Madplaner Single-madplaner

Single madplan #21

Så er det tid til bloggens første single madplan her det nye sted! Det kommer til at foregå præcis som det plejer. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de!

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. 🙂

 

Single madplan #21

Mandag – Kylling i karry m. æble og gulerod 

Ingredienser

  • 1 æble
  • 2 gulerødder
  • 1 ps. ris
  • ½ løg
  • 1 stk. kyllingebrystfilet (alt efter hvor mange der er tilbage i pk)
  • 1-1.5 tsk. karry
  • 2 dl. hønsebouillon
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl. mælk
  • 1,5 tsk. mel

Opskrift

  1. Æble og gulerødder skrælles
  2. Æblet skæres i tern & gulerødderne rives
  3. Løget hakkes fint & kyllingen skæres i små tern / strimler (hvad man finder bedst)
  4. Olie hældes i en gryde og karry tilsættes – svits godt og tilsæt kyllingen
  5. Æble, gulerødder og løg tilsættes efterfølgende.
  6. Tilsæt 1,5 spsk. mel som røres ind i og derefter tilsættes 2 dl. vand sammen med bouillonterningen.
  7. Lad det koge igennem & tilsæt mælk.
  8. Smag til med salt, peber og karry
  9. Lad retten simre i ca 20 min.
  10. Imellemtiden koges risene efter anvisning på pakken.

 

Tirsdag – Pizzabøffer m. pasta og smørstegte gulerødder

Ingredienser 

Bøffer:

  • 300 g. oksekød
  • 1 løg
  • ½ dl. mælk
  • 2 spsk. rasp
  • Salt + peber

Sauce:

  • Fedtstof
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 100 g. champignon i skiver
  • 1 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. mælk
  • Salt + peber

Tilbehør: 

  • 4 gulerødder
  • Smør
  • Salt

Opskrift

  1. Løget pilles og skæres fint
  2. Alt til bøfferne røres sammen og formes til bøffer og brunes på panden
  3. Løget til saucen pilles og skæres ligeledes fint – hvidløget presses
  4. Svits løg, hvidløg og champignon i stegefedtet fra bøfferne
  5. Tilsæt hakkede tomater, mælk og krydderierne – lad det simre i 5-7 minutter.
  6. Bøfferne lægges på panden og steges færdige i saucen – gerne under låg.
  7. Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
  8. Gulerødderne skæres i tynde stænger og puttes på en pande med smør. Derefter saltes de efter behov og steges på panden til de er gyldne/mørkere.
  9. Server til pizzabøfferne og pasta.

 

Onsdag – Rester fra mandag og tirsdag

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Kogte kartofler
  • Makrel
  • Bierwurst
  • Smør / tusindfryd
  • Agurk

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Tomatsuppe m. suppehorn & brød 

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • ½ ds. tomatpasta / puré
  • 1,5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • Salt + peber
  • 125 g. suppehorn
  • Baguettes

Opskrift

  1. Løg og hvidløg skæres/hakkes i grove tern
  2. Varm det op i olivenolie i en gryde – det må ikke blive brunt, men blot bløde.
  3. Put resten af ingredienserne i og lad det simre i 10 minutters tid
  4. Blend suppen når det har simret og smag til med salt og peber
  5. Kog suppehorn og varm brødet i ovnen efter anvisning på pakken

 

Lørdag – Wok m. kylling, oksekød, kartofler og grøntsager 

Ingredienser 

  • 200 g. oksekød
  • 1 kyllingebrystfilet
  • 250 g. kartofler
  • Grøntsagsblanding
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Evt. karry

Opskrift

  1. Kartoflerne koges (gerne dagen før)
  2. Kyllingen skæres i mundrette tern
  3. Oksekøddet og kylling steges i en wok i olie
  4. Salt + peber tilsættes
  5. Kartoflerne køles HELT ned, hvis ikke de er kogte dagen før
  6. Derefter skæres de i smp stykker og tilsættes wokken
  7. Grøntsagerne koges efter anvisning på emballagen
  8. Når kartoflerne har fået en smule skorpe tilsættes grøntsagerne og vendes godt rundt.
  9. Server!

OBS! Denne ret skulle MEGET gerne give rester, så der er nok at tage af søndag. Resterne af kartoflerne kan evt. gemmes til næste uge ellers bruges til frokoster. 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 æble = 2 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6,5 kr.
  • 100 g. champignon i skiver = 6 kr.
  • Agurk = 6 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • 1 l. mælk = 7,50 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 22,95 kr.
  • Tusindfryd, smør = 12,50 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Grøntsagsblanding = 8,95 kr.
  • Makrel = 9,95 kr.

Kolonial: 

  • Kogepose ris = 4,50 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Suppehorn = 7,95 kr.

Fra basislager:

  • Løg + hvidløg 
  • Karry
  • Hønsebouillon
  • Olivenolie + margarine
  • Mel
  • Rasp
  • Salt + peber
  • Tomatpuré/pasta
  • Oregano
  • Evt. karry

Alt i alt for denne uge er 155,50 kr. Velbekomme! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet. 

Print

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Sidse
    5. februar 2018 den 15:00

    Du laver nogle skønne madplaner, og jeg vil derfor endnu engang udfordre dig, og spørge om du har mod på at prøve at strikke en madplan sammen, til en familie bestående af en enlig forælder med 1-2 børn?

    • Svar
      Bo Ernlund
      13. februar 2018 den 17:01

      Sidsl hvorfor bruger du ikke madplan for familie og trækker en person fra http://madforfattigroeve.dk/kategori/ugeplaner/

      • Svar
        Sidse - uden L
        16. februar 2018 den 22:09

        Bu, jeg ved ikke hvordan du tænker at det vil komme til at gå op? 🤔

    Skriv kommentar