Print

Kartoffel lasagne

Denne lækre kartoffel lasagne er simpelthen et hit herhjemme. Den står og passer sig selv i ovnen og er så nem at lave. Den er perfekt hvis vi er mange mennesker, og vil man have rester dagen efter (eller søndag). Den serveres altid med en lækker salat, så mætter den så dejligt.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Kartoffel lasagne

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 1 person

Ingredienser

  • ½ ps. revet cheddar
  • 250 g. hk. oksekød
  • 1 ds. hk. tomater
  • 250 g. kartofler
  • Mornaysauce

 

Basislager

  • 1 stort løg
  • 2 fede hvidløg
  • 1,5 dl. oksebouillon
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Oregano

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn
  2. Pil og skær løg og hvidløg i små tern
  3. Brun kød (næsten færdigt!) i fedtstof
  4. Tilsæt løg, oregano og hvidløg til kødet og rør rundt til alt kød er brunet
  5. Tilsæt vand, hakkede tomater og oksebouillon, og lad det simre så længe som muligt. (på hurtige dage simrer mit i 10 min. ca. Men jo længere tid jo bedre.)
  6. Smag til med salt og peber
  7. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver – fordel dem en dyb bageplade
  8. Mornaysaucen hældes nu over kødsovsen og blandes rundt med sovsen med en ske.
  9. Bag lasagnen i ovnen i 50 min. ved 200 g. alm. ovn
  10. Mens lasagnen er i ovnen skæres en evt. lækker salat til lasagnen.
  11. Når der er 25 min. tilbage af bagetiden fordeles cheddar på toppen.

 

Relaterede indlæg

10 Kommentarer

  • Svar
    Louise Andresen
    30. juli 2018 den 17:50

    Jeg ved ikke om andre står i samme situation, men tænkte at jeg lige ville dele dette:
    Jeg har en miniovn, og min bradepande er derfor en del mindre en til en alm ovn.
    Derfor har jeg i stedet lavet den i et ovnfast fad (et af de der ovale af porcelæn).
    Det passede med: 1 tyndt lag sovs, 1 lag kartofler, 1 tyndt lag sovs, 1 lag mornay, 1 lag kartofler, 1 tyndt lag sovs, og så mornay igen.
    Tilberedningstiden var den samme 🙂
    Ved ikke om det gør nogen forskel, at jeg ikke blandede mornay i kødsovsen først 🙂

    Håber andre i samme situation, kan få glæde af ovenstående.
    Det er en rigtig god kartoffellasagne, så det ville være synd hvis det holdt jer fra at lave den 🙂

    • Svar
      Johannes
      17. oktober 2018 den 17:09

      👍🙂

  • Svar
    Christina
    31. juli 2018 den 15:07

    Mangler der ikke noget mellem punkt 8 og 9?
    Skal man lave lag, eller hvordan?

  • Svar
    Carina Vedelsted
    13. august 2018 den 13:34

    På en travl dag kunne det så være en mulighed at erstatte kartoflerne med frosne kartoffelskiver?

  • Svar
    Diana
    17. oktober 2018 den 23:02

    Jeg har samme spørgsmål som Christina 🤔

    • Svar
      madforfattigroeve
      18. oktober 2018 den 22:13

      Salaten kan man evt. selv tilføje 🙂 Når jeg henviser til lasagnen er der typisk altid en salat tilføjet til opskriften 🙂

  • Svar
    Camilla
    18. oktober 2018 den 16:52

    Hvor kommer salaten fra? Hvad skal der bruges til den?

    • Svar
      madforfattigroeve
      18. oktober 2018 den 22:13

      Salaten kan man evt. selv tilføje 🙂 Når jeg henviser til lasagnen er der typisk altid en salat tilføjet til opskriften 🙂

  • Svar
    Maria
    19. oktober 2018 den 10:49

    For det første – tak for en mega god side!

    Hvor tynde skal kartoffelskiverne være?

  • Svar
    Susan
    19. oktober 2018 den 16:38

    Hejsa og 1000 tak for de gode uge menuer men er lige i tvivel vedr. Kartoffel lasagnen skal der vand i sovsen ud over de 200 ml buliong

Skriv kommentar