Print

Rød linsesuppe med gulerøder

Er der noget som jeg finder lækkert, så er det varme retter i køligt vejr – og især supper. I Danmark er der næsten altid vejr til det, når det regner 70 procent af hele året. Sådan en regnvejrsdag som i dag er lige suppevejr! Så jeg har simpelthen været på jagt efter en lækker opskrift, og har fundet den hos min veninde, Mia. Hun laver den lækreste linsesuppe, og lærte mig efterfølgende at lave den!

Suppen mætter længe & er fyldt med protein og umættede fedtsyre, som er det der er vigtigt for kroppen – fattigrøv eller ej. 🙂 Opskriften er rigtig god til 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser til linsesuppe

  • 500 g gulerødder i mindre stykker
  • 1 løg skåret i mindre stykker (ca. 80g)
  • 2 stk. flåede tomater
  • 6 dl grønsagsbouillon (1 bouillonterning opløst i 6 dl vand)
  • 150 g røde linser
  • Salt og peber

Sådan laves linsesuppe

  1. Bring de flåede tomater og bouillonvand i kog.
  2. Derefter skæres gulerødder og løg.
  3. Tilsæt gulerødder, løg og linser til suppen.
  4. Lad suppen koge i 20 minutter.
  5. Blend derefter suppen med en stavblender.
  6. Smag til med salt og peber.

TIP: Serveres f.eks. med en skefuld skyr og lidt persille som på billedet, og måske et lækkert brød. Så mætter det i hvert fald endnu længere. 

 

Budget til linsesuppe fra Rema 1000

500 gram gulerødder (1 pose er 1 kg.)= 6 kr.

1 løg  (ca. 80g)

2 stk. økologiske flåede tomater = 9,90 kr.

1 grønsagsbouillon

150 g røde linser (1 pk. er 600 gram)  = 14 kr.

Salt og peber

I alt for linsesuppe = 29,90 kr. 

 

Velbekomme til jer! 🙂

 

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret.

 

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Kristina
    12. juli 2017 den 21:59

    Glæder mig til efterår/vinter hvor der (forhåbentlig) kommer flere opskrifter på supper og gryderetter 😊😊😊

Skriv kommentar