Single madplan #8

single Hej med jer igen! Så blev det endnu engang tid til en single madplan for næste uge. Jeg håber sådan, I har fået god brug af den sidste. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud - eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂  

Madplan for singler

Mandag – Cowboytoast Ingredienser
  • 120 g. oksekød
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1 æg
  • 1 løg
  • Smør
  • Ketchup
  • 4 skiver toastbrød
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Fars, salt, peber, soyasauce og æg røres sammen
  3. Lad det hvile på køl i 15 min.
  4. Læg 2 skiver brød på en bageplade og put 60 g. kød på hver af skiverne
  5. Bag brødet i ovnen (uden top) i 12 min.
  6. Løget skæres i tynde ringe og brunes på panden i smør til de er bløde
  7. Når brødene tages ud af ovnen kommes toppen (de sidste skiver) oven på igen og laves i toastmaskinen
  8. Kom blødeløg og ketchup i toasten, når den er færdig i maskinen og server!
 
Tirsdag - Hakkedrenge m. bearnaisekartofler & ærter Ingredienser
  • 200-250 g. kartofler
  • 130 g. hakket oksekød
  • 1 breve bearnaise
  • 2,5 dl. mælk
  • Ærter
  • Salt + peber
Opskrift 
  1. Farsen formes til 1 stor bøf og krydres med salt og peber
  2. Bøffen steges på panden i fedtstof  indtil den er gennemstegt
  3. Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand til de er møre
  4. Mælken varmes i en gryde og brevet tilsættes – der røres godt rundt under opkog til saucen har en tykkere konsistens
  5. Ærterne koges i 5 min.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne (gem 1 dl.) og vend bearnaisesaucen med det gemte kogevand og server med fars hakkedrenge og ærter!
OBS! Resterne af oksekøddet kan bruges til restedagen søndag.    Onsdag – Pita-pizza m. kylling, mozzarella og tomat Ingredienser
  • 2 stk. pitabrød
  • Pizzasauce
  • Kylling i tern
  • 4 øko. cherrytomater
  • 4 skiver frisk mozzarella
Opskrift
  1. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn
  2. Pitabrødene ligges på en bageplade
  3. Skær tomaterne og mozzarella i tynde skiver
  4. Pizzasauce puttes på, sammen med tomater og ost
  5. Bages i ovnen til brødet er sprødt og gylden og osten er smeltet.
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag Ingredienser
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Æg
  • Tomat
TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.   Fredag – Medister i grøntsagsfad  Ingredienser
  • 500 g. medister
  • 4 gulerødder
  • 6 kartofler
  • 2 løg
  • 1 porre
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 6 cherrytomater
  • Salt + peber
Opskrift 
  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Gulerødder, kartofler, tomater, løg, porre skæres i mindre stykker
  3. Grøntsagerne lægges i et ildfast fad
  4. Medisteren koges i 10 min. og brunes på en pande
  5. Medisteren skæres i grove tern og tilsættes det indfaste fad
  6. Fløden hældes over fadet og gives 50 min. i ovnen.
OBS! Her er stensikkert rester, som kan nydes søndag også eller til frokost lørdag.    Lørdag – Gulerodssuppe m. suppehorn & brød Ingredienser
  • 225 gram gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 4 dl. grøntsagsbouillonvand (2 stk. terninger)
  • 1 dl. fløde
  • 1,5 spsk. olie
  • Baguette
  • 100 g. suppehorn
  • salt + peber
Opskrift
  • Suppehorn koges efter anvisning på pakken
  • Skræl gulerødder og skær dem i små tern
  • Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
  • Olien varmes op i en gryde og løg/hvidløg steges (ikke brune!)
  • Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder
  • Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
  • Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Brød varmes i ovnen efter anvisning på pakken.
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂  

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind. Frugt & grønt:
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Øko. cherrytomater i bk. = 11 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 1 porre = 4 kr.
Brød:
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • Toastbrød = 4,20 kr.
  • Pitabrød = 3,95 kr.
  • Baguette = 3,95 kr.
Kølevarer + frost:
  • Tusindfryd = 10,50 kr.
  • Æg = 12,95 kr.
  • Leverpostej = 7,5 kr.
  • Frisk mozzarella = 5,25 kr.
  • 500 g. oksekød = 22,95 kr.
  • 500 g. medister = 19,95 kr.
  • Kylling i tern = 12,85 kr.
  • Mælk = 6,5 kr.
  • Ærter (frost) = 9,15 kr.
  • 250 ml. madlavningsfløde = 7,95 kr.
Kolonial: 
  • Bearnaisesauce = 9,85 kr.
  • Pizzasauce = 5,80 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.
  Fra basislager:
  • Soyasauce
  • Løg + hvidløg
  • Grøntsagsbouillon
  • Olie
  • Ketchup
  • Salt + peber
  Alt i alt for denne uge er 188,75 kr. Velbekomme! 🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.   Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.