Madplaner Single-madplaner

Single madplan #22

Så er det endnu engang tid til en single madplan. Denne gang i skrivende stund fra København, hvor jeg er på studietur. Trods dette skal madplanen stadig ud. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. 🙂

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Single madplan #22

Mandag – Cremet spaghetti Carbonara

Ingredienser 

  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 200 g. spaghetti
  • ½ pk. bacon i tern
  • ½ pk. skinke i strimler
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Spaghettien koges i ca. 10 min. hvorefter vandet sies fra
  2. Baconen steges på panden og skinkes tilsættes bagefter
  3. Spaghettien tilsættes på panden og fløden hældes over
  4. Lad det simre et par minutter og rør godt rundt imellemtiden
  5. Smag til med salt og peber

OBS! Resterne af bacon og skinke gemmes til tirsdag til æggekagen.

 

Tirsdag – Æggekage m. grøntsager & skinke 

Ingredienser

  • 4 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 håndfulde bønner fra frost
  • ½ pk. skinke i tern
  • ½ pk. bacon
  • 1 dl. mælk
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peber
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Ovnen tændes på 200 g. alm ovn.
  2. Æg, bagepulver, lidt salt, peber og mælk piskes sammen
  3. Gulerødderne skrælles og rives fint
  4. Peberfrugten skylles og skæres i små tern
  5. Bacon steges på panden
  6. Bønnerne, peberfrugt, skinke, bacon, tomater og gulerødder ligges i et lille ildfast fad
  7. Æggemassen hældes over og puttes i ovnen. Den er færdig når æggekagen er gylden og fast.

 

Onsdag – Rester fra mandag og tirsdag

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Kogte kartofler
  • Makrel
  • Bierwurst
  • Smør / tusindfryd

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Fyldt peberfrugt m. bønnefritter

Ingredienser:

  • 1 pose ris
  • Hvidløg
  • Revet cheddarost
  • 200 gram svinekød
  • 2 peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1/4 pose bønner
  • Olie
  • Salt + peber + paprika

Opskrift: 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn (overunder)
  2. Kog posen med ris til den er færdig
  3. Løg + hvidløg skal hakkes fint
  4. Gulerødderne skrælles og rives fint
  5. Løgene, hvidløget og gulerødder svitses i en gryde i fedtstof, hvorefter 200 g. svinekøddet bliver brunet
  6. Paprika (2 tsk), salt og peber tilsættes efter smag
  7. Herefter skal den hakkede tomat og 1 dl mælk røres forsigtigt rundt i gryden. Lad det simre – jo længere jo bedre.
  8. Til sidst puttes de kogte ris overi gryden der har simret, og du skal nu røre godt rundt. (Pas på det ikke brænder fast, det kan det nemt og hurtigt gøre, når risene tilsættes.
  9. Tag gryden af varmen, skyl peberfrugt & skær toppen af.
  10. Peberfrugten stilles i et ildfastfad og fyldes hældes i. Lidt ost drysses til sidst over og er nu klar til at komme i ovnen.
  11. Put de frosne bønner i en frostpose sammen med salt og olie
  12. Luk posen og “ælt” posens indhold så olien, salt og bønner bliver godt blandet
  13. Fordel de frosne bønner på en bageplade overtrukket med bagepapir
  14. Giv de frosne bønner 45 minutter i ovnen – rør indimellem så alle sider bliver sprøde.
  15. De fyldte peberfrugter skal have 35 min i ovnen i ved 200 grader C. alm. ovn.

OBS! Resten af svinekøddet bruges i morgen.

 

Lørdag – Frikadeller m. kartofler, smørsovs og ærter

Ingredienser

  • 2-3 håndfulde ærter
  • 500 g. kartofler
  • 300 g. svinekød
  • 2 gulerødder
  • Smør
  • Mælk
  • 1 løg
  • Fedtstof
  • 1 dl. havregryn
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Løget pilles og hakkes fint
  2. Gulerødderne skælles og rives fint
  3. Svinefars, løg, havregryn, gulerødder, salt og peber røres sammen og steges på panden med fedtstof.
  4. Kartoflerne koges – resten af kartoflerne gemmes til restedag (påtænker 250 g. til denne aften).
  5. Ærterne koges efter anvisning på pakken
  6. Smørret smeltes og serveres med ærter, kartofler og frikadeller

TIP: Da der både er frikadeller og kartofler i overskud her, kan det gemmes til restedagen, sammen med andre ting i løbet af ugen. 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 kg. gulerødder = 6,5 kr.
  • 3 x rød peber = 18 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,5 kr.

Kølevarer + frost:

  • 2,5 dl. madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • 4 bruchæg = 12,95 kr.
  • Bønner, frost = 10,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Minimælk = 7,50 kr.
  • Makrel = 9,95 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Revet cheddarost = 11,95 kr.
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • 500 g. hk. svinefars = 20,95 kr.

Kolonial: 

  • Spaghetti = 7,50 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Kogepose ris = 4,50 kr.

Fra basislager:

  • Salt + peber
  • Havregryn
  • Løg + hvidløg
  • Olie
  • Paprika
  • Bagepulver

Alt i alt for denne uge er 186,25 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Print

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

Skriv kommentar