Madplaner Ugeplaner

2018: Madplan for uge 13

Så blev det lørdag morgen, hvilket betyder udgivelse af den ugentlige madplan for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 13

Mandag – Tarteletter (ca. 20 stk)

Ingredienser

  • 500 gram kylling fra en hel kylling, fersk 1600 gram
  • 2 pk. tarteletbunde
  • 1 ds. aspargesnitter
  • 2,5 dl fløde
  • 4 dl. hønseboullion
  • 25 gram smør
  • Mel
  • 2 gulerødder
  • 1 løg

Opskrift

  1. Skær gulerødder og løg i tern
  2. Put vand i en gryde sammen med grøntsagerne
  3. Kog kyllingen i vandet med grøntsagerne til den er mør og falder fra hinanden (gerne 1,5-2 timer)
  4. Mål 500 gram kylling af, resten af kyllingen gemmes til tirsdag.
  5. Gem vandet kyllingen har kogt i! Hæld det fra i en skål. (det skal bruges som bouillon til sovsen)
  6. Lav en opbagt sovs med smør og mel. (Lav en smørbolle)
  7. Asparges væden sigtes ned i gryden.
  8. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op.
  9. Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i.
  10. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader over/under og de fyldes med kødfyldet ved servering.

 

Tirsdag – Pastasalat med kylling & pesto

Ingredienser

  • 500 gram pastaskruer
  • Resterne af kylling fra mandag
  • 50 gram fine ærter
  • Tomater
  • 1 peberfrugt
  • Grøn pesto

Opskrift

  1. Kog pastaen og stil den til afkøling i køleskabet.
  2. Steg kyllingen på panden (i små stykker)
  3. Skyl tomater og rød peber – skær ud i stykker
  4. Vend pasta, grønsager og kød med passende pesto.
  5. Serveres kold!

 

Onsdag – Medister m. kogte kartofler, sovs og baconsvøbte asparges 

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 1 pk. medister
  • 1 kg. kartofler
  • Mel + vand
  • Fedtstof
  • Kulør
  • Salt + peber
  • Kartoffelvand

Opskrift

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i halve – koges med en smule salt til de er møre
  2. Medisteren steges på panden i fedtstof (gem fedtstoffet til sauce)
  3. Bacon vikles rundt om asparges og lægges i et fad – skær dem evt. i halve, hvis der ikke er nok bacon skiver til alle.
  4. Bag i ovnen ved 200 grader til baconen er sprød.
  5. Lav en opbagt sovs – (først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Derefter kan der bruges lidt kartoffelvand. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra fadet kødet har stegt i + salt og peber.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Kærgården
  • Solsikkerugbrød
  • Bag selv leverpostej
  • Tun i vand
  • Bierwurst

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Risengrød 

Ingredienser

  • 1,5 liter sødmælk
  • 1 dl vand
  • 230 gram grødris
  • 1 tsk. salt
  • Sukker
  • Kanel
  • Smør

Opskrift

  1. Bring mælk og vand i kog i en tykbundet gryde – tilsæt risene
  2. Rør godt rundt i gryden til det begynder at koge
  3. Kog risengrøden ved svag varme i 40-45 minutter
  4. Rør af og til rundt i grøden for at sikre, at det ikke brænder fast
  5. Smag til med salt
  6. Spises med kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen 4:1) og en smørklat.

 

Lørdag – Kyllinge lasagne med hvidkålsplader

Ingredienser

  • ½ hvidkål
  • Frisk mozzarella
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 450 gram hk. kyllingekød (max 10 %)
  • 1 løg
  • 4 dl. hønsebouillon
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. salt til vand
  • 3 fede hvidløg
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Blancher hvidkålsbladene i saltet vand & lad dem dryppe af bagefter
  2. Hak løget fint
  3. Brun kylligekødet i en gryde med fedtstof og tilsæt løget, oregano & hvidløg
  4. Tilsæt hakkede tomater og 4 dl. hønsebouillon. Lad det koge godt op
  5. Smag til med salt og peber
  6. Varm ovnen til 200 grader (over/under)
  7. Find et ovnfast fad og start med at ligge hvidkål i bunden. Derefter kødsovs og igen hvidkål. Der skal startes og sluttes med hvidkål.
  8. Skær tynde skiver af mozzarellaen, læg dem over lasagnen og bag den 30 minutter i ovnen.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 1 kg. øko. gulerødder = 7 kr. (Tilbud) 
  • Tomater i bakke = 10 kr.
  • 1 peberfrugt = 7 kr.
  • 1 bundt grønne asparges = 10 kr. (Tilbud)  
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • 1 hvidkål (ca. 2 kg.) = 10 kr.

 Brød 

  •  Solsikkerugbrød = 10 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost

  • 1600 g. fersk Rose kylling = 39 kr. (Tilbud) 
  • 2,5 dl. madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Kærgården = 9 kr. (Tilbud) 
  • Fine ærter, frost = 8,95 kr.
  • 1 pk. bacon i skiver = 8,95 kr.
  • 1 pk. medister = 15 kr. (Tilbud)
  • Bag selv leverpostej, frost = 5 kr. (Tilbud)
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • 450 gram hk. kyllingekød = 15 kr. (Tilbud)
  • 1,5 liter sødmælk = 8,50 + 5,50  kr.
  • Frisk mozzarella = 5,95 kr.

Kolonial

  • 1 ds. aspargesnitter = 8,95 kr.
  • 500 g. pastaskruer = 4,50 kr.
  • Grøn pesto = 7,50 kr.
  • Grødris = 10 kr.
  • Tun i vand = 9,95 kr.
  • 1 ds. hakkede tomat = 3,95 kr.
  • 2 pk. tarteletbunde = 18 kr.

Basislager denne uge:

  • Hønseboullion
  • Mel 
  • Kulør 
  • Kanel 
  • Sukker
  • Oregano
  • Salt + peber 
  • Løg + hvidløg 
  • Fedtstof 

 

Alt i alt for denne uge er 263,60 kr. Velbekomme & rigtig god weekend. 🙂 

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.


Vil du have muligheden for at optjene point, når du har handlet, der kan bruges til gavekort? Så læs mere i et af mine tidligere indlæg her.  Jeg har været glad for muligheden, og giver det mine varmeste anbefalinger. Du kan læse meget mere i linket om, hvordan du kommer i gang med at optjene dine point. 

Print

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar