Personlige

Det gør faktisk ondt.

Mine dejlige skønne børn.

Som blogger på de sociale medier er jeg godt klar over, at man skal kunne håndtere lidt af hvert. Og når man vælger offentligt at skrive omkring sit liv, så er det også fair at andre kommenterer. Men når det er sagt, så gør det faktisk ondt alligevel.

Jeg lavede denne blog fordi jeg helt oprigtigt gerne ville hjælpe andre mennesker. Jeg ville super gerne hjælpe hvor jeg kunne, især fordi jeg selv ved hvor svært det kan være ikke at have meget at gøre med. Men det gør så ondt når nogle mennesker begynder at kommentere på, hvor dårligt mine børn må have det, når de ikke lever sundt nok i hverdagej. Hvor dårlig en mor jeg er for ikke er servere nok grøntsager. Hvor meget jeg burde have overskuddet til at lave alt fra bunden af – at der mangler vitaminer, proteiner og det ene og det andet i mine madplaner.

Men jeg er nødt til at slå fast, at jeg ikke ser det på samme måde som jer. Ugerne varierer rigtig meget, mange af grøntsagerne er skjulte i retterne – fx grøntsager i kødsovsretter, og nogle dage er der selvfølgelig mindre grønt end andre. Men mine børn mangler absolut ingenting. De får massere af frugt og grønt i løbet af hele dagen – både til morgen, middag og til mellemmåltider. Så ja, nogle dage sparer vi til aften! Mine børn er ikke så store, de er begge under 2 år, men alle madplanerne er med 2 voksne og 2 små børn fra 0-5 år.

Jeg har ikke kræsne børn, de spiser hvad der bliver serveret – det har de altid gjort. Og de har en kæmpe appetit! Her den anden dag fik vi fik rodfrugtmix til middag, og min store pige spiste så flot og MEGET af det. Det var et hit! Det jeg egentlig bare prøver at sige er, at det stadig gør ondt når der bliver pointeret, at vi ikke lever sundt nok og at det går udover mine børn. Selvfølgelig ser alle mennesker ikke ens på det hele, og jeg siger ikke, at I skal stoppe med at kommentere. Men der sidder en person på den anden side af skærmen, så vil I ikke nok prøve at skrive tingene på en pænere måde? Jeg ved godt at jeg måske ikke bør tage det så nært, det er jo bare sådan det er at være blogger – men når der bliver fortalt om ens børn, så gør det altså bare en smule ondt alligevel.

Mine dejlige skønne børn.

Mine dejlige skønne børn. <3

Faktum er bare at jeg ikke har alverdens til mad og det er meningen med hele bloggen. At man finder ud af at gøre retterne lækre trods en stram økonomi, og det synes jeg altid ofte jeg får formået! Men mine børn har det godt, VI har det godt herhjemme og får præcis det vi skal have – ifølge mig! Måske mange er uenige, men heldigvis er det mig der står for maden herhjemme og de trives tip top. Må I have en helt fantastisk søndag – jeg håber I følger med på næste uges madplan. Vi glæder os i hvert fald. 🙂

Relaterede indlæg

28 Kommentarer

 • Svar
  Trine
  21. maj 2017 den 10:05

  Som helt ny læser af din blog, synes jeg jo ikke, at det er svært at se dit budskab – du har et bud på en billig madplan. Du udgiver dig ikke for at have svaret på, hvordan vi alle sammen skal spise for at leve til vi bliver 100 år. Så hvor er det ærgerligt at folk ikke bare kan tage tingene for det, de er, men i stedet for skal kritisere og pille og rode. Og det er så nemt, når det er på skrift – så kan man skrive hvad man vil. Nå det blev en lang kommentar. Pointen er egentlig bare, at jeg synes, du er sej og jeg kan lide at læse dine madplaner. Hvis der er noget, jeg mangler, kan jeg jo bare tilsætte det. God søndag til dig og dine søde unger!

 • Svar
  Ann
  21. maj 2017 den 10:05

  Har aldrig kommenteret på noget som helst men lige præcis nu må jeg fortælle dig at du gør det så fint ❤️

 • Svar
  Lone
  21. maj 2017 den 10:12

  Godt skrevet! Nogle mennesker VIL bare være på tværs, uanset hvordan man vender og drejer den. Nogle mennesker ejer ikke empati, og slet ikke bag deres skærm.
  Du gør det super flot! Tak fordi du deler!
  Kønne børn du har 🙂

 • Svar
  Ditte
  21. maj 2017 den 10:24

  De ser nu dejligt sunde ud, de to der 💕

 • Svar
  Angelina Jensen
  21. maj 2017 den 10:39

  Fald du op og ned på hvad der bliver skrevet,, de ser da både sunde og dejlige ud,, skønne børn, 👍🏻😃👶🏼🌺

 • Svar
  Maiken
  21. maj 2017 den 10:41

  Godt du bider fra dig og fortsæt dit gode arbejde. Vi er mange der ikke har så mange penge at gøre godt med og har glæde at det du gør:-)

 • Svar
  Bitten
  21. maj 2017 den 10:53

  Forsæt endelig med at lave madplaner. Jeg ved du gør så MANGE glade. Det kræver meget tid og overskud, at lave så billige madplaner.

  Til dem der ikke syntes der er nok grønt i eller, at madplanerne er sunde nok, vil jeg kun fortælle: Under det nye kontanthjælpsloft og 225 reglen er der mange der slet ikke kan få enderne til at mødes og oplever der må spares over alt og altså også på maden.

  Husk! det står enhver frit for, hvis de har råd, at tilføje flere grønsager og hvad man ellers har lyst til, hvis man har råd til/lyst til det.

 • Svar
  Maria
  21. maj 2017 den 10:53

  Jeg er glad for at der er andre end mig der er ærlige omkring den helt almindelige hverdagsmad i en travl og til tider økonomisk udfordret periode.
  Jeg synes det er sejt det du gør og jeg er temmelig sikker på at din mad til dine børn er noget mere overvejet end jeg selv for eksempel altid kan prale af.
  Altspisende børn er en luksus…gid det var mig.
  Øv for negative kommentarer.
  I øvrigt er “oversund” kost jo slet ikke så sund for små børn. Det er der jo børn der er døde af.
  Tak for din tid… jeg læser med velvillighed.

 • Svar
  Marie Louise
  21. maj 2017 den 11:16

  Hej Fie.
  Der er Trolle overalt og de vil helt klart hakke på dig, din alder mm. Hop op og fald ned på det og vid at denne her blog inspirer en masse mennesker til at handle mere fornuftigt ind. Bliv ved , giv ikke op fordi der er nogle mavesure idioter der ikke kan se din blog for hvad den er: en hjælpende hånd til et lille madbudget og en i inspiration til at spare for det større madbudget.

  Kærlig hilsen
  Marie Louise
  Gift, mor til 2 og 42 år ❤

 • Svar
  Zunja
  21. maj 2017 den 11:58

  Hej Fie
  Man kan aldrig gøre alle tilfredse og skal heller ikke 😊
  Den eneste, du skal gøre tilfreds er dig selv, ligesom man også kun kan måle sig selv med sig selv.
  Du handler ud fra et godt hjerte, så bliv ved med det.
  Der er jo altid en grund til,at man handler /siger, som man gør, så måske fik vedkommende det forkerte ben ud af sengen, måske havde nogen langet ud efter hende eller måske ærgrer hun sig over, at det ikke er hende, der fik din gode idé og evner til at komme godt ud af en økonomisk trængt situation…
  Lad dig derfor ikke gå på af andres kommentarer. Kun DU kender dine intentioner og behøver ikke skulle stå til regnskab for dem, bare fordi nogle tænker grimme tanker.
  Alt godt og gode tanker til dig 💜 💚 💛
  Kh Zunja

 • Svar
  Maiken
  21. maj 2017 den 11:59

  Hej…
  Bedrevidende mennesker kan findes overalt, sorter de dårlige kommentarer fra, de mennesker kæmper med deres egne problemer og det går ud over dig!
  Jeg har selv opdraget to skønne unger – som dine – på et meget stramt madbudget, de er i dag, to næsten voksne, meget velfungerende og atletiske unge mennesker. Jeg må indrømme at hjemme ved os var der ikke altid råd til grønsager til aftensmaden, men det vigtigste for mig var at de fik deres mad og at den mættede dem. De fik havregrød til morgenmad og frugt og grønt i vuggestue og børnehave. Jeg har lært at være kreativ med vores mad for at gøre den spændende og har aldrig smidt mad ud, men sørget for at alt kunne bruges. Tiden som enlig mor er også stram, så mad lavet helt fra bunden er noget der kun skete ved særlige lejligheder.
  Glem de onde kommentarer, før de mennesker har gået i dine sko, skal de ikke komme og dømme dig. Du ved du gør det godt og det er det vigtigste.
  Hilsen
  Maiken

 • Svar
  Dorthe
  21. maj 2017 den 12:29

  Jeg ved som farmor til de 2 skønne unger, at de ikke mangler en skidt. Så de sure kommentarer kan du ikke bruge til en SKIDT. KNUS ❤️

 • Svar
  Dorthe
  21. maj 2017 den 12:29

  Jeg ved som farmor til de 2 skønne unger, at de ikke mangler en skidt. Så de sure kommentarer kan du ikke bruge til en SKIDT. KNUS ❤️

 • Svar
  Kim Winther Andreassen
  21. maj 2017 den 13:07

  Folk skal bare knytte sylten og passe deres egne børn som de nu vil. De to rollinger har det godt og mangler absolut intet. Heller ikke selvom pengene er små.
  Opskrifterne som bliver postet på bloggen er bare ideer og folk kan selv rette dem til efter deres behov.
  Det er som sagt kun aftensmad, og hvad de får løbende på dagen er en helt anden ting.

  Så pas jeres egne behov i stedet for. Ingen familier lever ens og har forskellige behov.

 • Svar
  Margit
  21. maj 2017 den 13:24

  Sundhed har mange vinkler. Finer, sukker, fedt, vitaminer, hjemmelavet, økologi, nærvær, kærlighed mm.
  Jeg fare tid til anden vild og må tænke mig om. Ofte når jeg til:
  1: Er der ikke slik, kage, is, chips og sodavand i hverdags kosten – så er man på den rette vej.
  2: Hvis maden er varieret – kan det ikke gå helt galt.
  3: Hvis nærvær er til stede – kan det ikke gå helt galt.

  Pøj pøj alle samme, og mig selv, i virvaret om sundhed. 😊

 • Svar
  Rikke Hjermgart
  21. maj 2017 den 13:33

  Du forsøger da i det mindste at forsøge dig familie samtidig med du hjælper gud ved hvor mange mennesker som har mistet overblikket. Folk har travlt for travlt med at fordømme andre der rent faktisk gør noget for at hjælpe os der ikke har ret meget at gøre godt med i hverdagen. Syntes du gør det skide godt og fortsæt endelig dit gode arbejde. Tak for en perfekt dejlig blog der er ærlig.

 • Svar
  Erik Andersen
  21. maj 2017 den 14:06

  Jeg synes, at du gør det rigtig godt. Tak af hjertet

 • Svar
  Lena
  21. maj 2017 den 14:39

  Jeg er ny i at følge dig som blogger…

  Jeg lever med min søn på er meget stramt budget, synes selv jeg var kreativ og god til af varierer… Sad så forleden aften og læste for første gang din ugemadplan, og med tårer i øjnene, for du kom som sendt fra himlen… ny inspiration og kombination på mad og du fik mig til at føle jeg ikke stod alene… min søns madpakke er fyldt med frugt og grønt, så kan kan bruge frugtsukker og fibre fra det grønne til at holde ham mæt over dagen og er stabilt blodsukker… han får ALTID, havregryn, sødmælk og rosiner til morgenmad… ergo solid kost…

  At læse, din flexibilitet og det at møde med børnene i deres højde om aftenen omkring border med den mad de og i ønsker, til billige penge – der blev jeg varm om hjertet…

  Jeg/vi udvider nu vores familie til 1 voksen mere og 2 ekstra børn 2/3 og efter at ha læst dine madplane, så er jeg fortrøstningsfuld og rolig omkring det at lave mad til billige penge til så mange – tusind tak…

 • Svar
  jeanette
  21. maj 2017 den 15:44

  👍😘 jeg Følger med i dine madplaner og er Imponeret over dem og din energi til at lave dem Top $ herfra og har andre ikke noget godt at sige så knyt . Man bestemmer jo selv om hvad følge dig 😘❤️

 • Svar
  Therese
  21. maj 2017 den 20:15

  Jeg er ny følger på din side. Og ved du hvad? Jeg tror faktisk, at din madplan er en del sundere, end mange går og tror. Det jeg ser, er en varieret plan. Ikke meget færdigmad og ikke fanatisk på nogen måde. Jeg tror, du har fat i den lange ende.
  Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af kommentarerne. Jeg forstår ikke hvorfor disse mennesker har et så stort behov for at svine andre. Du får kun ros og tak herfra!

 • Svar
  Heidi Rasmussen
  21. maj 2017 den 20:55

  Er ny følger, men har benyttet dine madplaner lidt tid nu og synes de er dejligt varieret. Desuden forstår jeg ikke, at folk kommenterer negativt, da det jo er frivilligt at følge med, så er de ikke enige kan de jo bare lade være med at benytte den eller selv tilføje mere grønt. Endvidere viser madplanen jo kun, hvad jeres aftensmad består af, og som du selv skriver, så får i masser af grønt resten af dagen. Mht. At lave tingene fra bunden, så synea jeg generelt folk skal slappe lidt mere af. Det er jo trods alt et spørgsmål om, hvordan man vil prioritere sin tid og for mit vedkommende (har ingen børn, men bor med min kæreste), så prioriterer jeg træning og socialt samvær højere end hjemmebag og lignende, da det i min optik er med til at forbedre mit velvære/helbred 😊 og husk på, at så længe du og din familie er glade og tilfredse med jeres liv, så er andres mening ligegyldig. Du gør det godt og er glad for at følge dig og din blok 😀

 • Svar
  Lene
  21. maj 2017 den 21:06

  Jeg har fundet din blog for 14 dage siden, og jeg elsker den. Vores økonomi er i den bedre ende, men jeg mangler altid inspiration til aftensmaden. Indtil jeg fandt din blog, har jeg ikke syntes der var nogle gode sider med idéer. Der går altid “overskudsforældre” i dem, så bager vi alt brød selv, laver kun økologisk, nogle retter der tager flere timer, gluten- laktose-kulhydratfri på en gang, osv. Helt ærligt føler jeg de har mere travlt med at vise hvor perfekte de gerne vil have os andre til at tro de er end faktisk at lave en god madplan. Synes man der er for lidt grønsager i, så kan man vel selv finde ud af at tilføje lidt ekstra. Vi spiser helst kød hver dag, og er dit forslag uden kød, så kan jeg godt selv finde ud af at tilberede noget til den foreslåede ret. Men at begynde at kommentere på om dine børn for det de skal have, 1. Vedkommer overhovedet ikke mig, 2. Jeg aner ikke hvad de har fået resten af dagen. 3. Kender ikke dine børn., eller deres madvaner. Så selvom det er svært at ignorere disse kommentarer helt, så glæd dig over at vi er mange der gerne følger med, og sætter pris på din inspiration. Tak for det.

 • Svar
  Camilla
  22. maj 2017 den 17:19

  Det må du endelig ikke tage personligt. Jeg har læst alle dine planer igennem, og vil vove påstå at jeg aldrig selv har fået så meget varierende (og grønt) i min barndom. At folk har fået en opfattelse af, at man kun kan være en god mor, hvis børnene er i og åh så sunde samt alt er økologisk. Så må jeg have verdens dårligste mor – hvilket jeg IKKE mener jeg har. Så jeg synes helt sikkert, at hvis folk ikke har noget pænt at sige, så skal de da holde sig lagt væk. Der er rigtig mange andre derude, som nyder den tid du har lagt i alle opskrifterne og planerne. De er guld værd!! 🙌🏻
  Btw. Hvis nogen har overskud, så må det være dig, som både kan studere, være mor, hustru OG lave bloggen til os følgere. Jeg synes det er så sejt 👍🏻👍🏻

  • Svar
   Madforfattigrøve
   22. maj 2017 den 22:05

   Hej Camilla,
   Hvor er jeg glad for dine søde ord, de varmer meget. Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan bruge bloggen, og hvor letter det at høre, at opskrifterne ikke er helt hen i vejret – det synes jeg jo heller ikke selv 🙂

   Jeg føler mig lidt som en travl kvinde, men det er bare dejligt at have mange passioner. Tak for din kommentar <3

 • Svar
  Helle Rozalina
  24. maj 2017 den 13:36

  Godt brølt løve!
  Jeg elsker dine madplaner….og dine børn ser bestemt ud til at have det helt fantastisk!
  Lad dig ikke tryne af andre bedrevidende fjolser, bare klø på – vi er mange, som nyder godt af din lyst til at dele<3

 • Svar
  Kirstine
  25. maj 2017 den 5:57

  Jeg kan simpelthen ikke dy mig for at kommentere på dette indlæg. jeg er også forholdsvis ny på din side men har alligevel lavet et væld af opskrifterne og anvender ligeledes uge-madplanerne. Og dette i samråd med min diætist som jeg har fået ‘skænket’ af kommunen. Hun siger god for alle de opskrifter jeg har vist hende, her fra siden og siger jeg roligt kan implementere dem i den plan hun har udarbejdet til mig – og som altså sikrer mig den rette fordeling af vitaminer, proteiner, kulhydrater, fedtstoffer, fuldkorn m.v. Så helt ærligt kan jeg på ingen måde forstå du har fået sådanne kommentarer. Og såfremt der endda var noget om snakken (hvilket der jo så ikke er), så synes jeg det er ganske forkasteligt at andre bruger sin tid på at dømme og blande sig i andres måde at leve på. Og at rette fokus på én persons dyrebareste – deres børn og evnen som forælder – det er bare for lavt og helt igennem usmageligt !

  Tak for en dejlig blog.
  Håber inderligt ikke du lader disse onde kommentarer slå dig ud eller får dig til at miste lysten til blogging.

  De bedste hilsener
  K

 • Svar
  Pernille
  16. oktober 2017 den 11:15

  Jeg er meget, meget glad for din blog. Det har nemlig vist sig, at min hjerne er helt blank, når det kommer til madplaner. Det betyder at vi tæsker rundt i de samme 25 retter..

  Derfor er det med kyshånd at jeg modtager dine forslag, for det er jo forslag (du tvinger ingen) men så gør jeg brug af evnen (som andre åbenbart mangler) til at tilpasse madplanen til vores teenagebørns-familie.
  Jeg er så glad for dit store arbejde. Tak
  Pernille

 • Svar
  Betina Munch
  19. marts 2018 den 17:10

  Har ikke læst de andre kommentarer. Vi har været så dårlige til at det med grønsager, her hos os. Så nu får vi faktisk noget vi ikke plejer og det er SÅ dejligt. Kan ikke give dig nok ros. TAK!

Skriv kommentar