Print

Hjemmelavet fuldkornslasagne med grøntsager

For mig skal en lasagne være lavet fra bunden, for at den er bedst! I pressede tider hvor jeg ikke har tiden til at lave sovsen fra bunden, køber jeg en færdigpakke fra Rema. Men ellers elsker jeg at hygge i køkkenet med at lave sovsen. 🙂

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Hjemmelavet fuldkornslasagne med grøntsager

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 1 rød peber
  • 2 fede hvidløg
  • 2 dl mælk
  • Frisk mozzarella
  • 500 g. hk. oksekød
  • 2 ds. hk. tomater med krydderier
  • 9 fuldkornslasagneplader

 

Basislager

  • Oksebouillon
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • 1 stort løg (2 små)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
  2. Brun kødet med fedtstof
  3. Skær gulerødder, løg og rød peber i tern
  4. Hvidløg pilles og presses ned til det brunede kød
  5. Tilsæt grøntsager, mælk, bouillon og hakkede tomater til gryden – Lad det simre så længe som muligt.
  6. Når det har simret putter du skiftevis sovs og lasagneplader ned i et ildfast fad. Start med sovs.
  7. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel ovenpå lasagnen.
  8. Put lasagnen i ovnen på 200 grader alm. ovn i 35 minutter.

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar