Print

Madplan for uge 17

uge-17

Så er det blevet søndag igen, hvilket betyder ny madplan! Denne gang for uge 17 til en pris af 245,60 kr. Mine madplaner vil altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt og reducere madspild!

Madplanerne er til 2 voksne og 2 børn. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager – disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på. Jeg håber I kan bruge madplanen, og ellers er I altid velkomne til at komme med input, idéer mm. Ikke hold jer tilbage! 🙂

 

Madplan for uge 17

Mandag – Jordskokkesuppe

Ingredienser

  •  2 løg
  • 300 gram jordskokker
  • 250 gram kartofler
  • 2 spsk. olivenolie el. alm. olie
  • 8 dl hønsebouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  •  2 spsk. citronsaft
  • 150 gram bacon
  • salt + peber

Opskrift

  1. Skræl jordskokker og kartoflerne og skær dem i grove stykker.
  2. Pil løgene og skær i tern.
  3. Rist grøntsagerne i en gryde med olivenolie og tilsæt hønsefonden
  4. Lad det hele simre i gryden i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat.
  5. Lad det simre yderligere i 5 minutter til det hele er mørt.
  6. Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Bacon ristes sprødt på en pande og tilsættes ved servering ovenpå suppen

 

Tirsdag – Risret med grøntsager og svinekød

Ingredienser

  •  3 ps. ris
  •  2 løg
  • 600 gram gulerødder og ærter fra frost
  • 400 gram kogte skinketern
  • 4 tsk. karry
  • 6 tsk. olie
  • 2 æg
  • Salt + peber

Opskrift

  1.  Kog risene
  2. Hak løgnene og svits det i en gryde
  3. Tilsæt 4 tsk. karry, lidt salt og peber.
  4. Tilsæt grøntsagsblandingen og skinken og rør godt.
  5.  Lad det stege en anelse og tilsæt de kogte ris og blandt grundigt igen.
  6. I en anden gryde varmer du lidt olie og svitser 2 tsk. karry, lidt salt og peber.
  7. Tilsæt æggene og rør godt rundt (evt. med en gaffel) så æggene smuldrer.
  8. Bland æggemassen med risene.
  9. Server!

 

Onsdag – farseret porre med kartofler og brun sovs

Ingredienser

  •  500 gram svinekød
  •  1 løg
  •  2 porrer
  • Fedtstof
  • 1 æg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 kartofler
  • Mælk
  • Salt + peber

Opskrift

  1.  Skræl og kog kartoflerne
  2. Kog porrerne
  3. Rør svinefars, løg, æg, havregryn, en anelse mælk, salt og peber sammen.
  4. Rul herefter fars rundt om porrerne (5 tsk ca alt efter størrelse)
  5. Steg farsen med fedtstof på en pande
  6. Lav en opbagt sovs (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld kartoffelvand i og smag til med salt + peber + kulør)
  7. Server!

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Gulerodsrugbrød
  • leverpostej
  • smør / tusindfryd
  • hamburgerrug
  • salami i skiver

 

Fredag – Fiskefilet med kartofler, smørstegte gulerødder og smørsovs

Ingredienser

  •  300 gram rødspættefilet
  • 1 kg kartofler
  • Gulerødder
  • Smør
  • Fedtstof

Opskrift

  1.  Kog kartoflerne
  2. Skræl gulerødder, skær dem i kvarte og steg på panden i smør
  3. Steg fiskefileterne på panden
  4. Varm smør i microen eller i en gryde til smørsovs
  5. Server!

TIP: Evt. hak lidt persille og put i smørsovsen for at give lidt smag.

 

Lørdag – Millionbøf med pasta

Ingredienser

  • 500 gram pasta
  • 500 gram oksekød
  • 2 løg
  • 5 dl. vand
  • Oksebouillon
  • Kulør
  • Salt + peber

Opskrift

  1.  Kog pasta
  2. Brun kød i en gryde og tilsæt løg
  3. Put vand i og lad det simre
  4. Tilsæt oksebouillon, salt, kulør og peber
  5. Jævn sovsen til ønsket tykkelse

 

Søndag – klassisk restedag! 

Alt godt fra ugens løb spises på ugens sidste dag. Vi elsker denne dag fordi der altid er rester fra ugen, og derved sparer vi et helt måltid! Det er fantastisk og super nemt, når nu vi har 2 små børn. Det tager ingen tid at anrette og vi ved, at det er noget vi godt kan lide.

 

Indkøbsseddel Rema 1000

  • Chia rugbrød = 12 kr.
  • 4 kg. kartofler = 24 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 5 kr.
  • 1 kg. løg = 6 kr.
  • 2. pk. porrer = 8 kr.
  • 500 gram oksekød = 20 kr.
  • 500 gram svinekød = 15 kr.
  • Bacon i tern = 8 kr.
  • Hamburgerrug = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Salami = 8,95 kr.
  • Skinke i tern = 7,40 kr.
  • Rødspættefilet = 20 kr.
  • Ærter og gulerødder fra frost = 9,95 kr.
  • Æg = 21,5 kr.
  • 3 liter minimælk = 17,85 kr.
  • 250 ml. piskefløde = 9,95 kr.
  • Smør (tusindfryd) = 10,5 kr.
  • 2 pk. kogepose ris = 9 kr.
  • Jordskokker = 15 kr.

 

Den samlede pris for hele ugen er 245,60 kr! Velbekomme!

 


Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar