Single-madplan #12

Godaften til jer! Så er der endnu engang en single madplan udgivet. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂  

Madplan for singler

Mandag – Brændende Kærlighed Ingredienser
  • 250 gram kartofler
  • ½ pk. bacon i skiver (resten gemmes til tirsdag)
  • 1 løg
  • 1 dl. minimælk
  • 15 gram smør
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Skræl kartoflerne & skær dem i små stykker
  2. Kog kartoflerne til de er møre
  3. Mos kartoflerne med en elpisker
  4. Tilsæt mælk lidt af gangen
  5. Tilsæt smør
  6. Smag til med salt og peber
  7. Skær baconen i stykker og svits det på panden
  8. Tilsæt løg til panden til de er bløde
  9. Og server mos med bacon & løg.
  Tirsdag – Kartoffel/porresuppe m. baconknas 
Ingredienser
  • 300 gram kartofler i små tern
  • 1 spsk. smør
  • lidt mælk
  • ½ porrer (det hvide) - resten gemmes til lørdag.
  • Vand så det dækker kartoflerne
  • ½ grøntsagsbouillon
  • ½ pk. bacon i skiver
Opskrift
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porre skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt mælk i suppen hvis den er for tyk
  7. Smag til med salt og peber
  8. Skær resten af baconen i stykker og svits det på panden til det har den konsistens som ønsket (gerne knas)
  9. Server!
 
Onsdag – Kyllingebryst m. pasta, broccoli og stegte svampe 20631551_460361801007080_28021627_n
  • 1 kyllingebrystfilet
  • 120 g. pasta
  • 1/4 broccolihoved
  • 100 g. champignon
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  Opskrift 
  1. Broccolien skylles og 1/4 skæres i meget små buketter (resten gemmes til lørdag)
  2. Pastaen sættes over til kogning – når de er halvt færdige tilsættes broccolien
  3. Kyllingen krydres med salt og peber og steges på panden i fedtstof
  4. Champignonerne rense, skæres i skiver og steges på panden sammen med kyllingen (gem fedtstoffet når det er stegt)
  5. Hæld vandet fra pastaen & broccolien og vend det hele sammen med fedtstoffet fra kyllingen & svampene.
  6. Kyllingen kan med fordel efter stegning skæres i skiver og ikke serveres hele.
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag Ingredienser
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Kogte kartofler
  • Hamburgerryg
TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.   Fredag – Hjemmelavede nuggets m. ovnstegte kartofler og aioli Ingredienser
  • 1 kyllingebrystfilet
  • Mel + vand
  • Rasp
  • 250 g. kartofler
  • Olie + Herbes De provence + salt
  • Hvidløgsaioli
Opskrift
  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft
  2. Kyllingebrystet renses for fedt, sener mm. og skæres i 6-7 stykker.
  3. Mel og vand røres til en tyk masse og kyllingen vendes deri først og dernæst i rasp
  4. Kyllingen ligges på en bageplade og en anelse olie hældes over dem
  5. Kartoflerne skylles og skæres i både/stænger (der skal være skræl på), derefter vendes de i olie, salt og Herbes De Provence
  6. Kartoflerne fordeles på den anden side af bagepladen og bages i ovnen i 40-45 min. De skal være godt gyldne og sprøde.
  7. Kyllingen skal have ca. 30 min på 200 grader varmluft.
  8. Server de færdige nuggets med ovnstegte kartofler og aioli
  Lørdag – Broccoli/porre tærte m. salatblanding & dressing (tilegnet 4 pers.) Ingredienser Dejen: 
  • 100 g. smør
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. vand
Fyld: 
  • Resten af broccolien fra onsdag
  • ½ porre fra tirsdag
  • 4 æg
  • 3 dl. cremefraiche
  • Revet mozzarella
  • Skinke i tern
  • 1 løg
  • 1,5 tsk. salt
  • Peber
Tilbehør:
  • Salatblanding
  • Dressing
Opskrift
  1. Smøret smuldres i melet.
  2. Derefter tilsættes er vand og salt - dejen skal samles hurtigt derefter.
  3. Dejen trykkes ud i en tærteform, hvor dejen skal gå halvvejs op af formens sider.
  4. Tærteformen sættes på køl i 20 min. Og der prikkes i bunden med en gaffel og forbages i ovnen i 10 min. På 200 g. alm. Ovn.
  5. OBS! Af denne ret er der helt sikkert rester, hvis ikke også en omgang frokost dagen efter.
  6. Broccolien skæres i små stykker, porren i ringe og koges 1 min under låg - hæld vandet fra til sidst.
  7. Æggene piskes sammen - cremefraiche tilsættes sammen med salt og peber.
  8. Broccoli og skinke hældes i tærteformen, æggemassen bagefter og til sidst toppes den med revet mozzaremma.
  9. Den skal bages i ovnen i 35-40 min på 200 g. alm. Ovn.
  10. Tærten serveres med salatblanding og dressing.
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂 Læs: Tips & råd om restemad.  

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind. Frugt & grønt:
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Porre = 4 kr.
  • Broccolihoved = 12 kr.
  • 100 g. champignon i skiver = 6 kr.
  • Salatblanding = 10 kr.
Brød:
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
Kølevarer + frost:
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Smør, tusindfryd = 10,5 kr.
  • Minimælk = 6,5 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Cremefraiche = 10,50 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr-
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • 4 brunch æg = 12,95 kr.
Kolonial: 
  • Skruer = 4,50 kr.
  • Hvidløgsaioli = 12,95 kr.
Fra basislager:
  • Løg 
  • Salt + peber
  • Vand 
  • Grøntsagsbouillon
  • Fedtstof 
  • Olie + Herbes De Provence
  • Mel 
  • Rasp
  • Dressing 
  Alt i alt for denne uge er 178,90. Velbekomme! 🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.  
Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.