Madplaner Ugeplaner

Madplan for uge 15

Dette indlæg har jeg glædet mig helt vildt til at præsentere for jer – nemlig min første mad og ugeplan. Madplanen tager udgangspunkt for tilbuddene der er i Rema 1000 fra i dag til og med d. 15. april.

I fremtiden vil der komme en ny madplan hver søndag, og gerne lidt flere, så der er en masse at vælge imellem! Jeg handler typisk i Rema 1000, men skulle jeg ske at handle andre steder, så står det også skrevet. Madplanerne er til 2 voksne og 2 børn.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Mine madplaner vil altid indeholde lidt lækkert, lidt nemt og lidt godt. Der bliver altid varieret, og nogle uger vil være mere spændende end andre. Denne gang tager jeg glæde i varmen, og derfor serveres lækker koldskål! 🙂

Næste uges madplan kommer her:

 

Mandag – frikadeller med brun sovs og kartofler

Ingredienser

  • 1 æg
  • en sjat mælk
  • 1 løg
  • Fedtstof
  • 1 dl. havregryn
  • 500 gram svinefars
  • Salt + peber + kulør
  • 1 kg. kartofler

Opskrift

  1. Svinefars, æg, løg, havregryn, salt og peber røres sammen og steges på panden med fedtstof.
  2. Kartoflerne koges. Der laves en opbagt sovs (fedtstof + mel til smørbolle + kartoffelvand + mælk) og tilsættes kulør, salt og peber efter behov.

 

Tirsdag – lækker rugbrød

Ingredienser

Kartofler, rugbrød, smør, frikadeller og æg.

Resterne af frikadellerne og kartoflerne kan med fordel bruges her ovenpå en lækker rugbrød. Kog nogle æg til og du får et bredt udvalg til rugbrøddet.

 

Onsdag – hjemmelavet koldskål m. kammerjunker

Ingredienser

6 pasteuriseret æggeblommer, 7 spsk. sukker, 1 vaniljestang, 10 dl. kærnemælk, 2 spsk. citronsaft, kammerjunker.

Opskrift

Æggeblommer piskes med sukker og vaniljekornene indtil sukkeret er rørt helt ud. Derefter tilsætter du kærnemælken under LET omrøring. Til sidst tilsættes citronsaften efter smag. Serveres køligt og med kammerjunker.

Tip: der kan med fordel blandes tykmælk i, da det mætter mere. Bliver det en kølig dag kunne jeg også overveje at lave en lækker tomatsuppe med supperhorn til og brød. Opskrift kommer i morgen! 🙂

Torsdag – boller i karry

Ingredienser

500 gram svinefars, fedtstof, karry, 1 løg, 1 æg, 1 dl. havregryn, 2 ps. ris, mælk, salt + peber.

Opskrift

Rør svinefarsen sammen med løg, havregryn, æg, salt og peber. Form dem til boller, og sænk dem i kogene vand (tilsat salt) en efter en. Når alle bollerne er i det kogene vand, dæmpes der for varmen. Kog dem til bollerne føles stive i det – gerne 10 minutter. (gem noget af vandet bollerne har kogt i) Smelt derefter fedtstof i en gryde og svits 2 tsk karry. Drys mel over og rør til du har en melbolle i gryden. Hæld derefter lidt vand fra bollerne over i gryden og rør konstant rundt nu. Tilsæt godt med mælk, så du får en stor nok sovs til at kunne dække bollerne. Tilsæt bollerne og smag til med salt, peber og karry. Risene koges så det er færdig på samme tid som sovsen (typisk 15 min.)

 

Fredag – pandekager med is

Ingredienser

200 gram mel, 5 dl. mælk, 3 æg, 1/4 tsk. salt, 1 tsk. sukker, 1 spsk. olie, 50 gram smør, trefarvet is.

Opskrift

Pisk mel og mælk sammen, derefter tilsættes æg, salt, sukker og olie. Steg pandekagerne gyldne i smørret – serveres med en lækker omgang is! Lidt lækkert og nemt må det gerne være en fredag aften. Det er især en favorit hos børnene.

 

Lørdag – Karry risret med grønt og oksekød

Ingredienser

2 ps. ris, 300 gram oksekød, 1 pose grøntsagsblanding, olie, karry, 1 løg, 2,5 dl. vand + 0,5 grøntsagsboullion. Salt + peber.

Opskrift

Ris koges. Løg svites på gryden/i en wok med lidt olie og karry. Oksekødet brunes også wokken, derefter tilsættes grøntsagsblandingen. En halv grøntsagsboullion opløses i 2,5 dl. vand, dette tilsættes i wokken. Til sidst tilsættes de kogte ris, og dette blander du godt sammen og smager til med peber og salt.

 

Søndag – hjemmelavet brandepandepizza med skinke og oksekød 

Ingredienser

200 gram oksekød (rest af de 500 gram indkøbte oksekød), 25 gram gær, 3 dl. vand, 0,5 tsk. salt, 1 spsk. olie, 500 gram mel, pizza sauce, 175 gram skinkestrimler, 100 gram revet ost.

Opskrift

Gær, vand, mel, salt og olie æltes sammen og hæver ½ time. Rulles ud og ligges på bradepanden. Pizzasaucen smørres på dejen og fyldet puttes på.

Bages i en forvarmet ovn ved 235 grader alm. ovn. (over/under) i 17 min.

 

Indkøbsseddel Rema 1000

  • Gær – 0,95 kr.
  • Bordsalt – 3,95
  • solsikkeolie – 10,5 kr.
  • Hvedemel – 6,95 kr.
  • Pizzasauce – 5,80 kr.
  • Skinkestrimler – 8,70 kr.
  • Revet mozzarella – 10,95 kr. 
  • Ris – 4,50 kr. 
  • 500 gram oksekød – 22,95 kr. 
  • Grøntsagsblanding – 8,95 kr. 
  • Karry – 4,95 kr. 
  • 1 bundt løg – 6 kr. 
  • Grøntsagsbullion – 4,95 kr. 
  • 3 liter mælk – 17,85
  • 1 pk. æg – 21,5 kr. 
  • Sukker – 7,5 kr.
  • Margarine – 5,45 kr.
  • 1 pk. tusindfryd (smør) – 10,5 kr.
  • Trefarvet is – 17,45 kr. 
  • 2 pk. 500 gram svinefars – 30 kr. 
  • 6 pas. æggeblommer – 14,95 kr.
  • 1 pk. vaniljestang – 19,95 kr.
  • 1 liter kærnemælk – 6,95 kr. 
  • Citronsaft – 3,95 kr. 
  • Kammerjunker – 5,95 kr. 
  • Havregryn – 8,95 kr. 
  • Kartofler 2 kg – 12 kr. 
  • Gulerødsrugbrød – 8 kr.

Den samlede pris for hele ugen er 291,05 kr. Det behøver ikke altid være dyrt for at være lækkert! Velbekomme! 🙂

Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret. 

Relaterede indlæg

1 Kommentar

Skriv kommentar