dette er min første madplan i kategorien vegetar, så jeg har meget meget at lære endnu. Men jeg vil klart på sigt holde mere øje med proteinerne – og ikke mindst prøve at udrette en madplan for veganere også.

      Men jeg har sigtet efter den mest populære form for vegetarer, og udført retter efter den 🙂

      Hav’ en dejlig aften, og tak for din kommentar.

  • Svar
    Maria Hald
    16. maj 2017 den 23:03

    Jeg synes det ser vildt godt ud, så sejt at du bevæger dig ud under vegetariske. Det skal du sgu have nogle skulderklap for.
    Og så vil jeg lige indskyde at din vegetar-definition efter min forståelse er 100% korrekt. 🙂
    Vegetar spiser ikke animalier altså produkter hvor dyret dør af produktionen og derfor gerne mælk, æg og honning. En pescetar spiser som vegetaren men inkluderer fisk og skaldyr, og en veganer spiser ikke produkter hvor dyr på nogen måder indgår i produktionen og undgår altså foruden kød og fisk også mælk, æg og honning.
    – jeg håber det gav mening og afklaring. 🙂

  • Svar
    Inge B
    31. maj 2017 den 11:06

    Spændende opskrifter. Men jeg undre mig over hvornår du bruger resten af fløden fra tirsdagen?

    • Svar
      Madforfattigrøve
      31. maj 2017 den 17:50

      Hejsa Inge. Den sidste deciliter kan bruges i kødsovsen til lasagnen eller i æggekagen 🙂 og ellers til lidt frisk frugt med flødeskum. Jeg har sat den lidt til hvad man selv ønsker 🙂

  • Svar
    Christina
    10. juli 2017 den 22:04

    Hvad er tusindfryd?

    • Svar
      Annika
      27. juli 2017 den 0:41

      Tusindfryd er Rema 1000s smørbare ´kærgården´ smør

  • Svar
    Christina
    26. marts 2018 den 19:16

    Hov.. din i opskrift på spinatlasagne skriver du et lag sovs, så spinat og derefter pasta… Hvad er hvad? Og hvornår bruger du mælken? :/

Skriv kommentar