Print

Jeg er en fattigrøv.

Jeg er på en SU. En ydelse som er givet af det offentlige. En ydelse der gør at jeg hver dag kan sætte mad på bordet, men det er ikke en stor ydelse. Men det er nok.

Herhjemme vender vi hver øre for at kunne få de ting, som vi gerne vil have. Vi har 2 børn på vores SU – ja, både min mand og jeg er studerende, og det er ikke særlig fedt, men det er vejen for os.

Vi er nødt til at få det til at hænge sammen, nødt til at spare hvor vi kan – for vi får ikke meget udbetalt. Men jeg kan ikke brokke mig over satsen, for vi har det fint og det er et valg, som vi selv har taget. Vi kan få det til at hænge sammen. Selvfølgelig ville jeg gerne have flere penge, men sådan er realiteterne bare ikke. Vi er nødt til at prioritere anderledes i hverdagen, hvis vi har nogle drømme, vi vil have opfyldt.

Men vi føler os som fattigrøve. Vi spiser som fattigrøve. Vi lever som fattigrøve – for at kunne få de ting, vi ønsker os og drømmer om. Vi elsker at spare, vi elsker at udfordre med maden og se hvor billigt vi egentlig kan gøre det. For så er der flere penge til andre ting – til de sjove og hyggelige ting.

Madforfattigrøve er for alle. De der ikke har meget at gøre med, de der blot ønsker at leve billigere, de der ønsker at gøre tingene anderledes, de der har massere at gøre med. Der er plads til alle – men det er forskelligt hvad vi ligger i ordet fattigrøv.

For mig er det ikke en dårlig betydning. For mig er det blot en tilstand som gør, at jeg må se anderledes på nogle ting og gøre nogle ting anderledes. Men jeg nægter at lade det slå mig ud af kurs – for der findes mad der både er godt og billigt. Det er ikke altid sort – og det er ikke brød og vand vi lever af.

Jeg er en fattigrøv – ligesom så mange andre. Men jeg vælger at se det som en udfordring og ikke et nederlag. Følg gerne med på bloggen – bliv hængende. Jeg er sikker på der er noget for enhver smag. 🙂
Husk at du kan følge bloggen på Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver opdateret. 

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Winni Sørensen
  25. april 2017 den 11:31

  jeg er også en fattigrøv , ikke studerende men folkepensionist og alene. jeg ” faldt” lige over dit indlæg og har studeret det og syntes det ser rigtigt godt ud så jeg vil blive ved med at følge dig.

 • Svar
  madforfattigrøve
  25. april 2017 den 17:57

  Hej Winni, hvor lyder det altså bare skønt at du vil følge med! Så håber jeg helt bestemt at jeg kan bidrage til noget positivt. Rigtig god aften 🙂

 • Svar
  Mathias
  13. oktober 2018 den 13:42

  Vild hjemmeside! Fik anbefalet den af en ven. Flot arbejde. Virkelig nem at gå til 🙂

Skriv kommentar