Madplaner Single-madplaner

Single madplan #25

Så er der udgivet endnu en single madplan. Denne er fyldt med nogle af mine favoritter, så måske de også giver glæde hos jer. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. 🙂

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Single madplan #25

Mandag – Tarteletter (ca. 4 stk.)

Ingredienser

  • 1 kyllingebrystfilet
  • 1 ds. aspargesnitter
  • 1 dl. hønseboullion
  • 1 dl. mælk
  • 15 gram smør
  • Mel
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • Tarteletbunde

Opskrift

  1. Skær gulerødder og løg i tern
  2. Put vand i en gryde sammen med grøntsagerne
  3. Kog kyllingebrystfilet og gem vandet kyllingen har kogt i! Hæld det fra i en skål. (det skal bruges som bouillon til sovsen)
  4. Lav en opbagt sovs med smør og mel. (Lav en smørbolle)
  5. Asparges væden sigtes ned i gryden.
  6. Mælk og bouillon (vandet fra kyllingen) tilsættes og det koges let op.
  7. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  8. Skær kyllingekødet i tern
  9. Når saucen er kogt igennem tilsættes kylling og aspargessnitterne.
  10. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader alm. ovn og de fyldes med kødfyldet ved servering.

 

Tirsdag – Byg selv burger m. kylling & ovnstegte kartofler

Ingredienser

  • 250 g. kartofler
  • Olie
  • Salt + Herbes de Provence (krydderi)
  • 1 kyllingebrystfilet
  • 1 pk. burgerboller
  • Øko. salat mix
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Dressing
  • Rødløg
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Kartoflerne skæres i tynde skiver og vendes i olie, salt og Herbes de Provence.
  3. Kartoflerne bages i ovnen i 45 min. eller til de er sprøde og gyldne. 
  4. Kyllingen krydres og steges i fedtstof på panden
  5. Salaten/grøntsagerne skylles og skæres som ønsket og serveres som “buffet” til burgerbollerne og den stegte kylling.
  6. Burgerbollerne varmes i ovnen efter anvisning på pakken.
  7. Server.

 

Onsdag – Panerede koteletter m. brun sauce, kartofler og kogte gulerødder

Ingredienser

  • 2 stk. koteletter
  • 200 g. kartofler + vand
  • Rasp
  • Mel + vand
  • Mælk
  • Kulør
  • Fedtstof
  • Mælk + kartoffelvand
  • 6 gulerødder

Opskrift

  1. Skræl kartofler og gulerødder og kog dem i vand
  2. Put rasp i en skål og tyk meljævning i en anden
  3. Bank kødet med en kødhammer
  4. Vend koteletterne i rasp og jævning og steg på panden så de har en mørk panering
  5. Lav en pandesovs. Når koteletterne er taget af panden hældes kartoffelvand og mælk på panden – pisk godt. Lad det koge op og tilsæt en melblanding & kulør (mel + vand rørt sammen med en gaffel). Når sovsen har den ønskede konsistens smages til med salt + peber.
  6. Server.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Kartofler
  • Leverpostej
  • Cherrytomater
  • Agurk

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Pasta m. grøntsagssovs

Ingredienser

  • ½ rød peber (gem resten til lørdag)
  • 1 dl. mælk
  • Resten af cherrytomater
  • 4 gulerødder
  • 125 g. champignon (gem resten til lørdag)
  • 1 løg
  • 2 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 ds. hakkede tomater
  • Salt + peber
  • 120 g. pasta

Opskrift

  • Grøntsagerne skylles
  • Hakkede tomater og buillonvand puttes i en gryde
  • Peber, cherrytomater og løg skæres i små stykker og tilsættes gryden
  • Gulerødderne skrælles og rives fint – tilsæt gryden
  • Champignonerne skæres i halve og lynsteges på panden i fedtstof (1-2 min. ved høj varme) – tilsæt derefter gryden
  • Pastaen koges efter anvisning på emballagen
  • Mælk tilsættes gryden med grøntsagerne og smages til med salt og peber

 

Lørdag – Koteletter i fad

Ingredienser

  • 125 g. frisk champignon
  • ½ rød peber
  • 2 fadkoteletter
  • 2,5 dl. fløde
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 pose ris
  • Mel + vand (meljævning)
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Først skæres rød peber i små stænger
  2. Løget pilles og hakkes fint
  3. Champignonerne skæres i små stykker
  4. Koteletterne bankes let med en kødhammer, krydres med salt og peber og brunes på panden i fedtstof
  5. Find et ildfast fad, put koteletterne i bunden – løg, peber og champignon ovenpå
  6. Fløden og hakkede tomater hældes over sammen med en ½ dl. meljævning (mel og vand rørt sammen) – bland det sammen i fadet
  7. Put lidt salt og peber over retten og giv den 1 – 1,5 time i alm. ovn alt efter, hvor mørt man ønsker kødet skal være.
  8. Når der er et kvarter tilbage af bagetiden koges risene efter anvisning på emballagen.

TIP: For at gøre risene ekstra lækre kan der med fordel drysses en smule paprika udover. Derudover bruges der meljævning i retten, da jeg af erfaring har oplevet at retten godt kan virke vandet uden.

 

Søndag – klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 kg. gulerødder = 7 kr. (Denne uge 5 kr.)
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Cherrytomater = 10 kr. (Denne uge 7 kr.)
  • Øko. salatmix = 7,95 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • 250 g. champignon = 10 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • 1 pk. burgerboller = 9,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,50 kr. (Denne uge til 20 kr.)
  • 2,5 dl. madlavningsfløde (OMA) = 7,95 kr.
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • 500 g. koteletter = 29,95 kr.
  • Mælk = 7,50 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.

Kolonial: 

  • 1 ds. aspargessnitter = 8,95 kr.
  • Tarteletbunde = 9,95 kr.
  • Pastaskruer = 4,50 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Ris = 4,50 kr.

Fra basislager:

  • Hønse- og grøntsagsbouillon
  • Mel
  • Fedtstof + olie
  • Salt + peber
  • Dressing
  • Kulør
  • Herbes de Provence
  • Løg + rødløg
  • Rasp

Alt i alt for denne uge er 202,10 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.   

Print

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar