Lækre nemme flødekartofler

22854948_493088604401066_1891409893_n Som småbørnsmor er flødekartofler noget af det, som hitter rigtig meget herhjemme. Ikke så meget på vægt-delen, men det er SÅ nemt bare at smide det i ovnen og lade det passe sig selv, lidt ligesom de ovnstegte frikadeller jeg lavede, som også blev et kanon hit hjemme hos os! Egentlig har jeg aldrig været en haj til at lave flødekartofler, men efter utallige forsøg herhjemme med ovnen tændt, er det endelig lykkedes mig at lave dem, så de ikke slår fejl og bliver helt perfekte. Flødekartoflerne blev cremede og lækre, uden at der bliver for lidt sauce. Sidst vi fik flødekartofler, lavede vi det til skinke og bønner. Et stort hit herhjemme. Men det er også ret godt til frikadeller, karbonader, hamburgerryg, bøffer mm. Opskriften nedenfor er til 2 voksne og 2 børn. Der vil vises opskrift, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog nævner jeg hvad der skal bruges fra basislageret. Velbekomme! 🙂  

Flødekartofler (4 pers.)


Ingredienser 
  • 1 kg. kartofler
  • 1 løg
  • 1 tsk. paprika
  • ½ liter madlavningsfløde (18%)
  • Fedtstof til det ildfaste fad
  • Salt + peber
  Opskrift 
  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres tynde skiver
  3. Ildfast fad smørres med fedtstof
  4. Kartoflerne fordeles i fadet.
  5. Løget hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.
  6. Fløde, paprika, salt og peber puttes i en gryde og givet et opkog.
  7. Fløden hældes nu over kartoflerne og bages i ovnen i 1 time.
 

Indkøbseddel fra Rema 1000

Frugt & grønt 
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
Kølevarer + frost
  • ½ liter madlavningsfløde (18 %) = 17,95 kr.
Fra basislager:
  • Løg 
  • Fedtstof 
  • Salt + peber 
  • Paprika
  I alt for denne lækre simple ret bliver det 27,95 kr. for 4 personer. Velbekomme!   22883072_493088601067733_445118140_n 23022204_493088611067732_783779494_n  
Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram