Madplan for uge 47

uge-47 Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder madplansdag. Denne uge er prisen igen skruet helt i bund, og det er selvfølgelig altid okay selv at tilsætte flere grøntsager, hvis ikke man synes, at der er nok. Dog synes jeg, at det blev til en ret lækker madplan, som vi alle glæder os til herhjemme. :-) Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette. Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂  

Madplan for uge 47

Mandag – Kartoffel/æggekage  Ingredienser
  • 8 æg
  • 500 g. kartofler
  • 200 g. broccoli fra frost
  • 2 tomater
  • 1 porre
  • 1,5 dl. mælk
  • Salt + peber
Opskrift 
  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Alle kartoflerne koges og skæres i tern
  3. Broccolien hæles i 10 min. før kartoflerne er færdige
  4. Æg, mælk, salt og peber piskes sammen til en æggemasse
  5. Tomaterne skæres i skiver
  6. Porren skæres i tynde ringe og gives et opkog og tages af varmen og si vandet fra
  7. Find et ildfast fad og put alle ingredienserne i fadet – undtagen tomaterne & æggemassen
  8. Æggemassen hældes nu over fadets indhold sammen  og til sidst tomaterne i skiver på toppen
  9. Gives 30 min. i ovnen eller til æggemassen er fast i fadet.
  Tirsdag – Broccolisuppe m. baconknas Ingredienser
  • 500 g. broccoli fra frost
  • 1 løg
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. fløde
  • 1 pk. bacon i tern
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Put bouillonterningerne i vandet og lad det opløse
  2. Skær løg og hvidløg
  3. Hæld olie i en gryde og svits løget og hvidløget
  4. Kog broccolien i 5 min., si dem og tilsæt dem til løget
  5. Hæld bouillonvandet og lad det koge i 5-6 minutter
  6. Hæld grydens indhold i en blender og blend det hele fint
  7. Hæld indholdet tilbage i gryden og tilsæt fløden
  8. Steg baconen på en pande til det har den ønskede sprødhed
  9. Smag suppen til med salt og peber
  Onsdag - Lasagne med hvidkålsplader Ingredienser
  • ½ hvidkål
  • Frisk mozzarella
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1,5 dl. fløde
  • 500 g. hk. oksekød
  • Mornaysovs (14 %)
  • 1 løg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. salt til vand
  • 3 fede hvidløg
  • Fedtstof
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Blancher hvidkålsbladene i saltet vand & lad dem dryppe af bagefter
  2. Hak løget fint
  3. Brun kødet i en gryde med fedtstof og tilsæt løget, oregano & hvidløg
  4. Tilsæt de hakkede tomater og lad det koge godt op
  5. Smag til med salt, peber og fløde
  6. Varm ovnen til 200 grader (over/under)
  7. Find et ovnfast fad og start med at ligge hvidkål i bunden. Derefter kødsovs, mornaysovs og til sidst hvidkål. Der skal startes og sluttes med hvidkål.
  8. Skær mozzarellaen i tynde runde skiver og fordel over lasagnen og bag den 30 minutter i ovnen.
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag  Ingredienser
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • Tusindfryd, smør
  • Bierwurst
  • Leverpostej
  • Salami
  • Æg
  • Tomat
TIP: Der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.   Fredag – Kylling i Karry m. kogte bønner  Ingredienser 
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 400 kokosmælk 15-17 %
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk. karry
  • 2 dl. vand
  • 400 g. bønner
  • 3 ps. ris
  • 2 tsk. Groft salt
  • 25 g. fedtstof evt. smør
  • Salt + peber
Opskrift 
  1. Kog ris og bønner efter anvisning på emballagen
  2. Løg hakkes i tern
  3. Gulerødderne skrælles og rives groft
  4. Kyllingen skæres i små strimler
  5. Fedtstof hældes på panden og karryen puttes på og lader det brænde af
  6. Tilsæt kyllingen og lad det stege ved høj varme 1 min på hver side
  7. Tag kyllingen af panden og skru ned til middel varme
  8. Put 0,5 dl. vand, groft salt, løg, gulerødder og forårsløg på panden og lad det simre til det er blødt (ikke brunt)
  9. Tilsæt 1,5 dl. vand og kylling og lad det simre ved middel varme i 10 min. Husk at røre engang imellem.
  10.  Tilsæt kokosmælk og lad det simre yderligere 5 min og smag til med salt og peber
TIP: Saucen kan godt virke sød, tilsæt da lidt mælk og krydderier, hvis det ønskes.    Lørdag – Frikadeller med stuvet hvidkål Ingredienser
  • 2 gulerødder
  • 1 dl havregryn
  • 1 løg
  • Mælk
  • 500 gram hk. svin/kalve fars
  • Et halvt hvidkål
  • Fedtstof
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Hak løget fint
  2. Skræl gulerødder og riv dem fint
  3. Rør svinefars, løg, gulerødder, havregryn, en anelse mælk, salt og peber sammen.
  4. Steg frikadellerne på panden med fedtstof
  5. Snit hvidkålet fint
  6. Put det snittede hvidkål ned i kogende vand i 10 min minutter
  7. Hæld væden fra hvidkålet og brug lidt af det senere til sovsen – resten smides ud.
  8. Lav en opbagt hvid sovs (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld væden fra det kogte hvidkål i og smag til med salt + peber)
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂 Læs: Tips & råd om restemad. Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.  

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind Frugt & grønt 
  • 2 kg. kartofler = 8 kr. (Tilbud)
  • Tomater, spanske = 8 kr. (Tilbud)
  • 1 porre = 4 kr.
  • Hvidkål, ca. 2 kg = 7,80 kr.(Tilbud)
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
Brød 
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.
Kølevarer + frost
  • Æg = 21,50 kr.
  • Smør, tusindfryd = 11,95 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Salami = 9,95 kr.
  • Broccoli, frost = 9,95 kr.
  • Bønner, frost = 9,95 kr.
  • 1 mælk = 7,50 kr.
  • Lactosefri fløde = 9 kr. (Tilbud)
  • Frisk mozzarella = 5,25 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 25 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hk. svinekød = 20,95 kr.
Kolonial
  • Mornaysauce = 14,95 kr.
  • Kokosmælk, 400 ml. = 8,95 kr.
  • Kogepose ris = 4,50 kr.
  • Hakkede tomat = 3,95 kr.
Basislager denne uge:
  • Salt + peber 
  • Oregano 
  • Løg + hvidløg 
  • Hønsebouillon 
  • Olie 
  • Karry 
  • Havregryn 
  Alt i alt for denne uge er 258,50 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.