Madplan for uge 44

uge-44 Så blev det lørdag morgen, hvilket jo betyder madplansdag. Her sidst på måneden har jeg virkelig forsøgt mig ikke at komme over 300 kr, som jo oftest er målet (at være under!), og det er endnu engang lykkedes. Det der med at lave madplaner på budget, jeg elsker det simpelthen. Og alle de skønne kommentarer der hver dag kommer, de gør bare at motivationen er helt i top. Efter sådan en travl uge, er det rart og overskueligt, at madplanen for næste uge er lavet på forhånd, så jeg undgår stressede eftermiddage kl. 16 med begge børn på armen med lange køer - både i forretningen og i trafikken. :-) Og videre til madplanen! Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette. Husk at I kan følge bloggens Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂  

Madplan for uge 44

Mandag – Wokret m. pasta, grøntsager og oksekød Ingredienser
  • 400 g. oksekød
  • 4 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 1 løg
  • 400 g. pasta
  • 1,5 dl. vand
  • Fedtstof
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Gulerødder skrælles og hakkes i tern
  2. Løget skæres groft
  3. Spidskålet snittes fint
  4. Oksekødet brunes i wokken / gryden i fedtstof og gulerødder, løg og spidskål tilsættes
  5. Lad wokretten simre indtil gulerødderne er møre
  6. Kog pasta efter anvisning på pakken og bland i wokken til sidst.
  7. Retten smagtes til med salt og peber
  Tirsdag – Koteletter m. flødekartofler & bønner Ingredienser
  • 500 g. koteletter
  • 1 ps. bønner fra frost
  • 1 kg. kartofler
  • 1 løg
  • 1 tsk. paprika
  • ½ liter madlavningsfløde (18%)
  • Fedtstof til det ildfaste fad + pande
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres tynde skiver
  3. Ildfast fad smørres med fedtstof
  4. Kartoflerne fordeles i fadet.
  5. Løget hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.
  6. Fløde, paprika, salt og peber puttes i en gryde og givet et opkog.
  7. Fløden hældes nu over kartoflerne og bages i ovnen i 1 time.
  8. Koteletterne bankes med kødhammer, krydres og steges på panden i fedtstof
  9. Bønnerne koges efter anvisning på emballagen
  Onsdag – spinatret m. kylling & grøntsager 18902285_432229127153681_799123764_n Ingredienser
  • Olie
  • 3 ps. ris
  • 1,5 dl. vand
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • 6 hakkede spinatkugler fra frost
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Kyllingebrystet skæres i små tern og steges i wokken/dyb pande/gryde.
  2. Kog vand til ris og put 3 poser i. Kog efter anvisning på pakken.
  3. Rød peber og gulerødderne skylles, gulerødderne skrælles og begge dele skæres i skå tynde stænger
  4. Løget skæres i grove tern
  5. Tilsæt vand, gulerødder, spinatkugler, gulerødder, rød peber til wokken, rør rundt og lad det simre i 15-20 min. Det skal være varmt og alt spinaten optøet.
  6. Smag til med salt og peber
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag  Ingredienser
  • 3-stjernet kødpølse
  • Solsikkerugbrød
  • Leverpostej
  • Président smøreost
  • Tusindfryd, smør
TIP: Der kan tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.   Fredag – Farseret porre med kartofler, sauce & wok blanding  Ingredienser
  •  500 gram svinekød
  •  1 løg
  •  2 porrer
  • Fedtstof
  • 2 gulerødder
  • 1 dl. havregryn
  • 1 kg. kartofler
  • ½ dl. vand
  • Rasp
  • Øko. wokblanding
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Skræl, skyl og kog kartoflerne
  2. Skær porrerne i stykker af 7-8 cm og kog dem i 10 min.
  3. Gulerødder og løg rives fint
  4. Rør svinefars, løg, revet gulerødder, havregryn, ½ dl. vand, salt og peber sammen.
  5. Rul herefter fars rundt om porrerne og vend dem i rasp.
  6. Steg farsen med fedtstof på en pande.
  7. Wokblandingen puttes i en wok/gryde og laves efter anvisning på pakken.
  8. Lav en opbagt sovs (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld kartoffelvand i og smag til med salt + peber + kulør)
  Lørdag – Broccoli/porre tærte m. salatblanding & dressing  Ingredienser Dejen: 
  • 100 g. smør
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. vand
Fyld: 
  • 1 broccolihoved
  • 1 porre
  • 4 æg
  • 3 dl. cremefraiche
  • Revet mozzarella
  • 1 løg
  • 1,5 tsk. salt
  • Peber
Tilbehør:
  • Salatblanding
  • Dressing
Opskrift
  1. Smøret smuldres i melet.
  2. Derefter tilsættes er vand og salt – dejen skal samles hurtigt derefter.
  3. Dejen trykkes ud i en tærteform, hvor dejen skal gå halvvejs op af formens sider.
  4. Tærteformen sættes på køl i 20 min. Og der prikkes i bunden med en gaffel og forbages i ovnen i 10 min. På 200 g. alm. Ovn.
  5. Broccolien skæres i små stykker, porren i ringe og koges 1 min under låg – hæld vandet fra til sidst.
  6. Æggene piskes sammen – cremefraiche tilsættes sammen med salt og peber.
  7. Broccoli hældes i tærteformen, æggemassen bagefter og til sidst toppes den med revet mozzaremma.
  8. Den skal bages i ovnen i 35-40 min på 200 g. alm. Ovn.
  9. Tærten serveres med salatblanding og dressing.
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂 Læs: Tips & råd om restemad.  

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind Frugt & grønt 
  • 3 porre = 6 kr. (Tilbud fra torsdag!)
  • Broccolihoved = 12 kr.
  • Salatblanding = 10 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 2 kg. kartofler =  18 kr.
  • 1 peberfrugter = 6 kr.
  • Øko. spidskål = 12 kr.
Brød 
  • Solsikkerugbrød = 10 kr. (Tilbud)
Kølevarer + frost
  • Øko. wokblanding = 10 kr. (Tilbud)
  • Spinatkugler, frost = 10 kr. (Tilbud)
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 20 kr. (Tilbud)
  • 3-stjernet kødpølse = 10 kr. (Tilbud)
  • Président smøreost = 5 kr. (Tilbud)
  • 500 g. koteletter = 25 kr. (Tilbud)
  • Grønne bønner, frost = 10 kr. (Tilbud)
  • Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
  • 4 brunchæg = 12,95 kr.
  • Cremefraiche = 10,50 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 500 g. svinekød = 20,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Madlavningsfløde, 18% = 17,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
Kolonial
  • Kogeposeris = 4,50 kr.
  • Skuer = 4,50 kr.
Basislager denne uge:
  • Mel 
  • Havregryn
  • Rasp
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Vand 
  • Dressing
  • Løg 
  • Paprika
  Alt i alt for denne uge er 295,25 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.