Madplaner Ugeplaner

2018: Madplan for uge 16

Godmorgen! Jeg håber, at I er kommer godt ind i weekenden og nyder lørdagens morgen. Lørdag morgen betyder for mig en masse glæde – det er nemlig dagen for udgivelse af den ugentlige madplan for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 16

Mandag – Hakkebøf i folie m. ovnstegte kartofler, asparges og gulerødder (50 min.)

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 rød peber
  • Cherrytomater
  • 500 g. kartofler
  • 250 g. gulerødder
  • 1 bundt asparges
  • Olie + salt

Opskrift

  • Farsen formes til 4 store bøffer og krydres med salt og peber
  • Bøfferne steges let på panden og puttes derefter over i folie.
  • Løg, cherrytomater og rød peber skæres i små tern og puttes ovenpå bøfferne – folien lukkes om bøfferne
  • Kartoflerne, asparges og gulerødderne renses, skæres i mundrette stykker – derefter lægges de i et ovnfast fad
  • Olie hældes over sammen med salten og det gives 35-40 min. i ovnen ved 200 grader alm. ovn. eller til, at kartoflerne er møre.
  • Når der er ved at være 10 min tilbage fra at grøntsagerne er færdige, puttes bøfferne ind i ovnen sammen med kartoflerne og bages færdig.

 

Tirsdag – Frankfurtere m. kartoffelsalat (30 min.)

Ingredienser

  • 2 ps. frankfurtere
  • 600 g. kartofler
  • En håndfuld cherrytomater
  • ½ agurk (resten gemmes til torsdag)
  • Krøllet salatmix
  • Fine ærter
  • Fedtstof
  • Dressing

Opskrift

  • Kartofler koges i letsaltet vand til de er møre – køles derefter helt af
  • Tomaterne skylles og skæres i halve
  • Salaten skylles og puttes i en skål
  • Ærter, tomater, kartofler og agurk tilsættes og røres rundt.
  • Pølserne steges på panden til de er sprøde men IKKE sprækkede.

 

Onsdag – Fyldte pandekager m. lækre bønnefritter (60-65 min.)

Ingredienser

Dejen

  • 8 dl. mælk
  • 5 dl. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. olie
  • Fedtstof til stegning

Oksekødsfyld

  • 500 gram oksekød
  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 3 dl. vand
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • Fedtstof
  • 1 spsk. tomatpasta
  • Revet ost

Bønnefritter

  • 1 pose grønne bønner fra frost
  • Olie / fedtstof til bønnerne
  • Salt

Opskrift

  1. Ingredienserne til dejen piskes sammen og steges på panden – der vil ca. være 15 stk.
  2. Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
  3. Put de frosne bønner i en frostpose sammen med salt og olie
  4. Luk posen og “ælt” posens indhold så olien, salt og bønner bliver godt blandet
  5. Fordel de frosne bønner på en bageplade overtrukket med bagepapir
  6. Giv de frosne bønner 45/50 minutter i ovnen – rør indimellem så alle sider bliver sprøde.
  7. Grøntsagerne skrælles og rives/snittes fint
  8. Kødet brunes i fedtstof
  9. Tomaterne skæres i kvarte
  10. Hvidløg, løg, gulerødder, tomatpasta, vand og tomater tilsættes – Lad det simre Lidt.
  11. Læg lidt af fyldet ovenpå en pandekage, pak det ind (saml pandekagen om fyldet), læg dem i et fad.
  12. Når pandekagerne er fordelt i et ildfast fad/bradepande puttes ost på toppen
  13. Bages i ovnen i 15-20 min.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør, tusindfryd
  • Kohberg (Vælg selv)
  • Hamburgerryg
  • 3-stjernet røget medister
  • 3-stjernet salami
  • Cherrytomater
  • ½ agurk fra tirsdag

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Cremet suppe m. friske grønne asparges og brød (30-35 min.)

Ingredienser

  • 500 g. friske grønne asparges
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 35 gram smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 7 dl. hønsebouillon
  • 1,5 dl fløde
  • salt + peber
  • Baguettes (2 stk.)

Opskrift

  1. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint
  2. Bundstykket af asparges knækkes af, og hovederne snittes af og gemmes til senere. Resten af aspargesne skæres i små stykker.
  3. Smør tilsættes en gryde og løg samt hvidløg tilsættes – det skal blot steges til løgene er gennemsigtige (bløde)
  4. Tilsæt asparges, og svits videre et par minutter
  5. Bouillon tilsættes og suppen koges herefter i 20-25 min.
  6. Suppen blendes og smages til med fløde, salt og peber.
  7. Varm brød og server!

 

Lørdag – Kyllingefad m. grøntsager (65-70 min.)

Ingredienser

  • 800 g. kyllingeoverlår
  • 1 dl. olie + 2 tsk. paprika
  • 2 rødløg
  • 20 g. smør
  • 3 gulerødder
  •  700 g. kartofler
  • 1 bundt forårsløg
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Put bagepapir i et ovnfast fad.
  2. Kom smør heri & tænd ovnen på 200 grader.
  3. Put det ovnfaste fad ind i varmen til smørret er smeltet.
  4. Skyl/skrub kartoflerne og skær dem i kvarte.
  5. Bland herefter smør og kartofler.
  6. Lav en olieblanding med 2 tsk. paprika i 1 dl. olie. Pensl derefter kyllingen med olieblandingen.
  7. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  8. Put kylling, gulerødder og kartofler midt i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader alm. ovn.
  9. Skær rødløg og forårsløg i grove tern, tag fadet ud og fordel rødløg og forårsløg i fadet.
  10. Put salt og peber ovenpå og bag det færdigt i ca. 30 min ekstra.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 1 rød peber = 7 kr.
  • Cherrytomater, 500 g. = 14 kr. (Tilbud) 
  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 3 bundt asparges = 30 kr. (Tilbud) 
  • Agurk = 7 kr.
  • Krøllet salatmix = 10 kr. (Tilbud) 
  • Forårsløg = 6 kr.

 Brød 

  • Kohberg (Vælg selv) = 10 kr. (Tilbud) 
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost

  • 2 x 500 g. hakket oksekød = 50 kr.
  • 2 ps. frankfurtere (vælg selv) = 20 kr. (Tilbud) 
  • Fine ærter, frost = 8,95 kr.
  • 1 l. mælk = 7,50 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 1 ps. grønne bønner = 10,50 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • Hamburgerryg = 9 kr. (Tilbud) 
  • 3-stjernet røget medister = 5 kr. (Tilbud) 
  • 3-stjernet salami = 5 kr. (Tilbud) 
  • 800 g. kyllingeoverlår = 20 kr. (Tilbud) 
  • 2,5 dl. madlavningsfløde = 7,95 kr.

 

Basislager denne uge:

  • Løg + hvidløg + rødløg 
  • Paprika
  • Tomatpasta 
  • Margarine + olie 
  • Mel 
  • Hønsebouillon 
  • Salt + peber 
  • Bagepulver 
  • Dressing 

Alt i alt for denne uge er 274,30 kr. Velbekomme & rigtig god weekend. 😍

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Print

Relaterede indlæg

10 Kommentarer

  • Svar
    Nadja
    14. april 2018 den 9:29

    Tusind tak for dit store arbejde – Vi har fulgt din madplan i knap 2 måneder og ikke alene sparer vi penge, men vi sparer tid, som er det mest kostbare for os. Tusind tak for et uvurderligt redskab i en ny og bedre hverdag, med lækker mad vi aldrig selv havde fundet på!

  • Svar
    Betina Munch
    15. april 2018 den 7:11

    Jeg håber der kommer flere og flere følgere og brugere. Jeg deler dig og din geniale madblog med alle de jeg kan. Nu er du ude blandt mentorene i job og aktiv huset i Aalborg. Du er også delt nogle gange på min facebook. Samt alle på kulturvitaminerholdet kender til dig og dermed også tovholderen, der jo har nye kursister løbende. Så håber det giver endnu flere der kan få fordel af din geniale ide. Som altid “tak for endnu en god uge og tak for mad”. 🙂

  • Svar
    Marianne
    15. april 2018 den 18:12

    Hvor kommer melet ind i suppe-opskriften?

  • Svar
    Vicky Kok
    15. april 2018 den 20:54

    Det er simpelthen imponerende at du kan finde på hver eneste uge og gøre det SÅ billigt! Jeg er kæmpe fan. Wauw 👌🏼

  • Svar
    Heidi
    16. april 2018 den 18:21

    Hej
    Laver du madplan til 1 person eller hvordan skal jeg følge din madplan.

  • Svar
    Frederik
    16. april 2018 den 18:37

    Hvor gør du af melet i suppen og hvad skal hovederne af asparges’ene bruges til?

    • madforfattigroeve
      Svar
      madforfattigroeve
      18. april 2018 den 16:32

      Det er som jævning 🙂 Hovederne kan bruges til at putte ovenpå som tilbehør til sidst 🙂

  • Svar
    Kis Nielsen
    19. april 2018 den 21:32

    Jeg er helt vild med din madplan. Jeg har en mand der er landmand så i perioder ser jeg ham kun et par timer om dagen så jeg står for alt her hjemme og vi har to små piger på 1 år og 3 år. Tiden hos os er dyrebar og derfor er din madplan guld hos os. Det er så skønt med madplan opskrifter og indkøbssedl. Jeg mangler dog en lille ting og det er om resterne eventuelt må komme i frysern eller ej. Jeg er simpelthen en dør til sådan noget 😄

  • Skriv kommentar