Print

Lækre hjemmelavede romkugler

Efter en god omgang aftensmad er der intet bedre end en lækker dessert, og endnu bedre når man selv har lavet den. Jeg elsker  hjemmelavede romkugler. De er nemme & billige at lave og smager skønt.

Noget af det jeg elsker ved romkugler er at ingredienserne stort set altid varierer alt efter hvilke kagerester, jeg har i fryseren/skabene. Men her er en af mine yndlings!

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Lækre hjemmelavede romkugler

Tidsforbrug: 30 min.

Antal: ca. 50 små stk.

Ingredienser

  • 1 stk. hindbær roulade med creme eller flødeskum
  • 1 stk. mazarintærte
  • 1 pakke snøfler (studenterguf)

 

Basislager

  • 2 spsk. romessens
  • 2 spsk kakao
  • Krymmel, kokosmel, knust kiks mm.
  • Evt. en smule marmelade, hvis det er “for tørt”.

Fremgangsmåde

  1. Smuldr kagerne i en stor skål (gerne små stykker)
  2. Tilsæt kakaopulver & romessens
  3. Rør det sammen med en røremaskine/elpisker mm til det har samlet sig helt
  4. Samler det sig ikke kan du tilsætte lidt vand eller marmelade
  5. Rul kagemassen til pølser og skær dem ud i små stykker
  6. Tril dem til små kugler og vend dem i det krymmel du ønsker. (Jeg er vild med kokosmel!)

 

Tip: kagerne kan holde sig en uges tid på køl i en tæt beholder… hvis de ikke bliver spist inden. Og ellers kan de fryses ned!

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Anne rud lehmann
    1. august 2017 den 22:17

    Kan rigtig ROM ikke bruges. Mange gange har man slatter stående. Jeg tænker er Cuba caramel måske kunne bruges. Hvad ville der ske hvis man erstattede noget SF kagen med bananer

    • Svar
      Madforfattigrøve
      4. august 2017 den 13:50

      Hej Anne,

      Jeg har ikke selv prøvet med rigtig rom, men hvis jeg var dig ville jeg helt klart prøve! Og hvis du prøver, vil du så ikke vende tilbage med feedback? 😀

      Jeg tænker ikke at der som sådan ville ske noget med bananer, måske det ville gøre dem lidt mere fugtige. Men prøv dig frem! Og endelig give svar retur.

Skriv kommentar