Abehjerne

Abehjerne er en fantastisk pastaret for hele familien! Jeg elsker at lave den, da den faktisk bare står og passer sig selv i ovnen. Man kan lave retten på mange forskellige måder, men denne slår aldrig fejl! Senere prøver jeg med spinat og løg/hvidløg i. :-)                         Abehjerne indeholder følgende:  500 gram penne (pasta) 0,5 liter madlavningsfløde 200 gram bacon 300 gram skinketern/strimler Revet ost  Salt + peber   How to:

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn (overunder)
  2. Koge pastaen til den næsten er færdig
  3. Steg baconen på en tør pande
  4. Tag et dybt fad og put derefter pastaen i bunden
  5. Det ristede bacon skal herefter over pastaen, sammen med skinken og så fløde over
  6. Sidst skal du drysse revet ost over.
  7. Pastaretten skal ca. have 20 minutter i ovnen - til osten er helt smeltet og gylden.
  Budget til abehjerne: Jeg handler næsten altid i Rema 1000, så dette vil være priserne derfra. Dog kan det variere! Men så står det tydeligt skrevet :-) 500 gram penne (pasta) = 5 kr 0,5 liter madlavningsfløde = 16 kr. 200 gram bacon = 12 kr. 300 gram skinketern/strimler = 15 kr. Revet ost = 10 kr. Salt + peber I alt = 58 kr.   Vi spiste retten og var 2 voksne og 1 barn. Vi fik spist halvdelen, så der var til dagen efter også. Men 58 kr. for mad, som kan holde i 2 dage. (Husk at putte det på køl). Så hvis det bliver spist over 2 dage, så koster retten simpelthen kun 29 kr! Og så er der endda stadig en halv pakke revet ost tilbage, da vi herhjemme ikke brugte en hel pakke.   Vanvittigt billigt lækkert mad for 3 personer til 2 dage! :-)