Madplan for uge 41

uge-41 Så blev det lørdag igen, hvilket jo betyder madplansdag. Først og fremmest vil jeg gerne sige kæmpe tak for alle jeres søde kommentarer I løbet af min tid som blogger - jeg er fuldstændig overvældet. Jeg vidste slet ikke, at der var SÅ stor efterspørgsel på billige madplaner. Men jeg er blevet væltet omkuld, og jeg har som altid nye tiltag til bloggen der ligger lige under overfladen. Så tak - det er slet ikke ord nok. <3 Tilbage til madplanen! Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette. Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂  

Madplan for uge 41

Mandag – Porre bacon tærte m. vinterslaw Ingredienser
  • 2 spsk. vand
  • 180 g. mel
  • 100 g. smør
  • 4 porre
  • 1 pk. bacon i tern (200 g.)
  • 4 æg
  • 2 dl. mælk
  • Salt + peber
  • Vinterslaw / hvidkålssalat
  • Dressing
Opskrift
  1. Bland mel, smør og vand sammen. Dejen skal stå på køl mindst 20 min! 
  2. Rul dejen ud på bordet og form den som en cirkel - fordel den derefter på et tærtefad (den skal op af kanten derpå)
  3. Så laves fyldet. Porrene skæres i skiver og koges ved svag varme i 3-4 min. (tages derefter af til afdrypning)
  4. Bacon steges sprødt på panden og lægges i et stykke køkkenrulle til at tage det værste fedt.
  5. Bacon og porre puttes ned over tærtedejen.
  6. Æg, salt, peber og mælk blandes til en æggemasse og hældes over tærtefyldet.
  7. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 40-45 min.
  8. Tærten serveres med en lækker vinterslaw med dressing til.
  Tirsdag – Fiskefrikadeller m. ovnstegte kartofler, bønner & bearnaisesauce Ingredienser
  • 400 g. hakket fiskefars
  • 1 kg. kartofler
  • 1 pk. bønner
  • 1 dl. olie
  • Herbes de provence
  • Salt + peber
  • Fedtstof (margarine)
  • Bearnaisesauce
Opskrift
  1. Tænd ovnen på 200 g.
  2. Kartoflerne gøres rene med en svamp, skæres i små tern og vendes i en skål med olie, salt og herbes de provence
  3. Find en bageplade, dæk den med bagepapir og hæld kartoflerne på – de bages i ovnen i ca. 45 min – eller til de er sprøde og gyldne udenpå.
  4. Fiskefarsen formes til boller og steges på panden i fedtstof ca 3-4 min. på hver side
  5. Bønnerne koges efter anvisning på pakken
  6. Bearnaisesaucen laves ved at hælde 4-5 dl. mælk i en gryde og lad det varme godt op
  7. Tilsæt derefter 2 breve bearnaisesauce og lad det koge godt op.
  8. Server fiskefrikadellerne med kogte bønner, ovnstegte kartofler og bearnaisesauce.
  Onsdag - Kylling i karry m. blomkålsris  Ingredienser
  • 1350 g. fersk kylling
  • 3-4 gulerødder
  • Mælk
  • 1 blomkål
  • Karry
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Vand
Opskrift
  1. Gulerødder skrælles og skæres i små tern
  2. Kog kyllingen i vand der dækker kyllingen til den er mør og falder fra hinanden (gerne 1-1,5 time)
  3. Når der er ca. 15 min. tilbage af kyllingen kommes gulerødderne i.
  4. Gem 4 dl. vand kyllingen har kogt i.
  5. Mål 500 gram kylling af, resten af kyllingen gemmes til lørdag.
  6. Fedtstof smeltes i en gryde og 2 tsk. karry svitses. Vandet fra kyllingen tilsættes sammen med gulerødderne i gryden og med 1,5 dl. mælk
  7. Lad det koge op og smag til med salt og peber - er saucen for tynd jævnes den med mel og vand.
  8. Fjern bladene fra blomkålet, skyld hovedet og riv det fint på et rivejern.
  9. Kog vand og hæld udover blomkålsrisene - lad det trække et par minutter (si "risene")
  10. Put kyllingen i sovsen, rør rundt og server med lækre blomkålsris!
OBS! Husk at gemme resterne af kyllingen til lørdag.    Torsdag – klassisk rugbrødsdag  Ingredienser
  • 1 pk. rugbrødre (rugbrød)
  • Tusindfryd, smør
  • Tomat
  • Gøl kødpølse
  • Markel
  • Leverpostej
TIP: Der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.   Fredag – Byg selv burger m. pommes frites  Ingredienser
  • 1 pk. burgerboller
  • 500 gram oksekød
  • Cheddar i skiver
  • Tomater
  • 1 pk. pommes frites
  • Agurk
  • Iceberg
  • Rødløg
  • Ketchup
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Dressing.
Opskrift
  1. Tænd ovnen efter anvisning på pakken med pommes frites
  2. Put pommes på en bageplade og bag dem efter anvisning på pakken
  3. Form oksefarsen til 4 bøffer
  4. Krydder bøfferne med salt og peber
  5. Steg dem på panden i fedtstof, når de er ved at være færdige puttes osten burgerne og steges videre ved svag varme (vend ikke bøfferne når osten er kommet på)
  6. Varm bollerne i ovnen efter anvisning på pakken
  7. Skær salat, agurk, tomat, rødløg i ringe og put i forskellige skåle
  8. Byg dine burgere som du ønsker.
    Lørdag – Thai kokossuppe m. kylling Ingredienser
  • 6 dl. vand
  • 2 ds. kokosmælk (2*400 ml)
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 spsk. olie
  • 1 pose thai blanding (frost)
  • 3 stk. hønsebouillonterninger
  • Kyllingen i stykker fra onsdag.
Opskrift (fra selve emballagen)
  1. Rør vand og kokosmælk sammen med majsstivelse i en skål
  2. Verm olien på i en gryde ved høj varme
  3. Tilsæt den frosne thai blanding - lad den stege i 3 min.
  4. Kom kokosmælk blandingen i sammen med hønsebouillonterningerne - bring det i kog
  5. Skru ned for varmen og lad suppen koge i ca. 3 min - tilsæt hønsekød skåret i små tern. (Alt efter hvor mange rester der er fra fredag, der skulle gerne være en del - brug hvad der passer til jeres familie.)
  6. Server en lækker suppe.
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂 Læs: Tips & råd om restemad.   Indkøbsliste fra Rema 1000 Husk at tjekke basislageret inden du handler ind Frugt & grønt 
  • 4 porre = 12 kr. (Tilbud)
  • Vinterslaw = 15 kr. (Tilbud)
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Gulerødder = 7 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Blomkål = 12 kr.
Brød 
  • 1 pk. burgerboller = 9,95 kr.
  • 1 pk. rugbrød (rugbrødre) = 8 kr. (Tilbud)
Kølevarer + frost
  • 400 g. fiskefars = 20 kr. (Tilbud)
  • Fersk kylling, 1350 g. = 29 kr. (Tilbud)
  • 1 ps. thaiblanding, frost = 5 kr. (Tilbud)
  • Gøl kødpølse = 8 kr. (Tilbud)
  • Smør = 10,50 kr.
  • 1 pk. bacon = 9,95 kr.
  • 4 æg = 12,95 kr.
  • 2 l. minimælk = 11 kr.
  • 1 pk. bønner = 9,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • Cheddar i skiver = 10 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • 1 pk. pommes frites = 6,47 kr. (først tilbud torsdag!)
Kolonial
  • Bearnaisesauce = 9,95 kr.
  • Makrel = 5 kr.
  • 2 ds. kokosmælk = 17,90 kr.
Basislager denne uge:
  • Mel 
  • Olie 
  • Herbes De Provence
  • Fedtstof 
  • Hønsebouillon
  • Karry 
  • Salt + peber 
  • Løg + rødløg 
  • Ketchup + dressing 
  • Majsstivelse 
Alt i alt for denne uge er 297,07 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.