Madplan for uge 39

39 Lørdag igen - en dag mange tusinde mennesker efterhånden ser frem til - og samme her! Jeg elsker at dele mine madplaner med jer - hvergang! Og denne gang ved jeg godt at der er mulighed for slagtning med mandagens menu, men det er ligemeget, for herhjemme er det ved at blive vinter. Det er koldt, det regner og vejret er simpelthen lige til pandekager med en ordentlig omgang is. Som barn fik jeg ofte pandekager og jeg elskede det. I dag hænger det stadig ved, og det er noget, jeg gerne vil give videre til mine børn. De overlever en enkelt dag uden grøntsager :P Tilbuddene starter altid om søndagen i Rema 1000, så start først med at handle ind i morgen, for ellers får I ikke tilbuddene med og derved ikke besparelsen, som er sidst i indkøbslisten. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn, indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette. Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid.🙂  

Madplan for uge 39

Mandag – Pandekager med danske jordbær, trefarvet flødeis & marmelade 19024876_435779056798688_3822109793884237380_o Ingredienser
  • 100 gram margarine/smør/olie
  • 500 g. hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 4 spsk. cremefraiche + 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 10 dl. minimælk
  • 1 liter trefarvet flødeis
  • Jordbærmarmelade
  • Fedtstof
Opskrift 
  1. Find en skål
  2. Mel, sukker og 2 tsk. vaniljesukker blandes sammen.
  3. Cremefraiche og de sidste 2 tsk. vaniljesukker blandes sammen og hældes over i skålen med de tørre ingredienser
  4. Halvdelen af mælken hældes i skålen og der piskes godt
  5. Margarinen/smør smeltes og hældes også over i skålen sammen med resten af mælken.
  6. Steg dem på panden (gerne papirstynde), i fedtstof – der skulle gerne blive 24 stk. ca.
  7. De lækre pandekager serveres med trefarvet flødeis, lækre danske jordbær og marmelade
  Tirsdag – Kæmpe portion pasta & kødsovs m. salat  Ingredienser
  • 3 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 pk. bacon
  • 1 pk. cocktailpølser
  • 500 gram hakket oksekød
  • 3 fede hvidløg
  • 3 ds. hakkede tomater m. krydderi
  • 4-500 gram pasta
  • Easy Tasty Salatskål (salatmix)
  • 4 tsk. oregano
  • Salt + peber
  • Mælk
  • fedtstof
Opskrift
  1. Hak løg og gulerødder i små tern
  2. Brun kødet i en gryde med fedtstof
  3. Tilsæt løg og oregano når kødet næsten er brunet færdigt
  4. Steg bacon på en pande og bagefter over i gryden sammen med cocktailpølserne
  5. Pres de fede hvidløg i gryden og dernæst put de hakkede tomater i.
  6. Tilsæt mælk, salt og peber efter konsistens og smag
  7. Lad det simre til grøntsagerne er møre – jo længere tid jo bedre.
  8. Er det ikke tykt nok, lav her en jævning og jævn sovsen.
OBS! Gem resterne af kødsovs til onsdag.    Onsdag – Shepherds pie med bagte gulerødder Ingredienser
  • Rester af kødsovs fra tirsdag
  • 1 kg kartofler
  • 500 g. gulerødder
  • 60 gram smør
  • 1 tsk. oregano
  • 3 spsk. olie
  • 1,5 dl. mælk
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Put resterne af kødsovsen i et fad
  2. Kog kartoflerne til de er møre (skær dem gerne i små stykker, så går det hurtigere)
  3. Tænd ovnen på 200 grader over/under.
  4. Pisk kartoflerne med en elpisker, tilsæt forsigtigt mælk og smør
  5. Smag til med salt og peber
  6. Hæld kartoffelmosen over kødsovsen i fadet
  7. I ovnen med fadet i 40 minutter.
  8. Gulerødderne skylles og skæres i halve (i halve stænger) og vendes med olie, lidt salt og oregano.
  9. De puttes i et ildfast fad og bages i ovnen i 30 min.
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag  Ingredienser
  • 2 x fuldkornsrugbrød
  • Tusindfryd, smør
  • Kyllingebrystfilet - pålæg
  • Leverpostej
  • Laksesalat
  • Frilandsæg (6 stk.)
TIP: Der tilføjes agurk, løg, tomat, mayonnaise, remulade, ristede løg, mm.   Fredag – karbonader m. kartofler, sovs og blomkålsblanding  Ingredienser
  • 500 g. hk. svinekød
  • 1 kg. kartofler
  • Blomkålsblading
  • Kulør
  • Rasp + mel + vand
  • Fedtstof
  • Salt + peber
Opskrift
  1. 500 g. svinekød formes til 4 eller 6 bøffer.
  2. Bøfferne vendes først i en tyk meljævning (me+vand røres sammen) og så i rasp og steges på panden i fedtstof
  3. Skræl kartofler, skær dem halve og kog dem
  4. Blomkålsblandingen koges efter anvisning på pakken.
  5. Sovsen laves – først fedtstof og mel piskes sammen til en “smørbolle”. Derefter kommes kartoffelvand og en smule grøntsagsvand over i gryden og alle klumperne røres ud. Smag den til med salt, peber og væde fra panden, som bøfferne har stegt i. Til sidst kommes kulør i.
  Lørdag – Ovnbagt kylling m. ovnstegte kartofler, friske peberfrugter, radiser og avocado  Ingredienser
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 1 kg. kartofler
  • Peberfrugtmix (3 i 1)
  • Radiser m. top
  • Avocado
  • Herbes de Provence (krydderi)
  • 1,5 dl. olie
  • Paprika
  • Salt + peber
Opskrift 
  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Lav en olieblanding med 0,5 dl. olie, paprika, salt og peber
  3. Kyllingebrystfiletene ligges i et ildfast fad og pensles med olieblandingen
  4. Skyl kartoflerne & skær dem i mellemstore tern
  5. Put 1 dl. olie, Herbes de Provence og salt i en pose – derefter kommes kartoflerne i og der røres godt rundt med fingrene (udenpå posen)
  6. Kartoflerne puttes ned ved siden af kyllingen i det ovnfast fad. (dækker hele bunden)
  7. Bag kartoflerne og kyllingen ved 200 grader over/under i ca. 35-40 min.
  8. Imens kyllingen og kartoflerne bages i ovnen skæres peberfrugterne, avokadoerne og radiserne ud i små tern.
  9. Server!
  Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂 Læs: Tips & råd om restemad.   Indkøbsliste fra Rema 1000 Husk at tjekke basislageret inden du handler ind Frugt & grønt 
  • Gulerødder = 7 kr.
  • EasyTasty salatskål = 15 kr.
  • 3 kg. kartofler = 25 kr.
  • Peberfrugtmix = 12 kr.
  • Avocado = 8 kr.
  • Radiser m. top = 6 kr.
Brød 
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 8 kr.
Kølevarer + frost
  • Cremefariche = 8,50 kr.
  • 2 l. minimælk = 11 kr.
  • Trefarvet flødeis = 17,45 kr.
  • Bacon i tern = 9,95 kr.
  • Cocktailpølser = 10,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 15 kr.
  • Tusindfryd / smør = 10,50 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Frilandsæg (6 stk.) = 10 kr.
  • 500 g. hk. svinekød = 15 kr.
  • Blomkålsblaning (frost) = 9,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Laksesalat = 10 kr.
  • Danske jordbær (frost) = 10 kr.
Kolonial
  • 3 ds. hakkede tomater = 11,85 kr.
  • 500 g. pasta = 4,50 kr.
  • Hvedemel = 6,95 kr.
  • Jordbærmarmelade = 9,50 kr.
Basislager denne uge:
  • Margarine + olie 
  • Sukker 
  • Vaniljesukker
  • Oregano
  • Rasp
  • Kulør
  • Herbes de Procence + paprika
  • Salt + peber
  • Løg + hvidløg
Alt i alt for denne uge er 276,55 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.   Som noget nyt kan I få en mail hver gang jeg laver et nyt indlæg. Følg blot linket her: http://bloggersdelight.dk/follow/187614/