Single madplan #5

Så blev det igen tid til at give singlerne en smule at læse! Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de! Mine madplaner vil som altid indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud. Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. 🙂  

Madplan for singler

Mandag – Omelet m. skinke & tomatskiver 
Ingredienser
  • 2 æg
  • 3 spsk. mælk
  • 1/4 pk. skinke i tern
  • 1 tomat
  • Olie
  • salt + peber
Opskrift
  1. Tomaten skylles og skæres i skiver
  2. Æg klækkes ud i en skål, mælk tilsættes, sammen med lidt salt og peber. Derefter piskes der grundigt rundt.
  3. Panden varmes op i olie og tomaterne puttes på og vendes i et minut og tages af.
  4. Aggemassen hældes på panden sammen med skinken og derefter tomaterne ovenpå æggemassen.
  5. Har du et låg puttes det over nu, og lader det stå med låget over i 12 min. Har du ikke noget låg lader du omeletten stå indtil æggene er blevet en hård masse.
  6. Når omeletten er færdig foldes den på midten og serveres.
TIP: Omeletten kan pyntes med purløg. Det ser flot ud og er med til at give en smule smag til retten.
  Tirsdag – Kyllingebryst m. kartofler, smørsovs og stegte squash Ingredienser
  • 1 stk. kyllingebrystfilet
  • 200 g. kartofler
  • Smør
  • 1 squash
  • Fedtstof
  • Salt + peber + paprika
Opskrift
  1. Kyllingen krydres med salt, paprika og peber
  2. Steg kyllingen på panden i fedtstof
  3. Kog kartoflerne i én gryde sammen med en smule salt – smelt smørret i en anden eller i microovnen.
  4. Squashen skylles og skæres i skiver og steges på panden i fedtstof ved middel varme, indtil de har fået farve.
  Onsdag – Kyllingesuppe m. kartofler, grøntsager & brød  Ingredienser
  • 250 g. øko. kartofler
  • 1 kyllingebryst af pakken fra tirsdag
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stor tomat
  • 1 pk. baguettes (2 stk. i)
  • 5 dl. hønsebouillon
  • 1 bundt persille
  • Salt + peber
Opskrift
  1. Skræl kartofler og gulerødder
  2. Hæld 5 dl. vand i en gryde
  3. Skær kartofler og gulerødder i små tern.
  4. På det i gryden og bring det i kog – tilsæt hønsebouillon
  5. Pil hvidløg, hak det fint og tilsæt til suppen
  6. Skær et kryds øverst i tomaten og dyp den i kogende vand i 1 min. Tag den op, fjern skindet (flå den) og skær tomatkødet i grove tern og kom dem i suppen.
  7. Kyllingebrystet skæres i små stykker og puttes i suppen når kartoflerne næsten er møre
  8. Lad det koge sådan i 7 minutter – hak persillen og tilsæt til suppen. Lad det koge yderligere 3 minutter.
  9. Varm brødet i ovnen efter anvisning på pakken
  Torsdag – klassisk rugbrødsdag Ingredienser
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Smør / tusindfryd
  • Kogte kartofler
  • Æg
  • Tomat
TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes agurk, løg, mayonnaise, remolade mm.   Fredag – Mac ‘n cheese Ingredienser
  • 100 gram suppehorn
  • 2,5 dl. mælk
  • 1 spsk. Mel
  • 1 spsk. smør
  • 45 gram revet cheddar
  • Salt + peber
Opskrift 
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel og pisk godt
  2. Tilsæt mælken og pisk det i kog - tag gryden af varmen
  3. Hæld osten ned i gryden og pisk så det bliver en cremet konsistent
  4. Kog pastaen i en gryde med vand. Sørg for at pastaen ikke bliver kogt helt færdig, men lad den gerne være 1-1,5 min. fra at være færdig.
  5. Tilsæt til sidst pastaen til gryden og vend det godt rundt.
  Lørdag – Rislasagne m. råkost salat  Ingredienser
  • 500 g. hk. oksekød
  • Vand + 1 terning grøntsagsbouillon
  • 3 ps. ris
  • 2 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 tsk. paprika
  • En halv ds. tomatpuré
  • Resten af det revne cheddarost fra fredag
  • Olie + margarine
  • Salt + peber
Opskrift
  1. 3 ps. ris koges efter anvisning på pakken
  2. Gulerødderne skrælles og rives fint
  3. Løg & hvidløg pilles og skæres i små tern
  4. Olie opvarmes i en gryde og løg & hvidløg svitses til det er gennemsigtigt
  5. Tilsæt gulerødderne og oksekøddet – steg til oksekøddet er brunt
  6. Tilsæt hakkede tomater efterfølgende og derefter vand så det dækker fyldet – bouillonterning tilsættes
  7. Retten skal simre indtil vandet er fordampet – smag nu til med salt og peber
  8. Et ildfast fad smørres med fedtstof og risene puttes i bunden af fadet
  9. Kødsovsen fordeles ovenpå – til sidst hældes revet ost ovenpå
  10. Bag lasagnen i ovnen indtil osten har fået farve (gerne gylden)
TIP: Denne ret er lavet til 4 personer, så der er stensikkert rester til søndag og en omgang frokost.    Søndag – klassisk restedag! Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. :)   Indkøbsliste fra Rema 1000: Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind. Brød:
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.
Frugt & grønt:
  • 1 kg. kartofler = 8 kr.
  • Danske tomater i bakke = 12 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7,50 kr.
  • Squash = 6 kr.
  • 1 bundt persille = 7 kr.
Kølevarer:
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • 500 g. oksekød = 22,95 kr.
  • Brunch æg (4 stk.) = 12,95 kr.
  • Minimælk = 6,50 kr.
  • Revet cheddarost = 12,95 kr.
  • Leverpostej = 7,50 kr.
  • Tusindfryd smør = 10,50 kr.
Frost + kolonial: 
  • Kogeposeris = 4,50 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.
Fra basislager:
  • Olie
  • Salt + peber 
  • Margarine 
  • Paprika
  • Løg
  • Hvidløg 
  • Hønse + grøntsagsbouillon 
  • Mel + vand
  • Tomatpuré
Alt i alt for denne uge er 170,90 kr. kr. Velbekomme! 🙂   Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.   Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.