Madplan for uge 49

Lørdag morgen står den på fødselsdag, hvilket er grunden til den tidlige udgivelse. I skal ikke snydes for madplanen, men den travle dag i familiens tegn giver anledning til hygge, hvor telefonen er mere eller mindre på standby. Og denne lørdag er jo speciel, for nu er vi officielt trådt ind i julemåneden, og det er jeg mega fan af! Men selvom vi er trådt ind i årets hyggeligste måned, så laves der stadig billige madplaner - vi skal jo have råd til julegaverne, julemaden og alt hyggen december måned tilføjer, hehe :-) Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette. Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂  

Madplan for uge 49

Mandag – Pita m. skinke og salat Ingredienser
  • 2 pk. fuldkornspita
  • 2 pk. skinke i tern
  • Salatskålen (blandet)
  • Dressing
Opskrift
  1. Pita varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.
  2. Kød og salat fyldes i skåle og serveres på bordet med pitabrød og dressing
  Tirsdag – Tomatsuppe m. suppehorn & brød Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. tomatpasta / puré (70 g.)
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt + peber
  • 200 g. suppehorn
Opskrift
  1. Løg og hvidløg skæres/hakkes i grove tern
  2. Varm det op i olivenolie i en gryde – det må ikke blive brunt, men blot bløde.
  3. Put resten af ingredienserne i og lad det simre i 10 minutters tid
  4. Blend suppen når det har simret og smag til med salt og peber
  5. Kog suppehorn efter anvisning på emballage
  Onsdag - Julemedister m. kogte gulerødder, kartofler og brun sauce Ingredienser
  • 500 g. medister
  • 1 kg. kartofler
  • 500 g. gulerødder
  • Mel + vand
  • Salt + peber
  • Kulør
  • Fedtstof
  • Mælk + kartoffelvand
Opskrift
  1. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i halve – koges med en smule salt til de er møre
  2. Medisteren koges i 10 min (affaldsstoffer fjernes undervejs) og steges på panden i fedtstof
  3. Saucen laves ved at putte fedtstof i en gryde - lad det smelte og tilsæt mel. Rør rundt og lav en "smørbolle". Hæld derefter kartoffelvand oveni og rør godt rundt. Tilsæt lidt mælk til at give den rigtige tykkelse. Smag til med salt, peber, fedtstof fra panden med medister og kulør. Er saucen for tynd laves en meljævning af mel og vand rørt sammen og puttes i saucen ved omrøring.
OBS! Resterne af kartoflerne bruges på restedagen, søndag.   Torsdag – klassisk rugbrødsdag  Ingredienser
  • 2 pk. solsikkerugbrød
  • Tusindfryd, smør
  • Hamburgerryg
  • Buko, Peber (smørrepålæg)
  • Leverpostej
TIP: Der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.   Fredag – Fyldt svinemørbrad m. ovnbagte rodfrugt fritter & bearnaisesauce Ingredienser
  • 500 g. svinemørbrad
  • 125 g. Garli flødeost
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 2 pk. rodfrugter fra frost
  • 2 breve bearnaisesauce
  • 4-5 dl. mælk
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Start med at “rense” svinemørbraden fra fedt og sener
  2. Krydr svinemødbraden med salt + peber
  3. Svinemørbraden skæres op på midten og flødeost puttes ind over det hele
  4. Den lukkes ved at vikle bacon rundt omkring kødet
  5. Den lægges nu i et ildfast fad og bages i ovnen i 25 min. ved 200 grader alm. ovn
  6. Rodfrugterne lægges i endnu et ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i 40 min. alm. ovn
  7. Bearnaisesaucen laves ved at hælde 4-5 dl. mælk i en gryde og lad det varme godt op
  8. Tilsæt derefter 2 breve bearnaisesauce og lad det koge godt op.
  9. Server!
TIP: Jeg bruger ofte min actifry til fritterne, det er simpelthen en helt fantastisk ven i køkkenet. Nogle er helt overbeviste om at der skal margarine/smør i bearnaisesaucen og dette er slet ikke nødvendigt. Det er bare spild af fedtstof og giver (for mig) ingen mening at tilsætte. Saucen bliver ganske fin med smag og konsistens uden.   Lørdag – Kylling m. ris, paprikasauce og bønner  22686596_490589594650967_937275983_n Ingredienser 
  • 3 poser ris
  • 1 pk. kyllingeoverlår
  • Mælk
  • 1 hønsebouillonterning + 2 dl. vand
  • 2 tsk. mel
  • Fedtstof
  • 1 spsk. paprika
  • Salt + peber
  • Olieblanding (olie + paprika)
  • Bønner fra frost
Opskrift
  1. Overlårene ligges på en bradepande og olieblanding laves
  2. Pensl kyllingen med paprikaolieblanding og put dem i ovnen i 45 min ved 200 grader alm ovn.
  3. Risene koges efter anvisning på pakken
  4. Fedtstof tilsættes i en gryde (lad bruse af) – paprika tilsættes og svitses kort – melet bagefter. Tilsæt derefter hønsebouillon og mælk for resten (kommer an på hvor meget sauce du ønsker). Smag til med salt, peber og paprika.
  5. Kog bønnerne efter anvisning på emballagen
  6. Server kylling med ris, sauce og bønner.
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂 Læs: Tips & råd om restemad. Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.  

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind Frugt & grønt 
  • Salatskålen, blandet = 15 kr. (Tilbud)
  • 2 kg. kartofler = 12 kr. (Tilbud)
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
Brød 
  • 2 pk. pita = 6 kr. (Tilbud)
  • 2 pk. solsikkerugbrød = 6 kr. (Tilbud)
Kølevarer + frost
  • 2 pk. skinke i tern = 14 kr. (Tilbud)
  • 500 g. julemedister = 15 kr. (Tilbud)
  • Kyllingeoverlår = 20 kr. (Tilbud)
  • Hamburgerryg = 9 kr. (Tilbud)
  • Buko, Peber = 5 kr. (Tilbud fra torsdag)
  • Buko, Garli = 5 kr. (Tilbud fra torsdag)
  • 500 g. svinemørbrad = 20 kr. (Tilbud)
  • 3 pk. rodfrugtfritter, frost = 20 kr. (Tilbud)
  • Tusindfryd, smør = 11,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • 1 mælk = 7,50 kr.
  • Bønner fra frost = 9,95 kr.
Kolonial
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Suppehorn = 7,90 kr.
  • Ris = 4,50 kr.
  • Bearnaisesauce = 9,95 kr.
Basislager denne uge:
  • Dressing 
  • Løg + hvidløg 
  • Tomatpasta/pure 
  • Grøntsags-/hønsebouillon
  • Oregano + paprika
  • Olivenolie 
  • Salt + peber 
  • Mel 
  • Kulør 
  • Fedtstof 
  Alt i alt for denne uge er 230,10 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.