Madplan for uge 40

uge40 Lørdag igen igen! Jeg elsker lørdage efterhånden - så mange mennesker der bliver inspireret, og så er jeg sikker på at madplanen for næste uge også er i hus for os herhjemme. Mange fordele og en yderst lækker madplan, som jeg glæder for at præsentere for min jer! Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette. Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂  

Madplan for uge 40

Mandag – Champignonsuppe m. brød Ingredienser
  • 2 løg
  • 500 g. champignon (frost)
  • 1 liter hønsebouillon (2 terninger og vand)
  • 35 g. smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2,5 dl. fløde
  • Citronsaft
  • Baguettes
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Løgene pilles og hakkes fint
  2. Sauter løgene i smør i en gryde – tilsæt derefter champignon
  3. Drys mel over løgene og champignonerne til melet er suget ind i fedtstoffet
  4. Hæld fonden (bouillon) over i gryden lidt efter lidt og pisk det hele sammen.
  5. Lad det simre i 20-30 min.
  6. Smag til med fløde, salt, peber og citronsaft
  7. Baguettes varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.
  Tirsdag – Ratatouille m. kylling og ris  Ingredienser
  • 1 pk. ratatouille (frost)
  • 3 ps. ris
  • 450 g. kyllingebrystfilet
Opskrift
  1. Kyllingen skæres i små tern og vendes i salt og peber
  2. Kyllingen steges derefter på en pande - ratatouille hældes ved efter anvisning på pakken
  3. Ris koges efter anvisning på pakken.
  4. Server!
  Onsdag – Medister m. kartofler, stuvet spidskål og kogte gulerødder.  Ingredienser
  • Baby karotter (frost)
  • 500 g. medister
  • Et spidskål
  • 1 kg. kartofler
  • Mel + fedtstof
  • Mælk
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Kartoflerne skrælles, halveres og koges i letsaltet vand
  2. Babygulerødderne koges efter anvisning på pakken
  3. Medisteren steges på panden i fedtstof (den behøver ikke at blive kogt først, det gør vi aldrig)
  4. Snit spidskålet fint
  5. Put det snittede spidskål ned i kogende vand i 10 min minutter
  6. Hæld væden fra kålet og brug lidt af det senere til sovsen – resten smides ud.
  7. Lav en opbagt hvid sovs (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld væden fra det kogte hvidkål i og en smule mælk. Smag til med salt, citronsaft + peber)
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag  Ingredienser
  • Schulstad kernegrov
  • Tusindfryd, smør
  • Kødpølse
  • Røget medister
  • Sønderjysk spegepølse
TIP: Der tilføjes agurk, løg, tomat, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.   Fredag – Pasta & kødsauce  Ingredienser
  • 500 g. hk. oksekød
  • 6 gulerødder
  • 1 rød peber
  • ½ ds. majs
  • 3 fede hvidløg
  • 2 løg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 400 g. penne pasta
  • Oksebouillonterning + 3 dl. vand
  • Mel + vand
  • Fedtstof
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Gulerødderne skrælles og rives fint
  2. Den røde peber snittes fint
  3. Hvidløg og løg pilles og hakkes ligeledes fint
  4. Pastaen koges efter anvisning på pakken
  5. Oksekødet brunes i en gryde i fedtstof - løg og hvidløg tilsættes
  6. Når det har simret og stegt lidt hældes gulerødder, hakkede tomater, rød peber og majs i.
  7. Oksebouillon + vand tilsættes og det simre indtil pastaen er færdig.
  8. Til sidst jævnes saucen med mel+vand rørt sammen og smages til med salt og peber.
  Lørdag – Bøf i folie m. bagte kartofler & blandet salat Ingredienser
  • 1 rød peber
  • 1 løg
  • 500 g. hk. oksekød
  • Cherrytomater
  • 4 bagekartofler
  • Salatblanding (mix) + majs
  • Smør
  • Salt + peber
  • Dressing
Opskrift 
  1. Farsen formes til 4 store bøffer og krydres med salt og peber
  2. Bøfferne steges let på panden og puttes derefter over i folie.
  3. Løg, cherrytomater og rød peber skæres i små tern og puttes ovenpå bøfferne - folien lukkes om bøfferne
  4. Rens bagekartoflerne og sørg for, at de er helt tørre
  5. Glid lidt olie på skrællen, da det sikrer en sprød overflade
  6. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid smør og salt ned i krydset
  7. Bag kartoflerne midt i ovnen på 200 grader (over /under) i 1 time
  8. Når der er ved at være 10 min tilbage fra at kartoflerne er færdige, puttes bøfferne ind i ovnen sammen med kartoflerne og bages færdig.
  9. Salatblandingen mixes sammen med halve cherrytomater og majs og er nu klar til servering med en lækker dressing!
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂 Læs: Tips & råd om restemad.   Indkøbsliste fra Rema 1000 Husk at tjekke basislageret inden du handler ind Frugt & grønt 
  • Spidskål = 10 kr. (tilbud)
  • 1 kg. kartofler = 6 kr. (tilbud)
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 4 bagekartofler = 10 kr.
  • Salatblanding = 10 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • 2 røde peber = 12 kr.
Brød 
  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Schulstad kernegrov = 10 kr.
Kølevarer + frost
  • Kødpølse = 5 kr. (tilbud)
  • Røget medister = 5 kr. (tilbud)
  • Sønderjysk spegepølse = 5 kr. (tilbud)
  • 500 g. champignon, frost = 8 kr. (tilbud) 
  • Ratatouille, frost = 10 kr. (tilbud) 
  • Baby karotter, frost = 8 kr. (tilbud) 
  • 500 g. medister = 10 kr. (tilbud)
  • 1000 g. hakket oksekød = 45,90 kr.
  • Mælk = 6,50 kr.
  • 2,5 dl. fløde = 7,95 kr.
  • Tusindfryd, smør = 10,50 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
Kolonial
  • Ris = 4,50 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Penne pasta = 5,95 kr.
Basislager denne uge:
  • Løg + hvidløg 
  • Oksebouillon 
  • Hønsebouillon 
  • Fedtstof 
  • Mel 
  • Citronsaft 
  • Salt + peber 
  • Dressing 
Alt i alt for denne uge er 247,90 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.   Som noget nyt kan I få en mail hver gang jeg laver et nyt indlæg. Følg blot linket her: http://bloggersdelight.dk/follow/187614/