Print

Kartoffel lasagne

Denne lækre kartoffel lasagne er simpelthen et hit herhjemme. Den står og passer sig selv i ovnen og er så nem at lave. Den er perfekt hvis vi er mange mennesker, og vil man have rester dagen efter (eller søndag). Den serveres altid med en lækker salat, så mætter den så dejligt.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Kartoffel lasagne

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 ps. revet cheddar
  • 500 g. hk. oksekød
  • 2 ds. hk. tomater
  • 1 kg. kartofler
  • Mornaysauce

 

Basislager

  • 1 stort løg (2 små)
  • 2 fede hvidløg
  • 200 ml. oksebouillon
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Oregano

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn
  2. Pil og skær løg og hvidløg i små tern
  3. Brun kød (næsten færdigt!) i fedtstof
  4. Tilsæt løg, oregano og hvidløg til kødet og rør rundt til alt kød er brunet
  5. Tilsæt vand, hakkede tomater og oksebouillon, og lad det simre så længe som muligt. (på hurtige dage simrer mit i 10 min. ca. Men jo længere tid jo bedre.)
  6. Smag til med salt og peber
  7. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver – fordel dem en dyb bageplade
  8. Mornaysaucen hældes nu over kødsovsen og blandes rundt med sovsen med en ske.
  9. Bag lasagnen i ovnen i 50 min. ved 200 g. alm. ovn
  10. Mens lasagnen er i ovnen skæres salaten til lasagnen.
  11. Når der er 25 min. tilbage af bagetiden fordeles cheddar på toppen.

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar