Madplaner Ugeplaner

2018: Madplan for uge 11 – den første jordomrejse

Så blev det lørdag morgen, hvilket betyder udgivelse af den ugentlige madplan for 2 voksne og 2 børn. Denne uge er helt speciel, noget for sig selv. Jeg vil gerne invitere jer en tur på jordomrejse. Det er nemlig på tide, at vi kommer dele af jorden rundt og møder forskelligt mad og kulturer på vores vej. Jeg går meget ind for at eksperimentere, og nu tager vi fat i nogle af vores yndlingsdele af verden. Så på med sikkerhedsselen. Vi begiver os ud på ny grund og prøver noget nyt.

Tilbuddene i indkøbslisten starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

 

Madplan for uge 11

Mandag – Mac ‘n cheese m. flutes (USA)

Ingredienser

  • 400 gram suppehorn
  • 1 liter mælk
  • 3 spsk. Mel
  • 2 spsk. smør
  • 175 gram revet cheddar
  • Salt + peber
  • Baguettes

Opskrift 

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel
  2. Pisk så der laves en smørbolle
  3. Tilsæt mælken og pisk det i kog
  4. Kog pastaen i en gryde med vand. Sørg for at pastaen ikke bliver kogt helt færdig, men lad den gerne være 1-1,5 min. fra at være færdig.
  5. Sigt pastaen og vend det derefter i saucen sammen med 125 gram cheddar.
  6. Vend det hele godt og put det i et ildfast fad. Kom resten af cheddaren ovenpå og bag det i ovnen i 35 min på 200 grader alm. ovn
  7. Varm baguettes i ovnen efter anvisning på emballagen.

 

Tirsdag – Nudelsuppe m. kylling og grøntsager (Kina)

Ingredienser

  • 280 g. kyllingebrystfilet
  • 3 forårsløg
  • 1 rød peber
  • 100 g. champignon
  • 1 spsk. soyasauce
  • Nudler
  • 8 dl. hønsebouillon
  • Peber + salt
  • 1 tsk. karry

Opskrift

  1. Kyllingen skæres i strimler og krydres med salt, peber og soya.
  2. Forårsløgene og rød peber skæres i tynde ringe og champignonerne i skiver
  3. Vand, karry og bouillon puttes i en gryde og kyllingen tilsættes. Læg låg på gryden og lad det simre i 20 min.
  4. Tilsæt derefter forårsløg, champignon, rød peber og nudler og lad det simrer yderligere 8 min.
  5. Server.

 

Onsdag – Frikadeller m. brun sauce, kartofler og frisk salat (Danmark)

Ingredienser 

  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 450 g. hk. svinekød, 3-7%
  • 2 store gulerødder
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • 1 kg. kartofler
  • Easy tasty salatskål
  • Kulør
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og rives
  2. Løgene pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  3. Peber, salt, kød, gulerødder, løg, vand og gulerødder hældes i en skål og røres rundt rundt. Bruger du en røremaskine (ligesom jeg), så stod den og passede sig selv i 2 minutters tid.
  4. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)
  5. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  6. Find en bageplade og beklæd den med bagepapir
  7. Form frikadellerne og put 16 stk. på bagepladen (efter hvor store du vil have dem selvfølgelig)
  8. Bag frikadellerne i ovnen i 30-35 min. efter hvor sprøde du vil have dem. Jeg har ikke oplevet dem tørre efter 35 min!
  9. Mens frikadellerne bages i ovnen skrælles kartofler
  10. Kartoflerne skæres i halve og koges
  11. Sovsen laves – først fedtstof og mel piskes sammen til en “smørbolle”. Derefter kommes kartoffelvand og en smule grøntsagsvand over i gryden og alle klumperne røres ud. Smag den til med salt, peber og en svinebouillon terning, som røres ud i saucen. Til sidst kommes kulør i.
  12. Salaten serveres som tilbehør til hovedretten.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør, tusindfryd
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød
  • Kalkunspegepølse, 3-stjernet
  • Mayo skinkesalat
  • Bierwurst
  • Agurk

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag –Kylling i karry m. lækkert tilbehør aka. ristaffel (Indonesien)

Ingredienser 

  • Kylling i karry fra Ret Nemt (350 g.)
  • 400 kokosmælk 15-17 %
  • 3 ps. ris
  • Salt + peber

Tilbehør:

  • Ærter
  • Majs
  • 1 æble
  • Rosiner
  • Ristet kokos
  • Banan
  • Peanuts
  • Rød peber

Opskrift 

  1. Kog ris efter anvisning på emballagen
  2. Svits kødet i pakken på panden og tilsæt kokosmælk. Lad det simre i 8-10 min.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Frugten til tilbehør skæres i stykker og alt tilbehøret puttes i skåle og serveres til kylling i karry. Kokosen ristes let på panden og puttes ligeledes i en skål.

TIP: Saucen kan godt virke sød, tilsæt da lidt mælk og krydderier, hvis det ønskes. 

 

Lørdag – Shepherds pie m. kogte bønner (England)

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød + fedtstof
  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 løg
  • 4 dl. vand + grøntsagsbouillon
  • Meljævning
  • 1 kg kartofler
  • 6 gulerødder
  • 2 håndfulde ærter
  • 60 gram smør
  • 1 tsk. oregano
  • 3 spsk. olie
  • 1,5 dl. mælk
  • Salt + peber
  • Bønner

Opskrift

  1. Oksekøddet brunes i en gryde i fedtstof
  2. Løget hakkes fint og tilsættes gryden
  3. Gulerødderne skrælles og rives fint
  4. De hakkede tomater, vand, gulerødder, ærter og bouillon tilsættes og lades simre i 15 min.
  5. Jævn saucen, hvis den er for tynd.
  6. Kog kartoflerne til de er møre (skær dem gerne i små stykker, så går det hurtigere)
  7. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  8. Pisk kartoflerne med en elpisker, tilsæt forsigtigt mælk og smør
  9. Smag til med salt og peber
  10. Hæld kartoffelmosen over kødsovsen i fadet
  11. Fadet bages i ovnen i 40 min. på 200 grader alm. ovn.
  12. Bønnerne koges efter anvisning på emballagen og serveres til hovedretten.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • Forårsløg = 6 kr.
  • 2 røde peber = 14 kr.
  • 100 g. champignon i skiver = 6 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6,5 kr.
  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • Easy tasty salatskål = 15 kr. (Tilbud)
  • Agurk = 4 kr. (Tilbud)
  • 1 æble = 2 kr.
  • 1 banan = 2 kr.

 Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • 2 x fuldkornsrugbrød = 11 kr.

Kølevarer + frost

  • 1 liter mælk = 7,50 kr.
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • Revet cheddar = 11,95 kr.
  • 280 g. kyllingebrystfilet = 20 kr. (Tilbud)
  • 450 g. hk. svinekød, 3-7% = 20 kr. (Tilbud)
  • 400 g. hakket oksekød, 3-7% = 20 kr. (Tilbud)
  • Kalkunspegepølse, 3-stjernet = 9 kr. (Tilbud)
  • Mayo skinkesalat = 9 kr. (Tilbud)
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Kylling i karry fra Ret Nemt (350 g.) = 20 kr. (Tilbud)
  • Ærter, frost = 8,95 kr.
  • Bønner, frost = 9,95 kr.

Kolonial

  • Suppehorn = 7,95 kr.
  • Bloknudler = 5 kr.
  • 400 kokosmælk 15-17 % = 8,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Rosiner = 8,95 kr.
  • Kokosmel = 9,23 kr.
  • Peanuts = 10,30 kr.
  • 1 ds. hk. tomater = 3,95 kr.
  • Kogeposeris = 4,50 kr.

Basislager denne uge:

  • Mel
  • Soyasauce
  • Hønse- og grøntsagsbouillon
  • Peber + salt
  • Oregano
  • Karry
  • Kulør
  • Fedtstof
  • Løg
  • havregryn

Alt i alt for denne uge er 302,83 kr. Velbekomme & rigtig god weekend. Det er ikke sidste gang, vi tager jorden rundt! Næste gang byder på 5 nye destinationer. 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Print

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

  • Svar
    Heidi
    10. marts 2018 den 17:25

    Uuuuh – den madplan er jeg vild med 😀 Jeg er ikke fantastisk meget til alt for traditionel mad -så denne uge er helt perfekt (Y)
    Jeg er stor fan af din madplan og har anbefalet den til flere, kollegaer osv 😉
    Min familie er lille -bare jeg og min datter- så jeg vælger bare to dage ud og får det til at strække til fire dage, eller har noget til fryseren -resten af ugen har vi faste rugbrøds- eller havregrynsdage 🙂
    1000 tak for et fantastisk stykke arbejde!! Vi får helt klart mere varieret mad -OG jeg sparer penge (har tidligere ikke været så godt til at handle i REMA 😉 )
    Mvh Heidi

  • Svar
    ilona
    12. marts 2018 den 21:59

    Mange tak 🙂 KH Jeanette

  • Svar
    Camilla
    13. marts 2018 den 14:41

    Hej
    Jeg ville lige skrive en kommentar og sige tak for dit gode arbejde. Vi har nu fulgt dine madplaner i over en måneds tid og vi er meget tilfredse.

    Vi er en lille familie, to voksne og et lille barn, så vi har mere end nok mad til hele ugen. Det vi ikke får spist bliver til rester dagen efter, eller ender i fryseren. Faktisk så havde vi på et tidspunkt så meget i overskud i fryseren, at vi sprang en uges indkøb over og spiste rester fra fryseren hele ugen.

    Igen, mange tak for gode madplaner og indkøbslister.

    Vh Camilla

  • Svar
    Lia christensen
    14. marts 2018 den 10:16

    Vi er helt vild glade for din madplan og har fulgt den i ca 2 måneder.
    Glad for at du at tid og overskud til at dele din madplan med andre folk som mig som ikke er så god til at finde på varriget mad.:)
    Savner dog at der kom en dag med fisk på menuen.
    Vi er selv en familie 2 voksne og 1 barn og 1 baby på 5 måneder. Og der er rigelig mad til os.

    Med venlig hilsen
    Lia, Stefan, Silke og marco

  • Svar
    Beata Przybylska
    15. marts 2018 den 8:25

    1 æble og 1 banan til hele uge ??? Til familie med børn ? Hold nu op 😀

  • Svar
    Mia D. Hansen
    11. april 2018 den 2:02

    Virkelig god uge! Er vildt med dine madplaner! 😄
    Vil gerne prøve at lave kylling i karry vegansk for en veninde, har du måske nogle forslag til at skifte kødet? 🤞🏻
    Vh Mia

  • Skriv kommentar