Single madplan #10

single Så blev det endnu engang tid til en single madplan for næste uge. Jeg håber sådan, I har fået god brug af den sidste. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Som altid vil mine madplaner altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂  

Madplan for singler

Mandag – Svensk pølseret  Ingredienser
  • 3-4 pølsehornspølser
  • 1/4 tomatpuré (ud af 140 g.)
  • 200 gram minikartofler
  • 50 g. gulerødder
  • ½ finthakket løg
  • ½ dl. fløde
  • ½ dl. mælk
  • Smør
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Kog kartoflerne og lad dem køle af
  2. Skær pølserne og kartoflerne i små skiver
  3. Pil og hak løget fint
  4. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver
  5. Løg svitses i en gryde i smør - gulerødder tilsættes og steges yderligere i 5 minutters tid
  6. Pølserne tilsættes - derefter mælk og tomatpuré
  7. Lad det koge i 5 minutters tid og tilsæt derefter fløde og kartofler
  8. Giv retten et hurtigt opkog og smag til med salt og peber
  9. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk
  Tirsdag – Karbonader m. kartofler, sovs & grøntsagsblanding  Ingredienser
  •  500 g. hk. svinekød
  • 275 g. kartofler
  • Grøntsagsblanding (frost)
  • Rasp + mælk
  • Fedtstof
  • Kulør
  • Salt + peber
Opskrift
  1. 500 g. svinekød formes til 4 eller 6 bøffer.
  2. Bøfferne vendes først i mælk og så i rasp og steges på panden i fedtstof  (resten fryses ned til søndag)
  3. Skræl kartofler, skær dem halve og kog dem
  4. Sovsen laves – fedtstof og mel piskes sammen til en “smørbolle”. Derefter kommes kartoffelvand over i gryden og alle klumperne røres ud. Smag den til med salt, peber og væde fra panden, som bøfferne har stegt i. Til sidst kommes kulør i.
  5. Grøntsagsblanding (hvor meget man ønsker) koges efter anvisning på pakken.
OBS! Raspen holder fint ved køddet trods vending i mælk i stedet for æg. 75 gram kartofler gemmes til rugbrød torsdag.    Onsdag – Wokret m. pølser og grøntsager  Ingredienser
  • 4 pølsehornspølser
  • 85 g. nudler
  • Grøntsagsblanding
  • ½ rødløg
  • Revet parmasanost
  • Fedtstof
Opskrift
  1. Kog nudlerne efter anvisning på pakken
  2. Pølserne steges med løg i en wok/gryde i fedtstof
  3. Grøntsagsblanding (frost) tilsættes med ønsket mængde i wokken
  4. Nudlerne tilsættes til sidst når grøntsagerne er svitset godt i workken - vend det hele godt rundt.
  5. Server med revet parmasanost på toppen.
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag Ingredienser
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Kartofler
  • Tomat
  • Hamburgerryg
TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.   Fredag –  Laks i ovn med bagte kartofler og frisk salat Ingredienser
  • Lakseportioner fra frost (2 stk i pakken)
  • 2 bagekartofler
  • Smør
  • Lidt olie
  • 1 iceberg
  • Cherrytomater
  • ½ agurk
  • 1 rød peber
  • ½ rødløg
  • Dressing
  • Salt
Opskrift
  1. Sørg for at laksen er tøet op og put dem i et ovnfast fad
  2. Skær en halv rød peber i skiver og læg ved laksen
  3. Put 1 tsk. smør ovenpå hver laks
  4. Laksen skal have 30 min i ovnen (over/under) ved 200 grader
  5. Rens de bagte kartofler og sørg for, at de er helt tørre
  6. Glid lidt olie på skrællen, da det sikrer en sprød overflade
  7. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid smør og salt ned i krydset
  8. Bag kartoflerne midt i ovnen på 200 grader (over /under) i 1 – 1,5 time.
  9. Skær alt salaten og det halve rødløg ud og top det med dressing ved servering.
OBS! De bagte kartofler kan med fordel krydres bagefter med friske krydderurter. Salaten skal gemmes til lørdag.    Lørdag – Pitabrød  Ingredienser
  • ½ rødløg (resterne af fredag)
  • Cherrytomater
  • Skinke i tern
  • Iceberg (rester fra fredag)
  • Agurk  (rester fra fredag)
  • Majs
  • Pitabrød
  • Dressing
Opskrift
  • Salat fra fredag findes frem
  • Pita varmes i ovnen efter anvisning på pakken
  • Pita spises med lækker dressing.
OBS! Resterne af pitabrødene kan snildt bruges til disse lækre minipizzaer til frokosten. Husk at resterne fra denne dag af salat og skinke kan bruges til restedagen søndag.    Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂 Læs: Tips & råd om restemad.  

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind. Frugt & grønt:
  • 650 g. kartofler = 10 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 1 peberfrugt= 7 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • 2 bagekartofler = 5 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
Brød:
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • Pitabrød = 3,95 kr.
Kølevarer + frost:
  • Pølsehornspølser = 11,95 kr.
  • Madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Mælk = 6,5 kr.
  • Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
  • 500 g. svinekød = 19,95 kr.
  • Grøntsagsblaning, frost = 8,95 kr.
  • Revet parmasanost = 11,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Lakseportioner fra frost (2 stk i pakken) = 19,95 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
Kolonial: 
  • Bloknudler = 5 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  Fra basislager:
  • Tomatpasta 
  • Løg + rødløg 
  • Salt + peber 
  • Rasp 
  • Fedtstof + olie 
  • Kulør 
  • Dressing 
  Alt i alt for denne uge er 212,55 kr. Velbekomme! 🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.   Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.