Single madplan #13

single Torsdag aften - endnu en single madplan skal i luften. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂  

Madplan for singler

Mandag – Fyldt peberfrugt m. bønnefritter Ingredienser
  • 1 pose ris
  • Hvidløg
  • Revet cheddarost
  • 125 gram oksekød
  • 2 tomater
  • 1 peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1/4 pose bønner
  • Olie
  • Salt + peber + paprika
Opskrift
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn (overunder)
  2. Kog posen med ris til den er færdig
  3. Løg + hvidløg skal hakkes fint
  4. Gulerødderne skrælles og rives fint
  5. Tomaterne skylles og skæres i små stykker
  6. Løgene, hvidløget og gulerødder svitses i en gryde i fedtstof, hvorefter 125 g. oksekød bliver brunet
  7. Paprika (2 tsk), salt og peber tilsættes efter smag
  8. Herefter skal den hakkede tomat og friske tomater oveni og 1 dl mælk, og der røres forsigtigt rundt i gryden. Lad det simre – jo længere jo bedre.
  9. Til sidst puttes de kogte ris overi gryden der har simret, og du skal nu røre godt rundt. (Pas på det ikke brænder fast, det kan det nemt og hurtigt gøre, når risene tilsættes.
  10. Tag gryden af varmen, skyl peberfrugt & skær toppen af.
  11. Peberfrugten stilles i et ildfastfad og fyldes hældes i. Lidt ost drysses til sidst over og er nu klar til at komme i ovnen.
  12. Put de frosne bønner i en frostpose sammen med salt og olie
  13. Luk posen og “ælt” posens indhold så olien, salt og bønner bliver godt blandet
  14. Fordel de frosne bønner på en bageplade overtrukket med bagepapir
  15. Giv de frosne bønner 45 minutter i ovnen – rør indimellem så alle sider bliver sprøde.
  16. De fyldte peberfrugter skal have 35 min i ovnen i ved 200 grader C. alm. ovn.
  Tirsdag – Pizzabaguettes  Ingredienser
  • Baguettes 1 stk.
  • 2 tomater
  • Revet cheddar fra mandag
  • Skinke i strimler
  • Oregano
Opskrift
  1. Tænd ovenen på 200 grader alm. ovn
  2. Skær baguettes midt over
  3. Skyl tomaterne og skær dem i skiver
  4. Fyld skinke ovenpå de 2 halve baguettes, derefter tomatskiver, oregano og slut med en masse mozzarella.
  5. Bag pizzabaguettes i ovnen til osten er smeltet og brøddet har fået farve og er sprødt.
 
Onsdag - Kyllingesuppe m. kartofler, grøntsager & brød  Ingredienser
  • 250 g. øko. kartofler
  • 100 g. øko kartofler (bruges torsdag)
  • 1 kyllingebryst af pakken
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stor tomat
  • Resten af baguettes fra tirsdag.
  • 5 dl. hønsebouillon
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Skræl kartofler og gulerødder
  2. Hæld 5 dl. vand i en gryde
  3. Skær kartofler og gulerødder i små tern. (kog alle kartoflerne og tag 100 g. fra til torsdag)
  4. På det i gryden og bring det i kog – tilsæt hønsebouillon
  5. Pil hvidløg, hak det fint og tilsæt til suppen
  6. Skær et kryds øverst i tomaten og dyp den i kogende vand i 1 min. Tag den op, fjern skindet (flå den) og skær tomatkødet i grove tern og kom dem i suppen.
  7. Kyllingebrystet skæres i små stykker og puttes i suppen når kartoflerne næsten er møre
  8. Lad det koge sådan i 10 minutter.
  9. Varm brødet i ovnen efter anvisning på pakken
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag Ingredienser
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Kogte kartofler
  • Tomat
  • Smør / tusindfryd
TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.   Fredag – Hjemmelavet salatpizza (uden æg) Ingredienser  Dejen:
  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • 0,5 tsk. salt
Fyld:
  • Revet mozzarella
  • Resten af oksekød fra mandag
  • 1/4 agurk
  • 2 tomater
  • Dressing
Pizzasauce:
  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 fede hvidløg
  • ½ tsk. salt
  Opskrift
  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Tænd ovnen på 225 grader.
  4. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  5. De hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes til pizzasauce og hældes over dejen
  6. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  7. Resten af oksekøddet fra mandag brunes og krydres med salt og peber.
  8. Oksekøddet fordeles på pizzaen – resten af osten som det sidste.
  9. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
  10. Salaten skæres som ønsket til at komme ovenpå pizzaen
  11. Dressing puttes på ved servering sammen med salaten.
  Lørdag – Marineret kyllingebryst m. kartofler, bearnaisesauce & salat  Ingredienser
  • 250 g. øko. kartofler
  • Resten af kyllingen fra onsdag
  • Bearnaisesauce – 1 brev
  • Mælk til sovsen
  • Rød peber
  • Resten af agurk fra fredag
  • 1 tomat
  • 2 gulerødder
  • Olie + paprika + salt + peber
Opskrift
  1. Lav marinade af olie + paprika
  2. Put kyllingen i en frostpose sammen med olieblandingen, luk posen og ælt det sammen med fingrene.
  3. Lad det stå i posen – gerne så længe som muligt.
  4. Put kyllingen i et ildfast fad og krydr det med salt og peber (put lidt vand i bunden af fadet for at kyllingen ikke brænder fast og bliver tørt)
  5. Kog kartoflerne
  6. Mens kartoflerne koger forberedes/skæres salaten til middagen.
  7. Sovsen laves som anvist på pakken (dog putter jeg altid bare mælk i og pulveret i og lader det koge godt op. Jeg bruger ikke margarine)
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂 Læs: Tips & råd om restemad.  

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind. Frugt & grønt:
  • Tomater i bk. = 12 kr.
  • 2 røde peberfrugter = 12 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 1 kg. øko. kartofler = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
Brød:
  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
Kølevarer + frost:
  • Revet cheddar = 11,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • 1 ps. bønner = 9,95 kr.
  • Skinke i strimler = 9,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Smør, tusindfryd = 10,50 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
Kolonial: 
  • Kogepose ris = 4,50 kr.
  • 2 ds. hk. tomater = 7,90 kr.
  • Bearnaisesauce = 9,85 kr.
Fra basislager:
  • Hvidløg + løg
  • Dressing
  • Olie
  • Salt + peber
  • Paprika
  • Sukker
  • Oregano
  • Hønsebouillon
  • Mel
  Alt i alt for denne uge er 197,85 kr. Velbekomme! 🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.  
Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.